Sidan 2 av 3 FörstaFörsta 123 SistaSista
Resultat 11 till 20 av 21
  1. #11
    Team: Sk Hellfish
    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    mangemos avatar
    Reg.datum
    Jan 2006
    Ort
    Östersund
    Inlägg
    396
    Gilla
    19
    Gillad 4 gånger i 4 inlägg

    Liquid Smoke, finns det på stormarknaderna eller måste man söka någon speciell återförsäljare, typ jaktaffärer?

  2. #12
    Team: Fiskesnack.com
    Sponsrad av: Egna plånboken
    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    Rekord: Gädda 12,3 kg, Gös 2,5kg, Sutare 1,9kg, Ruda 875g, Sarv 750g, Brax 1,7kg, Björkna 250g

    Bergmans avatar
    Reg.datum
    Aug 2002
    Ort
    Tumba
    Inlägg
    11 285
    Gilla
    129
    Gillad 1 446 gånger i 480 inlägg

    Citat Ursprungligen postat av CaptainH
    Liquid Smoke, finns det på stormarknaderna eller måste man söka någon speciell återförsäljare, typ jaktaffärer?
    Finns på Ica Maxi här i Stockholmstrakten iallafall så det borde nog finnas även norrut. Den är mycket bra även när man gör marinader, hamburgare osv
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna. Klicka här för att bli medlem!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Vill du annonsera på Fiskesnack.com ? Klicka här för mer information
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

  3. #13
    Team: Fiskesnack.com
    Sponsrad av: Egna plånboken
    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    Rekord: Gädda 12,3 kg, Gös 2,5kg, Sutare 1,9kg, Ruda 875g, Sarv 750g, Brax 1,7kg, Björkna 250g

    Bergmans avatar
    Reg.datum
    Aug 2002
    Ort
    Tumba
    Inlägg
    11 285
    Gilla
    129
    Gillad 1 446 gånger i 480 inlägg

    Citat Ursprungligen postat av Danne67
    Tack för det, blir nog ett försök framöver

    Tillhör torskarna som glatt lägger ut en tusing eller två på torkat renkött de gånger jag åker upp till fjällen.

    /D
    Bara att labba på då det inte kostar så himla mycket. Det som kostar mest är ju tiden, elen & köttet.

    Ugnsluckan ska vara på glänt en aning också för att släppa ut fukten samt att man bör ta bort så mycket som möjligt av ev fett & senor också. Läste på nåon sida om att man kunde ha i en aning saltpeter för att få köttet att behålla färgen men det var inget jag testade ... känns som överkurs.
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna. Klicka här för att bli medlem!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Vill du annonsera på Fiskesnack.com ? Klicka här för mer information
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

  4. #14

    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    Rekord: Gös 6,8 kg Gädda 8,6


    Reg.datum
    Jan 2003
    Ort
    Hedemora
    Ålder
    51
    Inlägg
    752
    Gilla
    0
    Gillad 0 gånger i 0 inlägg

    ett tips är att försöka och få så jämna bitar som möjligt och helst inte tjockare än ca 3 centimeter för att få ett så bra och jämnt torkresultat

  5. #15
    Team: Fiskesnack.com
    Sponsrad av: Egna plånboken
    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    Rekord: Gädda 12,3 kg, Gös 2,5kg, Sutare 1,9kg, Ruda 875g, Sarv 750g, Brax 1,7kg, Björkna 250g

    Bergmans avatar
    Reg.datum
    Aug 2002
    Ort
    Tumba
    Inlägg
    11 285
    Gilla
    129
    Gillad 1 446 gånger i 480 inlägg

    Håller på med en till laddning nu och den blir gjord av rostbiff.

