Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Erfarenheter av Åkers fiske?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Erfarenheter av Åkers fiske?

  Undrar om någon har erfarenhet eller insyn av fisket inom åkers fiske i Åkers styckebruk, framförallt Holmsjön -Älgsjön - Tallsjön.

  Det är ett p&t vatten där det påstås planteras fisk var/varannan vecka. Fiskekortet har i år höjts från 140 tilll 160kr/dygn och berättigar till lösen av Max 1 kort samt spö och 3 fiskar per 24h.

  Brukar personligen framförallt besöka Holmsjön, haft ett bra fiske tidigare år & själv bevittnat utsättningar lite då&då.

  Gällande fisket i år har det dock varit trögt. Har bevittnat en isättning och även fått fisk i dagarna i samband med isättningen, dock ställer jag mig frågande till hur pass mycket fisk det faktiskt planteras

  Vid kontakt med tillsyningsmännen får man alltid olika besked om isättningar av fisk. Vid samtal till ansvarig kontaktperson har jag även fått felaktiga uppgifter angående dessa. Som exempel har jag besökt sjön en hel dag, utan någon antydan till existens av fisk & påvägen hem ringt och frågat när det senast satts fisk. Beskedet jag fått är att fisk ej planterats nuvarande eller föregående vecka, men kommer att sättas följande vecka. Vid besök i slutet på följande vecka har jag haft samma resultat, även då ringt och frågat - men då fått besked om att fisk ej skulle planterats nuvarande vecka - men ha planterats föregående vecka - den dag då jag varit där hela dagen & med säkerhet kan säga att så inte varit fallet.

  Jag är nu nyfiken på om det finns någon med erfarenhet av fisket i området eller eventuella kontakter med klubben.. för enligt mitt tycke är hanterandet under all kritik & att rakt upp och ner ljuga för "kunder" ger skenet av att isättningar inte alls sker. Jag har full förståelse om man inte vill dela med sig av exakta datum för isättningar av fisk, men då är det väl bättre att säga så?

 • #2
  Jag bor i Åker och har slutat fiska i dessa sjöar. Det fuskas hela tiden och Ingen vill säga hur mycket eller hur många "bonusfiskar" det har lagts i.
  Personligen rekommenderar jag INTE att fiska i dessa sjöar försen det blir uppstyrt. Jag har ToM mailat och ringt Sportfiskarna om dom kunde göra något, men inte det heller så då gav jag upp.

  Bara på 2-3 år har det blivit en brutal skillnad.
  Fiskekortet har under denna tid stigit från 120 till 160

  Classe
  Du får inte mer fisk för att du har dyra grejor
  Flugfiske är en Livs-stil
  2016 har jag blivit Multifrälst

  Kommentera


  • #3
   Från och till har vi haft bra fiske där. Som med allt fiske så råder ju självklart ingen fångstgaranti men många gånger lyser fisken med sin frånvaro, dvs det märks att det är utfiskat. Detta i kombination med höjda kortpriser och lögner från ansvariga om fiskutsättningar + åtskilliga personer som är där dagligen och fiskar gratis med tillstånd av ansvariga ger nog inget annat alternativ än att hitta nya vatten..

   Kommentera


   • #4
    Fiskade där en del för 10-15 år sedan och det var precis likadant då, kändes som de aldrig satte i fisk, skräpigt mm vid vattnen. Tyvärr stängde sthlms bästa p&t vatten för några år sedan (örsjön)

    Skulle rekommendera mellansjön på värmdö, den sköts bra, finns båtar mm. Kolla sportfiskarna sthlm.

    Kommentera


    • #5
     Hej,

     Nu har jag ingen koll på sjöarna i Åkers men från engagemang i LGF (Gömmaren i Huddinge) kan konstatera att fisk att plantera in har blivit betydligt dyrare. Det har också blivit svårare att få tag i fisk (både regnbåge och röding).

     Vi sätter i ca 5 ton fisk per år i Gömmaren men vi har slutat att meddela exakt när isättningarna sker pga stora problem med tjuvfiske. Vi redovisar dock årligen exakt hur mycket fisk vi har satt i under det gångna året.

