Recept från: Expressen.se
Bilden inlänkad från Expressen.se
Bästa genvägen i köket går via ugnen. Medan du gör en enkel och rasande god sallad på babyspenat och marinerad rödlök ser ugnen till att fisken blir perfekt tillagad.
11 oktober 2007
Så lagar du den läckra gösen - steg för steg. (Klicka på länken)
INGREDIENSER
4 portioner
20 minuter
Svårighetsgrad: lätt
4 portionsbitar gösfilé
1 msk smält smör
citronsalt (alternativt vanligt salt)
Sallad:
1 rödlök, skivad
1 msk råströsocker
2 msk rödvinsvinäger
100 g babyspenat
4 msk rostade pinjenötter
Dressing:
2 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 kruka persilja
salt svartpeppar
Redskap:
Kniv
Skål
Durkslag
Kastrull
Stekpanna
Ugnsfast fat/form
Tips!
Gösen kan bytas mot rödtungs-
eller bergtungsfiléer, som då viks dubbla innan de steks
i ugnen.
Gott att dricka till
Cicero Bianco (2392) Italien, 55 kronor
Lättsamt friskt torrt vitt vin med läcker citruston som matchar den ugns-
bakade fisken med spenatsalladen.
Bilden inlänkad från Expressen.se
Bästa genvägen i köket går via ugnen. Medan du gör en enkel och rasande god sallad på babyspenat och marinerad rödlök ser ugnen till att fisken blir perfekt tillagad.
11 oktober 2007
Så lagar du den läckra gösen - steg för steg. (Klicka på länken)
INGREDIENSER
4 portioner
20 minuter
Svårighetsgrad: lätt
4 portionsbitar gösfilé
1 msk smält smör
citronsalt (alternativt vanligt salt)
Sallad:
1 rödlök, skivad
1 msk råströsocker
2 msk rödvinsvinäger
100 g babyspenat
4 msk rostade pinjenötter
Dressing:
2 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 kruka persilja
salt svartpeppar
Redskap:
Kniv
Skål
Durkslag
Kastrull
Stekpanna
Ugnsfast fat/form
Tips!
Gösen kan bytas mot rödtungs-
eller bergtungsfiléer, som då viks dubbla innan de steks
i ugnen.
Gott att dricka till
Cicero Bianco (2392) Italien, 55 kronor
Lättsamt friskt torrt vitt vin med läcker citruston som matchar den ugns-
bakade fisken med spenatsalladen.
Kommentera