FS GäddFemma 2020 - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

FS GäddFemma 2020

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Reekie
    replied
    Den är igång, in och anmäl dig nu! :-)
    https://www.fiskesnack.com/forum/all...A4ddfemma-2021

    Lämna en kommentar:


  • abe
    replied
    Blir det ny tråd 2021?
    samma app?

    Lämna en kommentar:


  • mikestanley464
    replied
    There have been a few trips in recent times, it has been questioning a few times, although it should not according to the pognos (thanks smhi) Continues to pull lots of fat 80+ pike, no snipes or 70cm fish http://canlimacizle.red/

    Lämna en kommentar:


  • hnkm
    replied
    Jag (Mats H) är tillbak. Var tvungen att radera mitt gamla konto tidigare i somras men nu är jag tillbak och hoppas det ska funka.

    Kort årsrapport följer. (med reservation för att minnet sviker)

    Jag brukar inte ismeta mycket men nåt pass per år brukar man få till. Denna vinter blev det dock 0 pass så fisket började egentligen i slutet av Maj men en 2-dagars satsning, tanken var att dra upp hungriga efterleksgäddor på löpande band men det visade sig inte bättre än att vi var någon dag för tidigt i de tre vatten som provades och gäddorna var inte färdiga med leken så inget större att rapportera in här tyvärr.

    Nästa minisatsning blir första helgen i Juli, alltså mer eller mindre högsommar. Det har varit uppemot 20 grader i de tilltänka sjöarna under sommaren så det såg inte lovande ut, men en kallfront drog in en vecka eller så före med bland annat riktigt kalla nätter och vattentempen sjönk ner till 15-16 grader. Detta brukar kunna vara intressant för fisket men förhoppningarna är väl som vanligt mitt i sommaren inte så jättehöga. Dag1 testar jag en ny sjö, får ganska snabbt en långsmal skapelse på 108 cm och 6.1 kilo. Sen följer väl de bästa fisketimmarna jag någosin haft, tappar en helt ok fisk som nog är runt 110, landar en på 112 cm som visar sig väga 10+ och sedan persar jag på gös med råge, 5.3 kilo (inte mycket att skryta med för er sörlänningar men denna storlek är ovanlig på dessa breddgrader). Så denna dag sparkar man loss tävligen kan man säga och kan rapportera en 108 cm och en 112 cm. Inte nog med det, detta vara bara första dagen av åtminstone 4 som jag avlagt för fiske. Följande dagarna är förväntningarna skyhöga men fisket otroligt segt i de vatten jag testar (nöter inte i det vattnet som jag hade så bra fiske i första dagen, sällan jag fiskar samma vatten/platser intensivt utan låter det hellre vila). Lyckas som bäst peta upp en på drygt 90 cm som hugger på en kolsvart wobbler klockan 1 på natten.

    Efter detta är det bara invänta hösten och nästa satsningar, under hösten har jag 4 fiskepass i 3 olika vatten (varav ett helt nytt för mig) från 12 september till 11 oktober. Resultatet av dessa pass:

    - Första passet ensam, bra fiske. Börjar med en 93 cm som väger just under 6 kilo. Sen får jag på en enligt mig otroligt stor fisk, har den vid båtkanten och ser att den sitter bra, håvar den i vanligt ordning men sen när jag ska "skaka" ner den i håven" så glider den ut ur håven istället för in! Wobblern fastnar i håvnätet och där sitter gäddan, försöker ta ett nackgrepp och lyfta in den, går inte, den är för grov. Tänker ändå att det är rätt lugnt för den har till synes hela 23 cm wobbler i munnen och ser ut att sitta där den sitter. En huvudskakning senare är den borta. Helvete. Den där var stor. Märkbart större än de 110cm gäddor som jag börjar bli van vid att hantera. Antagligen 120 och en bra bit över 10 kg med tanke på den allmänna kondisen i sjön, grovleken över ryggen och verkade vad jag såg rätt fet också. Tror dock inte det var PB (12.84). Men nog sved det. Bara nöta vidare, halvtimme senare på i stort sett exakt samma plats får jag på en bra fisk igen, håvar enkelt denna gång och mäter till 110/8.79. En ok fisk men ingen större tröst. Efter detta stendött 2-3 timmar innan jag inom loppet av 20 minuter får två stycken runt 90-95 cm som jag krokar av vid båten och slutligen en välkonditionerad rackare på 103 cm och 8 kilo blankt. Detta var en sån där dag då alla fiskar hade slukat betet helt och hållet varje gång, inget småpet. Höstfisket är igång!

    - Andra passet med kompis. Gäddorna är på hugget men dom stora vill inte visa sig, tror vi fick närmare 15 gäddor på 4-5 timmars fiske. 3-4 stycken som låg runt 90-95, annars snipor.

    - Tredje passet, nu är vi några veckor senare faktiskt tillbak där jag tappade den stora. Oerhört seg dag dock, har varit stabil väder och sett lovande ut den senaste veckan men under natten har lufttrycket sjunkit rejält och detta är troligen anledningen till passiviteten. 6 timmar fiske, kompisen får två snipor, jag har ett hugg på hela dagen, 8.23 kg och 106 cm.

