Ibland när man lagar mat vill man lyxa till det med färksa kryddor som t.ex persilja, timjan, rosmarin och så vidare. Då köper jag sånadäringa knippen som är planterade i små platskrukor. Kruxet är att det inte är nån stor åtgång då de används nån helg emellanåt, i ganska små doser, i ett hushåll bestående av endast mig. Worst case scenario är att krydda för tjugi spänn används en gång, och nästa gång det är aktuellt så är den inte i nåt vidare skick.
Frågan lyder: Hur ska jag förvara och behandla färska kryddor för att maximera livslängden, och hur lång livslängd kan jag räkna med om jag spelar mina kort rätt?
Kylskåp? Skafferi? Vid fönsterbrädan som vilken krukväxt som helst? Ordination vad gäller vattning? Solljus?
Med vänlig hälsning
79:a med ogröna fingrar som gilla' go'mat'n.
Frågan lyder: Hur ska jag förvara och behandla färska kryddor för att maximera livslängden, och hur lång livslängd kan jag räkna med om jag spelar mina kort rätt?
Kylskåp? Skafferi? Vid fönsterbrädan som vilken krukväxt som helst? Ordination vad gäller vattning? Solljus?
Med vänlig hälsning
79:a med ogröna fingrar som gilla' go'mat'n.
Kommentera