Ursprungligen postat av Kimbow
Allmänt meddelande
Collapse
No announcement yet.
Nån som gott recept på gädda?
Collapse
X
-
Ursprungligen postat av KimbowSäg inte at du dödat en gädda?
Det är ett smutsigt jobb men någon måste göra det....
Färsk fisk, här var det färs-fisk!Tävling - Sveriges mest misslyckade gäddfiskare! Flest nedlagda fisketimmar utan en 10+.......
Slår du mig så är du värdelös! Så det så!
Läs min fiskeblogg:
http://blogg.fjallfoto.se
Kommentera
-
Ursprungligen postat av mr_cobraMan drar ju up några gäddor om år och hittills har jag satt tillbaka alla på grund av att jag aldrig ätit gädda som smakat gott/gått att äta pga ben.
Finns det ingen som har något recept på gädda som är smarrigt, man borde väl kunna skära ut två fileér på varje fisk?
frityr smet 1 ägg gula 1 dl vetemjöl 1 msk olja 1 dl mörk lätt öl 1 äggvita . Blanda i hop allt utom äggvitan som vispas hårt till skum å sen vänds ned försiktigt . Värm upp Matolja i en stekgryta minst 5-6 cm över botten, den ska hålla ca 180 grader kolla med termometer vänd fisken i smeten å fritera tills den blir gyllebrun ett par min . Är oljan för kall losnar paneringen är den för varm blir den bränd . Seravera med strips å remulad sås å nån god sallad .
Lycka till.
Kommentera
-
Byfåne
Thai-inspirerad 2-kilosgädda:
1. Skär ut filéerna.
2. Skär filéerna i "skivor", ca 1 cm tjocka och stora som en snusburk ungefär. Lägg alltså filéen på skärbrädet och med kniven i sisådär ganska liten vilnkel mot bordet skär du sneda skivor... Fan så jag förklarar dåligt men i alla fall.
3. Blanda (ryps-)olja, Dijon-senap, honung, soijasås, ett fnyk salt och lite citronstänk i en skål och läg gäddbiffarna/-skivorna i. Låt stå dra i sisådär en timma.
4. Stek bitarna i het stekpanna, med liiiite smör. Peppra enligt smak & tycke.
Äts med ris av önskat slag. Mumsgott. Ja och man dricker förstås en iskall öl till maten.
Skitfiske.
-BörjeB-
Kommentera
-
Det klart bästa gädd recept.
1st gädda 2-3kg som man tar ur innanmätet och fjällar den, skär av huvudet.
Efter det salta & peppra rejält, svart eller vit spelar ingen roll, och låt det ligga i kylen ett par timmar. Sedan ska man fylla gäddan med gröslök.persilja,färsk timjan,färsk oregano och en röd chilifrukt som man delar på mitten. och stora klickar smör, lägg sedan gäddan på dubbla lager alufolie
vik i hopp så det blir tätt. lägg sedan gäddan direkt på glöden i grillen ca 10-12 min per sida.
Sås när gäddan är klar tar man ut örterna plus chilin lägger allt i en mixer och mixar det tillsammans med 3 dl grädde och 2 stora klickar smör sedan är det bara att sila det och koka upp det i en panna. Häll detta över gäddan.
Potatis färsk kall kokt potais som man skivar och lägger på små alufolie bitar mixa vitlök med flytandemargarim häll det över potatisen salta lite, gör små knyten och lägg detta oxå på glöden ca 10-15 min
servera och njutSenast ändrad av tonkan1; 2007-03-29, 17:58.
Kommentera
Foton
Collapse
Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.
Relaterat
Collapse
Ämnen | Statistik | Senaste inlägg | ||
---|---|---|---|---|
Startad av Suseris, 2020-09-18, 13:26
|
4 svar
472 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av Backslag
2023-05-14, 07:22
|
||
Startad av kenwald, 2021-09-15, 20:09
|
6 svar
1 056 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av senzitivity
2023-05-14, 08:29
|
||
Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
|
7 svar
469 visningar
0 gillar
|
Senaste inlägg
av nephilim
2023-12-27, 22:11
|
||
Startad av Julle68, 2023-12-23, 18:46
|
0 svar
157 visningar
1 gilla
|
Senaste inlägg
av Julle68
2023-12-23, 18:46
|
Kommentera