    Denna gång testar jag:
    10 dl vatten
    0,5 dl grovsalt
    0,25 dl socker
    2,5 msk Liquid Smoke
    1 msk grovmalen svartpeppar
    4 vitlöksklyftor

    Luktar rök i hela huset nu medans köttbitarna ligger på tork ... hehe !

    imorgon bitti blir det provsmak. *mums*
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna. Klicka här för att bli medlem!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Vill du annonsera på Fiskesnack.com ? Klicka här för mer information
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

  6. #16

    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    Bomber_5000s avatar
    Reg.datum
    Jul 2005
    Ort
    Borlänge
    Ålder
    28
    Inlägg
    119
    Gilla
    8
    Gillad 3 gånger i 3 inlägg

    Sök på Skogsgodis på google. finns ett bra recept på ett jägar forum

    Det är riktigt gott

  7. #17

    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    Rekord: Gädda 8,2kg

    Anderuzus avatar
    Reg.datum
    Mar 2007
    Ort
    Eskilstuna
    Ålder
    28
    Inlägg
    29
    Gilla
    0
    Gillad 0 gånger i 0 inlägg

    Citat Ursprungligen postat av Gruvis Visa inlägg
    här kan du köpa per postorder

    http://www.ammarnasvilt.se/index.htm

    och du kan be din Hemköpsbutik ta hem åt dig
    Hemköp här i stan säljer så kallade Viltchips, en lite mindre påse som kostar ca 40:- för visso, men innehållet håller måttet rean, älg osv... gött gött

  8. #18
    Team: Fiskesnack.com
    Sponsrad av: Egna plånboken
    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    Rekord: Gädda 12,3 kg, Gös 2,5kg, Sutare 1,9kg, Ruda 875g, Sarv 750g, Brax 1,7kg, Björkna 250g

    Bergmans avatar
    Reg.datum
    Aug 2002
    Ort
    Tumba
    Inlägg
    11 285
    Gilla
    129
    Gillad 1 446 gånger i 480 inlägg

    Kan meddela att de sista laddningarna blev mer än godkända. Det blev jääävligt gott och nästan alla man bjudit har mumsat som galningar.
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna. Klicka här för att bli medlem!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Vill du annonsera på Fiskesnack.com ? Klicka här för mer information
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

  9. #19

    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    mandatorys avatar
    Reg.datum
    Feb 2006
    Ort
    Ryd
    Ålder
    31
    Inlägg
    292
    Gilla
    0
    Gillad 0 gånger i 0 inlägg

    Hur ser/vet man att köttet är klart för de ska ju torka helt igenom? Måste fan prova för de e riktigt fint me torkat kött! Funkar de med vilket roadkil som hellst eller vad rekomenderas?

  10. #20
    Team: Fiskesnack.com
    Sponsrad av: Egna plånboken
    Fotoalbum: Länk här
    Upplagda PB:n: Länk här
    Placering i ligan: Länk här

    Rekord: Gädda 12,3 kg, Gös 2,5kg, Sutare 1,9kg, Ruda 875g, Sarv 750g, Brax 1,7kg, Björkna 250g

    Bergmans avatar
    Reg.datum
    Aug 2002
    Ort
    Tumba
    Inlägg
    11 285
    Gilla
    129
    Gillad 1 446 gånger i 480 inlägg

    Det är lite lurigt men man får känna på det eller skära av en bit för att se om det är genomtorrt. Jag har bara kört med olika typer av nötkött och ju finare kött desto bättre. Ska helst vara fettsnålt och senfritt så det ultimata borde ju vara oxfilé även om jag inte testat just det. Fransyska, rostbiff och oxrulle blir bra iallafall.
    C&R hit och C&R dit Det är egentligen bara sunt förnuft som gäller

    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna. Klicka här för att bli medlem!
    Svar på vanliga frågor hittar ni Här
    Fiskesnacks regler hittar ni Här
    Vill du annonsera på Fiskesnack.com ? Klicka här för mer information
    Gilla Fiskesnack.com på Facebook http://www.facebook.com/Fiskesnackcom

Sidan 2 av 3 FörstaFörsta 123 SistaSista

Liknande ämnen

  1. HNV boili recept??
    Av TC...the i forum Mete - Allmänt
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2006-10-01, 21:32
  2. Recept för plattfisk?
    Av Mattias.A i forum Fiskrecept och matlagning
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2005-05-24, 12:11
  3. Bra recept på deg?
    Av Petey21 i forum Mete - Allmänt
    Svar: 13
    Senaste inlägg: 2004-10-22, 18:33
  4. Recept!
    Av Fiskekungen i forum Fiskrecept och matlagning
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2002-11-02, 17:39

Bokmärken

Bokmärken

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •