Kockens spiciale
« skrivet: idag kl. 15:48:34 » Citat Ändra
--------------------------------------------------------------------------------
4p
Filea en 3 kg,s öring
Grovhacka den 5mm bitar salta och peppra låt smaka av,låt det hela stå 1 timme så att färsen binder.
Till sätt 2 st hackade gula lökar samt 200 g hackade rödbetor samt hackad kapris ca 100 g,Blanda färsen väl tillsätt 2 st hela ägg eller 6 äggulor,blanda i hop.Låt vila i kyl.
Tag skinnet som ni förhoppnings vis fjällat innan ni fileade fisken.
Skinnet skall nu fyllas med färsen,använd båda skinnen,men dock bara en file till färsen.
Rulla i hop fäst skinnet med tand petare,bryn färsen och skinnet gyllen brun,baka hela anrättningen i ca 8 min på 140 grader.
Tag ut filerna och låt saften stanna ,täck med folie.Vila 4 min.
Obs tag en syl vass kniv skiva upp öringen i tornedous liknade torn.
Vit vins sås med bea samt stenbitsrom,tag 1 dl hackad lök ,helst charlotten lök,inte så viktigt.Fräs den till sätt 2 dl vitt gott vin,obs gärna samma som ska serveras till maten,är ju en självklarhet,
tillsätt 5 korn kryddpeppar 2 lager blad samt timjan ,låt koka ner tills hälften,till sätt 3 dl grädde, koka ner 0.75 % red av med mejsena eller mjöl spelar ingen roll.
Släng er i bilen köp en flaska bea,se till att den inte är kylskåps kall,låt den med anndra ord stå framme ett par timmar innan ni börjar med allt som heter mat.
Jag kan ju själv klart skriva hur man gör bea men ni hinner inte göra allt,och den köpta bean är ok.
När nu såsen är smak satt med salt så klart lite fiskbuljon,den är redd och klar ,varm och sammetslen,tillsätt då bearnaisen samt hackad dill samt hackad gräslök samt stenbitsrommen,rör i hop samt servera allt med en pressad potatis,av sluta med att hoppa i bilen köp en bärs till kocken ,för det är han väl värd.
Mvh kockin
« skrivet: idag kl. 15:48:34 » Citat Ändra
--------------------------------------------------------------------------------
4p
Filea en 3 kg,s öring
Grovhacka den 5mm bitar salta och peppra låt smaka av,låt det hela stå 1 timme så att färsen binder.
Till sätt 2 st hackade gula lökar samt 200 g hackade rödbetor samt hackad kapris ca 100 g,Blanda färsen väl tillsätt 2 st hela ägg eller 6 äggulor,blanda i hop.Låt vila i kyl.
Tag skinnet som ni förhoppnings vis fjällat innan ni fileade fisken.
Skinnet skall nu fyllas med färsen,använd båda skinnen,men dock bara en file till färsen.
Rulla i hop fäst skinnet med tand petare,bryn färsen och skinnet gyllen brun,baka hela anrättningen i ca 8 min på 140 grader.
Tag ut filerna och låt saften stanna ,täck med folie.Vila 4 min.
Obs tag en syl vass kniv skiva upp öringen i tornedous liknade torn.
Vit vins sås med bea samt stenbitsrom,tag 1 dl hackad lök ,helst charlotten lök,inte så viktigt.Fräs den till sätt 2 dl vitt gott vin,obs gärna samma som ska serveras till maten,är ju en självklarhet,
tillsätt 5 korn kryddpeppar 2 lager blad samt timjan ,låt koka ner tills hälften,till sätt 3 dl grädde, koka ner 0.75 % red av med mejsena eller mjöl spelar ingen roll.
Släng er i bilen köp en flaska bea,se till att den inte är kylskåps kall,låt den med anndra ord stå framme ett par timmar innan ni börjar med allt som heter mat.
Jag kan ju själv klart skriva hur man gör bea men ni hinner inte göra allt,och den köpta bean är ok.
När nu såsen är smak satt med salt så klart lite fiskbuljon,den är redd och klar ,varm och sammetslen,tillsätt då bearnaisen samt hackad dill samt hackad gräslök samt stenbitsrommen,rör i hop samt servera allt med en pressad potatis,av sluta med att hoppa i bilen köp en bärs till kocken ,för det är han väl värd.
Mvh kockin