Fiskat i 30 år utan ett enda napp. - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Fiskat i 30 år utan ett enda napp.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Ursprungligen postat av Bowen Visa inlägg
  Måste väl vara här vi menar allihopa?
  Stämmer!
  http://enamatorfiskare.blogspot.se
  Instagram enamatorfiskare

  Kommentera


  • Från strand är, bortsett från systematik (kolla prognoser, testa av djup med sänke, avverka hela platsen i en vid båge, fastna inte på en plats eller på ett drag om det inte hugger), distans och långsam presentation kung eftersom du ofta vill ut på djupt vatten och befinna dig där mer än ett par sekunder per kast. Så istället för 7-fotsspö, välj ett 9-fotsspö. Istället för multi, kör på haspel. Istället för en 1000, 2000 eller 3000 -rulle, ta en 4000 med lång spole och bred diameter. Istället för 0.30 mm mono, kör på en 0.12-0.20 Fireline Ultra med en tunn 0.25 mm ledare i fluoro. Och lägg på några gram på draget. Om du fiskar öring på en 7g Lill-öring/Toby exempelvis, så gå upp till 10g (var försiktig med detta dock eftersom du inte heller vill fiska på för stora drag om du fiskar öring eller småabborrar). Allt det här gör skillnad. Rullen och spöt ger kanske 20%-30% extra kastlängd, men sen har du 20%-30% extra kastlängd på den tunnare linan och ytterligare några % på de extra grammen osv och plötsligt så kan du presentera där båtfiskare presenterar (bortsett från de allra djupaste vattnen, givetvis).

   Och när du väl är där ute så presenterar du långsamt. Långsamt flytande/hängande jerkbaits såsom 9 cm Rapala Orginal och Ripstop, bottenbetande jiggar som 9 cm Westin ShadTeez och HollowTeez, poppers och grodor är bättre än skeddrag och spinnare eftersom dom tillåter dig att stanna längre i din zon och gör fisket från strand överlag mer njutbart. Bombarda, bottenmete och kastmete fyller samma funktion även om det kanske inte är lika roligt. Rullens utväxling spelar också roll. Lägre utväxling kan kännas tråkigt när man måste veva in mycket lina och det är inte lika responsivt, men den håller dig ifrån att ta in betet för snabbt och ger mer fisk för alla utom de allra duktigaste. Är dessutom mycket mjukare och känsligare i gången vilket inte är helt oviktigt i strandfiske där samspelet med rullen i mångt och mycket dominerar fisket.

   Så det är mina enkla tips. Ta dig ut långt och stanna där länge. Det största problemet i den här typen av diskussioner, som jag upplever det, är att tipsen ofta domineras av flytfjollor medans behoven och förutsättningarna för strandfiskare eller helt annorlunda. Lägg på elementet "jänkare" som alla tycks fiska med "a million pound test" och plötsligt så står du där med en multirulle och tvåtonslina och betar av strandkanten med en spinnare. Du hittar ett ställe där det blir djupt hyfsat tidigt och oj, det råkar stå ett par firrar där också, och nu har du ditt "hemliga fiskeställe". Och liksom... det funkar bara inte...

   Kommentera


   • Testa att byta vatten, kanske hyra en liten roddbåt. Jag satsar 90% av mitt fiske efter abborre numera, får lite gädda o gös också.

    I min lokala sjö kan jag en dålig dag kanske få 2småskitar. En bra dag så kan det vara 20-30hyffsade borrar. Oftast mellan 5-10st och någon gädda eller gös.

    Men så har jag också en liten plasteka i en sjö uppe i nordvärmland som jag besöker 1-2ggr per år. För några år sedan var allt sämre än 30st abborrar från 3-4hg och uppåt ett misslyckande. Nu verkar det vara generationsskifte i sjön, svårt o hitta dom storlekarna. Men när man hittar stimmen så är det säkert 10-15st på varje plats och ett antal sporadiska enstöringar.

    Kommentera


    • Ursprungligen postat av NickeGbg Visa inlägg
     Det var någon som rekommenderade Rådasjön......har minne av att jag har varit där och försökt hitta något ställe att stå på, utan att lyckas. Verkar ju finnas mycket med bryggor runt sjön, men det är väl som vanligt privatägda bryggor där folk har sina båtar, eller badbryggor. Jag är gärna sån att jag vill komma undan någonstans, utan att känna att jag tränger mig på eller stör på något sätt. Någon runt Göteborg som läser denna tråden och har något tips på vart man kan stå vid Rådasjön?
     Längst in i delen mot Mölnlycke...där ån mynnar ut i sjön finns en brygga som ligger parallelt med vattnet,tror det har varit nån båtklubb som haft sina lokaler där.
     Har sett folk som fiskat där och fått både smågös och abborre där så testa där!
     Hur har fisket går i övrigt sista delen av sommaren?
     Min fiskeblogg:
     www.marcusfiske.blogspot.se

     Kommentera


     • Hur gick det sen? Åkte du ut och fiskade med någon från siten?
      Fick du någon fisk?

      Kommentera


      • Lider verkligen med trådskaparen och hans öde gällande fisket, och önskar vederbörande stort lycka till med fisket framöver.

       Komiken i tråden är dock underbar, TS lägger sig vinn om att beskriva sina olika taktiker, beten etc. Säkert ligger det år av tankar och funderingar bakom tråden, som i sig nog tagit en del tid i anspråk att författa. Allt med förhoppningen om benägen hjälp från forummedlemmar, vilket också sker.
       Som förste hjälpare i nöden rycker holden ut med ett kort och sant tips som i sammanhanget är helt obetalbart!
       Senast ändrad av Piscantur stercore; 2021-01-29, 08:54.

       Kommentera

       Foton

       Collapse

       Relaterat

       Collapse

       Ämnen Statistik Senaste inlägg
       Startad av Bergman, 2002-08-30, 21:53
       6 svar
       1 932 visningar
       0 gillar
       Senaste inlägg Kattman
       av Kattman
        
       Startad av Syn, 2005-07-21, 12:47
       31 svar
       45 781 visningar
       0 gillar
       Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
       Startad av elanen, 2005-12-11, 21:48
       14 svar
       1 663 visningar
       0 gillar
       Senaste inlägg Gädd-jos  
       Startad av Bandis, 2007-11-11, 17:01
       21 svar
       2 702 visningar
       0 gillar
       Senaste inlägg Old Firehand  
       Startad av sommenfiskaren, 2009-04-01, 09:27
       7 svar
       1 216 visningar
       0 gillar
       Senaste inlägg Filten
       av Filten
        
       Arbetar...
       X