Receptet kommer från http://www.tasteline.se
Direktlänk: http://www.tasteline.com/default.ns?...pe&lngRID=6627
För 4 portioner behövs:
Fyllning:
2 dl mjölk
250 g prästost
1 dl vispgrädde
3 st ägg
1 nypa(or) muskotnöt, malen
1 krm peppar
1 krm salt
Laxtartare:
1 msk gräslök, hackad
150 g laxfilé, utan ben (ska ha varit frusen i minst 2 dygn)
1 msk löjrom
salt och peppar
Löksallad:
1 dl färsk dill, utan stjälkar
2 st Schalottenlök(ar)
Pajskal:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2,5 msk vatten
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Pajskal: Blanda snabbt mjöl och matfett i en matmixer. Tillsätt kallt vatten och blanda till en deg. Låt degen vila ca 15 min i kylskåpet. Kavla sedan ut degen och kläd en pajform (ca 24 cm i diameter). Fäst kanterna med lite aluminiumfolie så att degen inte sjunker ihop. Förgrädda skalet i ugnen ca 10 minuter.
3. Fyllning: Blanda ingredienserna till fyllningen och fyll sedan pajskalet. Tag bort aluminiumremsorona och grädda pajen ytterligare 20 -25 minuter. Låt pajen svalna något.
4. Löksallad: Skiva schalottenlöken i tunna skivor och blanda med grovt hackad färsk dill.
5. Laxtartare: Se till att laxen varit fryst i minst två dygn för att man ska kunna äta laxen utan att bli sjuk av bakterierna som kan finnas i rå lax. Skär laxen i små tärningar och blanda med löjrom, gräslök, salt och peppar. Forma små runda tartarer på tallrikar och servera med ljummen prästostpaj och löksalladen.
Direktlänk: http://www.tasteline.com/default.ns?...pe&lngRID=6627
För 4 portioner behövs:
Fyllning:
2 dl mjölk
250 g prästost
1 dl vispgrädde
3 st ägg
1 nypa(or) muskotnöt, malen
1 krm peppar
1 krm salt
Laxtartare:
1 msk gräslök, hackad
150 g laxfilé, utan ben (ska ha varit frusen i minst 2 dygn)
1 msk löjrom
salt och peppar
Löksallad:
1 dl färsk dill, utan stjälkar
2 st Schalottenlök(ar)
Pajskal:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2,5 msk vatten
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Pajskal: Blanda snabbt mjöl och matfett i en matmixer. Tillsätt kallt vatten och blanda till en deg. Låt degen vila ca 15 min i kylskåpet. Kavla sedan ut degen och kläd en pajform (ca 24 cm i diameter). Fäst kanterna med lite aluminiumfolie så att degen inte sjunker ihop. Förgrädda skalet i ugnen ca 10 minuter.
3. Fyllning: Blanda ingredienserna till fyllningen och fyll sedan pajskalet. Tag bort aluminiumremsorona och grädda pajen ytterligare 20 -25 minuter. Låt pajen svalna något.
4. Löksallad: Skiva schalottenlöken i tunna skivor och blanda med grovt hackad färsk dill.
5. Laxtartare: Se till att laxen varit fryst i minst två dygn för att man ska kunna äta laxen utan att bli sjuk av bakterierna som kan finnas i rå lax. Skär laxen i små tärningar och blanda med löjrom, gräslök, salt och peppar. Forma små runda tartarer på tallrikar och servera med ljummen prästostpaj och löksalladen.