(4 pers.)
800 g. gösfilé
salt och peppar
1 knippa sparris
4 rödbetor
150 g. färska champinjoner
Olja till stekning
VINSÅS
2 dl vitt vin
1 msk finhackad gul lök
75 g. rumsvarmt smör
2 msk fint skuren gräslök
Vitpeppar
800 g. gösfilé
salt och peppar
1 knippa sparris
4 rödbetor
150 g. färska champinjoner
Olja till stekning
VINSÅS
2 dl vitt vin
1 msk finhackad gul lök
75 g. rumsvarmt smör
2 msk fint skuren gräslök
Vitpeppar
- Krydda fisken med salt och peppar.
- VINSÅS: Koka ihop vinet med löken tills ca 2 msk återstår. Vispa ner smöret lite i taget under kokning. Ta kastrullen från värmen och blanda ner gräslöken. Smaksätt med vitpeppar.
- Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek dem mjuka. Krydda med salt och peppar. Ta upp grönsakerna och håll dem varma.
- Stek gösfilén på hög värme med skinnsidan neråt först. Håll en stekspade på filén så böjer den sig inte. Stek i ca 1-2 min. och vänd sedan på fisken. Efterstek på eftervärmen i ca 1 min. Servera med grönsakerna och såsen!