Gäddsafari #4 2019 - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Gäddsafari #4 2019

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Gäddsafari #4 2019

    Nu känns det äntligen som sommaren är här på riktigt. Under torsdagen hade vi ungefär 24 grader varmt, soligt som sig bör i Karlskrona och med svaga vindar från syd. Det märks även på aktiviteten hos oss då det är betydligt fler som solar, badar, paddlar kajak och njuter av sommarlov och semestrar. Härliga tider!

    En vecka har redan passerat sedan den senaste fisketuren som vi kallar gäddsafari. Därför var det på nytt dags att bege sig ut i skärgården under torsdagskvällen. Denna gång var det något färre deltagare jämfört med förra veckan som var fullbokad. En stabil grupp på 24 personer var vi trots allt, fördelat på sex båtar.

    Kvällens första stopp innebar en lite längre transportsträcka västerut. Öarna Ivö, Utö och Ekeskär var under första timmen det utvalda området och här kastades både spinnare, skeddrag och gummibeten i hopp om att lura upp en gädda eller två. I min båt tog det inte lång tid innan första hugget kom denna kväll. Dessvärre valde fisken att kliva av krokarna lika snabbt som den letat upp dessa.

    Snart nog fångades dock den första fisken i båten. En mindre individ som mätte 62 centimeter fick snart simma tillbaka till sitt rätta element. Ganska omgående hade jag ytterligare ett hugg på samma plats och det kändes som att denna kväll skulle de gröna små vattentorpederna vara på hugget. Tyvärr skulle det visa sig att det inte blev speciellt mycket mer aktivitet denna kväll i vår båt.

    Efter ganska precis en timme var det dags för att röra sig vidare. Område nummer två var förlagt till öarna Haglö och Varö som ligger strax väst om Dragsö. När vi kom fram till platsen hade vinden lagt sig mer eller mindre helt. De som är lite inbitna i gäddfiske förstår att strålande solsken, obefintlig vind och kristallklart vatten sällan är en bra kombination. Gäddorna skyggade men några båtar lyckades ändå hitta huggvillig fisk. Min kollega Ivans båt lyckades få ett dubbelhugg under sista timmen och den ena fisken mätte 74 centimeter. Det skulle visa sig vara tillräckligt för att bli kvällens längsta fisk och gänget belönades med vinnarkepsar. Totalt fångades fem gäddor denna gång.

    En fantastisk kväll med en ännu mer fantastisk solnedgång fick vi erfara under färden tillbaka till Dragsö. Vill du också uppleva en kväll i skärgården? Boka in dig redan nu för nästa gäddsafari som arrangeras den 25e juli mellan 17:00-20:00.


    // Daniel Wickman
    2019-07-19






    Läs mer på bloggen

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Erik Walmann, 2012-03-24, 17:00
1 svar
5 250 visningar
4 gillar
Senaste inlägg Old Firehand  
Arbetar...
X