Kall sås till lax - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Kall sås till lax

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #11
    Ursprungligen postat av Brownie Visa inlägg
    Dijonsenap rockar fett!
    Instämmer! Men johnyss passar bra på korven

    Kommentera


    • #12
      Ursprungligen postat av Brownie Visa inlägg
      Jag har provat färsk citron i kombinationen Creme fraiche - majonäs.
      Det funkar inte så bra. Dels passar det inte, dels går citronen under och
      blir lite besk. Kör citronpeppar! Det är mitt råd.
      Jag får nog rätta mig själv efter att ha funderat lite.
      Färsk citron har bara ovan nämnda egenskap om man värmer
      såsen, vilket jag gjort när jag gjort marinader till ungsbakad lax.

      Vid kall sås däremot behåller citronen givetvis sina förtäffliga
      egenskaper. Så kör på bara.

      Kommentera


      • #13
        Matlagningsyoghurt den man köper på 1kg hink är en kanon bas i kalla såser plus att det är magert (10%) från början. Trevlig konsistens och smak. Snällare för magen. Billigare.

        Lindahls finns på vanliga affärer och Lidl har en som är lika god.

        Sen blandar man det man önskar och njuter. Varmrökt lax, tacos, dipp och tom efterätter funkar denna!

        /kan inte stava till krääm frääsch
        [FONT=Comic Sans MS]Skit fiske var det![/FONT]

        /Team Abbe ><>

        http://team-abbe.spaces.live.com

        Kommentera


        • #14
          Creme Fraiché

          Kommentera


          • #15
            Crème fraîche ska det ju vara naturligtvis
            Är det blåål eller vralåk?

            Kommentera


            • #16
              Ursprungligen postat av andreas9 Visa inlägg
              Crème fraîche ska det ju vara naturligtvis
              *Himmlar med ögonen*

              ;D

              Kommentera


              • #17
                Tjo ! Jag lägger mig i lite i denna sås-tråd ! är det ingen som anväder sig av fin-hackat ÄPPLE i KrämFräch såser ?? Jag tycker ingenting passar så bra som äpple i kalla "Lax-såser"
                (och för dom som vill : Lite pressad Vitlök)
                Tjo, Vad välja : Trolling eller Flugfiske i da ? OK , jag kör trolling med flugspöna .............................

                Kommentera


                • #18
                  Ursprungligen postat av Orsa Visa inlägg
                  Tjo ! Jag lägger mig i lite i denna sås-tråd ! är det ingen som anväder sig av fin-hackat ÄPPLE i KrämFräch såser ?? Jag tycker ingenting passar så bra som äpple i kalla "Lax-såser"
                  (och för dom som vill : Lite pressad Vitlök)
                  Nu snackar du KrämFräs hör jag!
                  http://www.fiskesnack.com/forum/showthread.php?t=3623
                  Må vi alla ha ett intressant fiske!

                  Kommentera


                  • #19
                    Ursprungligen postat av BeBest Visa inlägg
                    Äntligen Där var äpplet
                    Tjo, Vad välja : Trolling eller Flugfiske i da ? OK , jag kör trolling med flugspöna .............................

                    Kommentera


                    • #20
                      Hej på er!

                      Ett litet tips för er som oroar er lite för färsk citron i kalla såser etc. Citronen har en tendens att krypa upp i såsen och ge en trist yta på dessa kalla såser. Det absolut bästa för att behålla fräshören hos färsk citron och även ha kvar smaken är att ni helt sonika endast river skalet av citronen. Investera i en citrus skalare och du kommer göra såser etc. som aldrig förr.

                      Om man skall göra sås till ca 10pers så tillsätter ni gärna lite gräddfil eller vanlig fil. Vi alla vet att kalla såser går som smör i solsken till fisk rent generellt och väljer du då att tillsätta lite gräddfil så får den en mer såsliknande konsistens.

                      För er som inte gillar den skarpa gula löken så kan jag rekommendera silverlöken. Den är i regel snäpper rundare i smaken än vad båda den gula och röda löken är. Gör sig bra till såser och låter flashigare när ni skall ge ifrån er receptet på denna fantastiska sås.

                      //Linus
                      Med vänliga hälsningar
                      Linus

                      Kommentera

                      Foton

                      Collapse

                      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

                      Relaterat

                      Collapse

                      Ämnen Statistik Senaste inlägg
                      Startad av Suseris, 2020-09-18, 13:26
                      4 svar
                      472 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Backslag  
                      Startad av kenwald, 2021-09-15, 20:09
                      6 svar
                      1 056 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg senzitivity  
                      Startad av Sadda, 2023-12-23, 11:50
                      7 svar
                      469 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg nephilim  
                      Startad av Julle68, 2023-12-23, 18:46
                      0 svar
                      157 visningar
                      1 gilla
                      Senaste inlägg Julle68
                      av Julle68
                       
                      Arbetar...
                      X