Pike Fight 2021 - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Pike Fight 2021

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Pike Fight 2021

  Såg första avsnittet i Tisdags. Tänkte, var det någon mer än jag som uppmärksammade detta...

  Daniel Nilsson är enligt Många en "mycket" duktig fiskare. Men.....

  Har ni sett hur Westin ligger till Utan Live Scoop ??

  Tar inte ifrån någon någonting, men jag reagerade direkt på det när jag hörde att dom inte får använda Live scoop i Pike fight.

  Detta är ingen Trashning av Daniel, bara en reflektion som jag tänkt på sen i Tisdags. Kan det vara så att han gjort sig beroende av Live scoop och tappat alla "instinkter" med fisket utan den nya tekniken ??

  Intressant att få höra med andra vad dom tror :-)

  Skitfiske
  Classe
  Du får inte mer fisk för att du har dyra grejor
  Flugfiske är en Livs-stil
  2016 har jag blivit Multifrälst

 • #2
  Tror du har en poäng i det. En kompis har live scoop.. Det är fruktansvärt effektivt. Samtidigt tycker jag att det är på gränsen till sportfiske. Leta upp stor fisk på lodet. Släppa betet framför nosen på dem och reta dem tills de hugger i ren ilska. I tävling och rekord sammanhang borde det inte vara tillåtet enligt mig.

  Kommentera


  • #3
   Ursprungligen postat av Classe69 Visa inlägg
   Såg första avsnittet i Tisdags. Tänkte, var det någon mer än jag som uppmärksammade detta...

   Daniel Nilsson är enligt Många en "mycket" duktig fiskare. Men.....

   Har ni sett hur Westin ligger till Utan Live Scoop ??

   Tar inte ifrån någon någonting, men jag reagerade direkt på det när jag hörde att dom inte får använda Live scoop i Pike fight.

   Detta är ingen Trashning av Daniel, bara en reflektion som jag tänkt på sen i Tisdags. Kan det vara så att han gjort sig beroende av Live scoop och tappat alla "instinkter" med fisket utan den nya tekniken ??

   Intressant att få höra med andra vad dom tror :-)

   Skitfiske
   Classe
   -------------------------------------------------------

   Hej Classe 69;

   Jag förstår att du kallar dig för Classe 69 eftersom just 1969 var ett otroligt bra fiskeår efter Abborre i Mälaren samt Gädda i flera av våra insjöar och i Östersjöns bräckta vatten...
   Tillåt mig citera några fisketurer i min fiskejournal från just år 1969:

   FISKEJOURNAL:

   Datum 6/1 1969. Fisketid kl. 9.20 - 14.50. Fiskeplats Mälaren vid Nockebybron. Beten Leijona Ag/Cu (30 st), Ag/Ag (62 st), Antal fångade abborrar 92 st, Högsta vikt 0,8 kilo, Lägsta vikt 0,1 kilo, Månstånd dag 20 med nymåne som dag 1, Vindriktning s.o., Vattenstånd H +2dm, Vattentemperatur +1 gr.C.
   Diverse anteckningar: -3 gr.C som lufttemperatur. C:a 3 m vattendjup. Mulet och lätt snöfall. Svag s.o. bris. Min fiskekompis Göran Ahnstrand fick c.a 80 st Abborrar på HÄMÄ-pirken Ag/Cu. En Gädda tog en pirk för honom. Isen är 3 - 10 cm tjock. Inget snötäcket...

   Datum 10/6 1969. Fisketid kl. 20.10 - 22.15. Fiskeplats Långsjön, Nacken. Bete ABU Killer 7gram med egentillverkad större haksked, färg Blue Silver med gröna fläckar. Antal Gädda 1 st. Vikt: 12,2 kilo . Månstånd dag 27. Vindriktning sv. 1 - 4 m/sek. Vattenstånd Lågt - 1 dm. Vattentempertur +15gr.C. Fångsdjup c:a 2 meter.
   Diverse anteckningar: Lufttemperatur +17 gr.C. Spridda moln på kvällshimlen och i övrigt klart. Jag använde ARJON DRIVE-spöt till haspelrullen. Gäddan försökte simma ner i forsen. Myggen är mycket besvärlig p.g.a.

   Datum 5/7 1969. Fisketid kl. 1.50 - 7.20 samt 15.00 - 20.10. Fiskeplatser Askö, Bockholmsfladen samt östra viken, Beten ABU Killer Black Silver (7 st fångade plus 1 hugg), HEDDON Black Silver 4 st fångade plus 3 hugg).
   Antal Gädda 11 st. Högsta vikt 14,3 kilo ("Monstergädda"). Lägsta vikt 0,9 kilo. Månstånd dag 23. Vindriktning sydväst 10 - 14 m/sek. Vattenstånd lågt -2 dm. Ytvattentemperatur +13 gr.C. Fångstdjup 2- 3 meter.
   Diverse anteckningar: Soligt med snabba moln och tidvis mulet. . M.a.o. idealiskt Gäddväder. Vattnet var uppgrumlat av den tidigare hårda västvinden. Göran Ahnstrand fick 6 Gäddor respektive på ABU Killer Black Silver samt 7 Gäddor resp. 4 hugg på Mörrumspinnaren Silver. Kjell Lagergren fick 8 Gäddor resp. 5 hugg på Mprrumspinnaren samt 9,5 kilos Gädda plus 1 hugg på min egentillverkade LEF KID färg PIKE. Dessutom fick Göran och Kjell ett 10-tal Abborrar på M-spinnaren....