     Har du inte för långt att åka tycker jag att du ska testa fisket i sjön, gärna innan vattnet blir för varmt då fisken blir svår att från land, åtminstone dagtid.

     Kommentera


     • #6
      Tack för tipsen! Har fiskat mycket även i gömmaren men konstaterat att det inte är något för mig.. Problemet med såväl gömmaren som nedre rudan är försäljningen av årskort.. Är väl medveten om hur priserna på fisk ökat & att det inte går att få det att gå runt på detta sätt. Kostnaden för ett årskort motsvarar 15 kg fisk högt räknat och med tanke på hur pass ofta många årskortsinnehavare sitter där och drar fisk i samband med isättning så är jag övertygad om att majoriteten drar upp betydligt mer än 15 kg på ett år. 5 ton på en välbesökt sjö i huvudstaden räcker tyvärr inte långt. Se till t.ex. Grycksbofiskeklubb i falun eller Hubo Långsjön som snittar 3-400 kg/vecka.. Mer fisk betyder fler fiskare vilket därmed bidrar till betydligt större mängder fisk som planteras i.

      Kommentera


      • #7
       Hej

       Jag har fiskat vid två tillfällen nu senaste 3 veckorna. Vid båda tillfällena har vi varit 4 stycken som fiskar tillsammans. Det har inte varit ett liv i sjön =Holmsjön ingen får fisk varken vi 4 eller någon annan runt sjön.
       Träffade på tillsyningsmannen vid båda tillfällena och dom påstår att det finns massor med fisk i sjön
       Och att det bara var någon dag sedan det sattes i fisk.

       Det har varit bättre förr men har många gånger upplevt att det är totalt dött.

       Tycker snudd på att det är bedrägeri att sälja fiskekort till en sjö vecka efter vecka fast att sjön är tom.
       Är dom ärliga och säger att dom inte satt i på 1 månad så har man mer att gå på och fundera om det är värt att lägga 160kr för att testa.

       Jag själv föredrar Fyrväpplingen men det är en bit att åka för mig..

       Kommentera


       • #8
        Jag har gått runt hela Holmsjön förra året med Deeper pro.
        Det finns inte så mycket fisk som dom vill påskina. Dom är något sura på mig för detta då jag visade många att det inte finns så mycket i sjön. Och det lilla som finns är just det "lilla"
        Sjön håller bara fisk på upp till max 1,5 kg.
        Du får inte mer fisk för att du har dyra grejor
        Flugfiske är en Livs-stil
        2016 har jag blivit Multifrälst

        Kommentera


        • #9
         Även jag har lodat sjön med deeper efter att de påstått att de satts fisk och kan konstatera att sjön är i princip tom. Mängder av mört finns däremot om det nu är av intresse, dock inget som i mina ögon motiverar ett pris på 160kr. Fiskat hur mycket som helst i olika p&t vatten och det märks ganska snabbt om det finns fisk i sjön eller inte. Självklart är det ingen fångstgaranti & ibland kan det vara trögt men i och med att ansvariga av sjön ljuger om isättningar är det ganska snabbt konstaterat att fisk inte sätts i som det påstås utan betydligt mer sällan.

         Kommentera

         Foton

         Collapse

         Relaterat

         Collapse

         Ämnen Statistik Senaste inlägg
         Startad av bengtsson, 2004-02-17, 12:39
         52 svar
         4 771 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg CyroXz
         av CyroXz
          
         Startad av Jakobsson_, 2005-07-06, 15:07
         17 svar
         3 435 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Henke E
         av Henke E
          
         Startad av G1zm0, 2006-05-29, 18:02
         475 svar
         31 637 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Gädd-jos  
         Startad av Brownie, 2008-01-28, 13:00
         10 svar
         2 527 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Old Firehand  
         Startad av Alaskahårt, 2008-06-12, 21:51
         62 svar
         6 782 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
         Arbetar...
         X