    - Fjärde passet, ensam testar jag en ny sjö som jag egentligen inte vet någonting om. Nu är vi i Oktober och främsta målet är att ta oktoberrekord (6.1 kg) vilken borde kunna gå. Sjön är formad som ett handfat, ingen struktur och jag kan inte hitta ett enda betesstim hur mycket jag än söker, märkligt. Sniporna börjar komma igång och hugger en efter en, efter 7 snipor ser det väl inte så lovande ut men då börjar solen kika fram bland molnen, detta har jag märkt kan väcka storgäddorna och mycket riktigt vaknar de större till. Krokar en ok fisk på 110 cm och 8.18 kg och oktoberrekordet är ett faktum! Sen nästan direkt efter får jag på en fisk som jag upplever som mycket starkare, men den är mindre, 101 cm och 6.06 kilo.

    Utöver dessa pass har jag kört några landpass hemma vid sjön mest för att komma ut utan någon större tanke om fisk. Sen mycket mete och en del göstrolling med ungarna.

    Överlag såklart nöjd med gäddfisket med tanke på hur lite man kommer ut. Dock kan jag vara lite besviken över att jag inte fick någon över 9-kilo under höstfisket, i och för sig hade jag en bokstavligen i handen men tappade den.

    Sen är det roligt att se att man verkar ha hittat en stabil nivå, 545 cm i gäddfemman 2019, 546 cm i gäddfemman 2020. Målet för 2021 får bli 547 cm.

    Alla gäddor över 6 kilo 2020:
    - 10.04 kg, 112 cm
    - 8.79 kg, 110 cm
    - 8.23 kg, 106 cm
    - 8.18 kg, 110 cm
    - 8.00 kg, 103 cm
    - 6.1 kg, 108 cm
    - 6.06 kg, 101 cm

    Lämna en kommentar:


  • bbrolle
    replied
    Ursprungligen postat av TiSo Visa inlägg

    Ahh papegojfärgad Zalt - en riktig klassiker. Grattis till fina fiskar!
    Tack !

    BrainDisorder Att fiska ensamt kan jämföras med meditation , skönt att fokuserar helt på fiske !

    Skit fiske på er !    Lämna en kommentar:


  • tomsve
    replied

    ”Det var en gastkramande och ingen dålig upphämtning du kom med på slutet! Bra fiskat.”

    Tack för det. Jag har en liten sjö ca 5 min från var jag förvarar båten på vintern. Den brukat alltid leverera några ok fiskar sent på året.

    Lämna en kommentar:


  • Matte77
    replied
    Grattis top tre! Bra fiskat, själv har jag fått många gäddor men ingen riktig storlek i år. Gösfisket har varit destå bättre med fiskar på bla 7.8 6.8 kg mm så får nöja mig med att ta hem gösfemman istället;-)

    Lämna en kommentar:


  • BrainDisorder
    replied
    Ursprungligen postat av tomsve Visa inlägg
    Grattis till Mats och även till Alex . Stort tack till alla er som till skillnad mot mig själv har bidragit i den här tråden. Ska bättra mig till årets upplaga. Önskar alla en God fortsättning. Tomas
    Det var en gastkramande och ingen dålig upphämtning du kom med på slutet! Bra fiskat.

    Och kul att du kom med många fiskar bbrolle
    Att fiska ensam är jäkligt skönt men inte alltid så smidigt.

    God fortsättning på er.

    Lämna en kommentar:


  • tomsve
    replied
    Grattis till Mats och även till Alex . Stort tack till alla er som till skillnad mot mig själv har bidragit i den här tråden. Ska bättra mig till årets upplaga. Önskar alla en God fortsättning. Tomas

    Lämna en kommentar:


  • DJ Mqt
    replied
    Årets slutpass blev en succé vädermässigt (snö, en halv plusgrad) och rofyllt lugn. Fiskemässigt typiskt för året med 69% bompass och mest korta halvtimmesatsningar mellan hundpromenader och matlagning. Nådde INTE mitt modesta Gäddfemman mål på fyra meter så det måste bli bättring nästa år.
    Har varit ett dåligt år vid tjärnen då gäddleken blev lidande av lågvatten och jag lyckades inte kompensera i Bergviken. Ser framför mig mer dedikerade pass 2021 (övertala familjen) och mer skitfiske!
    Nya tag och nya år till er alla, och ett megasumojumbograttis till Honka för 2020

    Lämna en kommentar:

Foton

Collapse

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Xerup, 2019-12-31, 09:13
639 svar
21 504 visningar
3 gillar
Senaste inlägg Reekie
av Reekie
 
Startad av Xerup, 2019-12-31, 20:04
168 svar
5 942 visningar
1 gilla
Senaste inlägg Matte77
av Matte77
 
Startad av Spow, 2021-01-01, 11:49
85 svar
4 060 visningar
1 gilla
Senaste inlägg TiSo
av TiSo
 
Startad av Spow, 2021-01-01, 12:07
142 svar
8 090 visningar
4 gillar
Senaste inlägg BrainDisorder  
Startad av Spow, 2021-01-02, 20:38
4 svar
265 visningar
2 gillar
Senaste inlägg bbrolle
av bbrolle
 
Arbetar...
X