fiske, en dyr hobby och livsstil? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

fiske, en dyr hobby och livsstil?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • #71
  Ursprungligen postat av anteman Visa inlägg

  Nja nu skrev, åsyftade jag att livet utan internet (det har dött) kan bli hanterbart. vi har gjort det förr och om så skulle ske så det blir ju svårt för AI att göra det om internet inte finns…
  Jaha nu förstår jag, vi tycker samma typ .
  Vi får komma ihåg att att skriva en lista med namn och telefonnummer innan bara. Så kan AI kör på själva medan vi fiskar…

  Kommentera


  • #72
   I fiskeutrustning, alltså rullar, spön och beten tror jag att jag har ganska god balans. Jag är ingen samlare, men köper ibland på mig lite grejer jag knappt eller aldrig använder. Jag har inte järnkoll på marknaden, eftersom jag inte ”investerar” utan köper för mitt eget höga nöjes skull.

   Men med en del som iaf tidigare var rena ”börsraketer” som svartzonker träbitar, några udda megabassrullar, små vänstervevade ambassadeurer osv så är det inte omöjligt att kvitta en massa billiga inköp mot potentiellt ganska inkomstbringande sälj. Men det handlar ju för min del mer om tur och möjligen smalt intresse än planering. Men mest av allt kanske känsla för kvalitet. Eller att se skillnad på skit och pannkaka. Att en supersofistikerad rulle fräst ur ett stycke aluminium faktiskt är ett bättre köp än en plastrulle från Westin och en perfekt lackad träbit från en betesbyggare har större värdepotential än en nästan lika dyr gummibit vars ögon lossar tredje kastet.

   Kan tillägga att mina inköp ofta kringgärdas av god research före köp, oavsett om det är krok eller spö. Jag får panikångest när jag ser folk som försöker sälja superkittade dubbelmotoriga träskbåtar med 30cm fribord för trehundra lakan. Båtar som knappt skulle klara lite krusningar på en fjärd men med dubbla talons och tre-fyra tolvtumslod.
   Senast ändrad av barnmorskan; 2024-04-09, 18:31.

   Kommentera


   • #73
    Som livsstil kan man väl knappast betrakta fiske som särskilt dyrt - men det beror givetvis av vad man jämför med och vilken budget man har. Fiske kan bedrivas med lina, krok och daggmask till en kostnad av 10 spänn eller så kan man plöja ner miljoner i fullsmetad trollingbåt med fastanställd besättning eller resa jorden runt för att fånga de mest exklusiva arterna. De flesta ligger nog på den nedre delen av skalan och då är det trots allt en ganska billig hobby som alla har råd med.

    Kommentera

    Foton

    Collapse

    Relaterat

    Collapse

    Ämnen Statistik Senaste inlägg
    Startad av Gäddhängke, 2006-11-14, 19:27
    66 svar
    14 599 visningar
    1 gilla
    Senaste inlägg .art
    av .art
     
    Startad av tugge08, 2009-04-06, 17:17
    19 svar
    5 455 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Henke E
    av Henke E
     
    Startad av A.Ringh, 2009-07-19, 12:16
    22 svar
    3 066 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Nextline  
    Startad av BigF, 2011-09-30, 16:59
    26 svar
    8 241 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Kr0nbl0m  
    Startad av stahre87, 2014-01-17, 13:06
    72 svar
    9 724 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg holden
    av holden
     
    Arbetar...
    X