förvaring av nyupptagen fisk - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

förvaring av nyupptagen fisk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • förvaring av nyupptagen fisk

    Undra hur o vad är det bästa sättet att förvara nyupptagen fisk, tills man kommer hem o kan rensa den. Om man inte har möjlighet o rensa direkt på plats. Känns slappigt att ner med den i en tät plastpåse egentligen. Nån som har tips på detta?

  • #2
    Lägg fisken i en kylväska med kylklampar eller frysta vattenfyllda petflaskor. Och glöm inte att avbloda den först genom att skära strupen av den. För att inte grisa ner kylväskan så kan du stoppa fisken i en plastpåse efter avblodningen innan du lägger in den i kylväskan.

    Kommentera


    • #3
      varför avblodar man den?

      Kommentera


      • #4
        Därför att blodet börjar brytas ned av bakterier(läs börjar ruttna) vilket får köttet att smaka illa och i värsta fall orsakar matförgiftning om fisken står länge i värmen utan att ha blivit avblodad. Makrillen och Torskfiskarna är extra känsliga(och Pigghajen, men den får man ju inte ta upp).

        Kommentera


        • #5
          aha mmmm va bra med nya tips o sånt man inte tänker på

          Kommentera


          • #6
            är det elakt att ha dom i en håv i vattnet levande tills man slutar?
            ja inga 10kg gäddor men 1kg abborrar?

            Kommentera


            • #7
              Tyvärr har vi i Sverige ingen tradition där butikerna hushåller is som man kan köpa billigt. Har du en frysbox hemma som e sådär lite halvtom är det superbra att samla ihopa några hinkar is. Ösa ner det i kylväskan och lägga fisken där. Obs blanda isen med vatten från sjön havet du fiskar och lägg isen i isvattnet. Funkar ju hyfsat med kylklampar oxkså men vattnet fördelar kylan bättre i fisken och håller den kallare.
              I sämsta fall kan man ha en nätkasse över relingen , brukar ju vara kallare i vattnet än i luften.
              Jag försöker alltid rensa (och om så filea) fisken innan jag lämnar fiskevattnet. Känns rätt att återlämna renset till ekosystemet i sjön. Kräftor och ål skall ju få lite gott de också. Fileerna i rena plastpåsar som jag lägger i kylväskan med det som är kvar av isen på väg hem.
              /Gustav

              Kommentera


              • #8
                hur är det att vacuumpacka fisk, det borde väl bli bättre hållbarhet som med kött?

                Kommentera


                • #9
                  Enligt sportfiskarnas medlemstidning skall man INTE bloda av Makrill, klubba och kyl ner stod det. Likadant sa de på lokalradion för någon vecka sedan.

                  Kommentera


                  • #10
                    Abborren får simma runt i live-wellen tills jag kommer i hamn. Fisken tas ur på bryggan och renset blir fågel/kräftmat.
                    Filéar hemma i lugn och ro.

                    Kommentera

                    Foton

                    Collapse

                    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                    Relaterat

                    Collapse

                    Ämnen Statistik Senaste inlägg
                    Startad av Suseris, 2020-09-18, 13:26
                    4 svar
                    471 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg Backslag  
                    Startad av kenwald, 2021-09-15, 20:09
                    6 svar
                    1 054 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg senzitivity  
                    Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
                    7 svar
                    468 visningar
                    0 gillar
                    Senaste inlägg nephilim  
                    Startad av Julle68, 2023-12-23, 18:46
                    0 svar
                    157 visningar
                    1 gilla
                    Senaste inlägg Julle68
                    av Julle68
                     
                    Arbetar...
                    X