   Old Firehand
   Leif Engström

   Kommentera


   • #4
    Tyckte dom fiska grunt allihopa, vad jag har hört funkar inte Livescope på grunt vatten,

    Kommentera


    • #5
     Det är ju inte helt ovanligt att nåt lag har en riktigt dålig dag emellanåt, det verkar ju vara ett relativt knepigt ställe att fiska under en period där fisken verkar förflytta sig en del så det är väl inte helt lätt. Kan vara så att de känner en enorm press pga framgången förra säsongen och att det stressar dem. Tror det är svårt att avgöra om han blivit för beroende av livescope på enbart ett avsnitt, men det ska bli intressant att se hur det går på eftermiddagen samt i de andra vattnen.

     Kommentera


     • #6
      Daniel kan garanterat fiska även utan ekolod. De gick mot strömmen och fiska inte där alla andra var. Denna gång löna det sig inte. Än är tävlingen inte slut de kommer nog lyckas fånga en hel del fisk i slutändan.

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen postat av engqvist Visa inlägg
       I tävling och rekord sammanhang borde det inte tillåtet enligt mig.
       Jag skulle nog säga tvärtom, att i dom enda fall jag skulle vilja använda mig av det är i tävling.
       Sen tävlar jag ändå inte så det faller bort helt ändå.

       Tror man tappar alldeles för mycket av naturupplevelse och mycket annat när man bara glor i en skärm.
       Skärmar har jag nog av både på jobbet och hemma.

       Angående Daniel så är det så det faller sig ibland, vem har inte haft dåliga fiskedagar.
       Som niklar skrev så gjorde dom något annat som även kunde gått riktigt bra.
       Tar man inga risker så vinner man inget.
       ​​​​​​

       Kommentera


       • #8
        Håller med dig engqvist, livescope borde inte vara tillåtet i tävling. Det tar bort en stor del av erfarenhet, skickligheten i att huvudsakligen läsa, försöka tolka vattnet, vinden, säsong och applicera det till en taktik för dagen. Elektronik för 30-100 papp är nog effektivt men blir lite som att titta på alien-figurerna från Independece Day, de är tekniskt imponerande men individuellt skickliga... näää! Jag vill se, höra hur de tänker, resonerar kring omständigheter och se hur de applicerar det i konkret fiske, inte hur de flänger runt sjön med ögonen på en skärm... Andra får tycka precis som de vill.

        Kommentera


        • #9
         Westin var väl det enda laget som inte fiskade där de andra höll till? Och nästan alla andra fiskade samma spot där det var bäst enligt tipsen som jag tyckte någon sa i avsnittet. Lite skumt att de tog bort livescope, men det var ett jäkla liv förra året när det blev så tydligt under gösfisket vilka som körde och inte.

         Riktigt roligt avsnitt för övrigt. J-kligt kul att se Trumman leva upp, det är han väl värd. Passar bra ihop med fransosen som har en skön stil, lugn och fin, och jagar inte upp sig i onödan.

         Kommentera


         • #10
          Det spelar ingen roll hur duktig fiskare man är om det inte finns fisk i vattnet :-)

          I området de fiskade i är det numera ytterst få ställen som håller gädda och även på de ställen är gäddorna relativt få och de flesta är kring 60 - 70 cm, metersfiskar är extremt ovanligt skulle jag säga.

          Som jag ser det var det en felbedömning från Westins sida att chansa i dessa vatten. Det är stora områden det rör sig om och har man bara några få dagar på sig så är det nog en förutsättning att man får tips från lokala fiskare som känner till området, annars blir det otroligt chansartat och nästan en ren slump om man hamnar rätt. Många ställen är "teoretiska" ställen där man tycker det borde stå fisk, men är helt döda sedan många år.

          Sen hade alla lagen lite otur med vädret också, det var verkligen inte optimalt för fiske i de vikar de fiskade i...

          Men jag tror - och hoppas - att Westin kommer igen, jag verkligen led med dem för jag vet hur jäkla frustrerande det kan vara i det där området, särskilt med tanke på hur fisket var där för 30 år sedan (vilket iofs gäller på de flesta ställen längs ostkusten...).

          Kommentera

          Foton

          Collapse

          Relaterat

          Collapse

          Ämnen Statistik Senaste inlägg
          Startad av Bergman, 2002-08-30, 21:53
          6 svar
          1 783 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Kattman
          av Kattman
           
          Startad av bengtsson, 2004-02-17, 12:39
          65 svar
          8 795 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg lsjonsson  
          Startad av Syn, 2005-07-21, 12:47
          31 svar
          45 307 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Sir Fish-a-lot  
          Startad av salachtin, 2007-06-25, 01:29
          15 svar
          1 869 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg lsjonsson  
          Startad av Bandis, 2007-11-11, 17:01
          21 svar
          2 450 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg Old Firehand  
          Arbetar...
          X