Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Ansjovis till Abborre ... funkar det?

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Ansjovis till Abborre ... funkar det?

  Lappmöglet rasar förbi fönstret med en hiskelig fart och landar lite här och där. Jo, vintern kom och alla mina vatten är täckta av is och då passar jag på att föra ner pennan lite.
  Tänkte kludda lite kring en plan jag har för vårens Abborrar. Jag hoppas det kan gå vägen med några stora Ansjovisälskande rovriddare framöver.
  Abborren, kanske den första firren du fångade från bryggan?
  Det hela började när jag skulle in och handla Sardiner och jag blev mött i dörren med: - Hej kompis, jag har en fisk till dig! Den nyanlände mannen kom ett paket med en massa små fina Ansjovis och han ville ha 15 kronor och jag betalade och tankarna började svirra ....
  900 gram och väldigt många beten för Abborren.
  ... Seabaits för Abborre? Ja varför inte, Frank Hunold lade ut en hel Sill i Hagbyån och en timme senare landade han en Abborre på 2 kilo .... Detta måste funka och skall definitivt testas, så snart vita locket släpper eller ska jag meta med dem från isen? Vi får se, planen rullar på!
  Storleken på mina Ansjovis!
  Abborren älskar mindre fiskar och bland sötvattensbetena är det inte så värst kräsen av sig, det mesta slinker ner, Löjor, Elritsor, Mört, Sarv m fl, är bara Abborren hungrig så .... Ja, ni fattar och varför skulle inte Ansjovis med sin fina doft och perfekta storlek fungera?
  Dem flesta specimenkrokar fungerar bra för mete med småfisk.
  Jag tänker fiska med Paternoster- rigg, glidande, flötmete, sink and draw eller kanske på en Caroliner-rigg. Metoderna är oändliga, det gäller nog bara att hitta fisken och nöta, så löser det sig.
  Kul på lätta grejer.
  En stark lina typ 0,20 mm räcker gott och jag använder den hela vägen för Paternoster och Caroliner-riggarna, endast under fiske på trög fisk går jag över till fluorocarbon i tunnare dimension, men det är inte så ofta det behövs.

  Lätta spö typ, Quiverspö, UL-spö och jiggspön är att föredra, men dem flesta av marknadens lättare haspelspö fungerar bra för detta fiske. Så känsliga som möjligt är det bästa, spölängden är upp till dig och fiskeplatsen.

  Tänk på att Abborren gillar att ha skydd över sig typ träd och gärna buskar, grenar i sin närhet, var den kan stå och lura på sina byten. Välj grejer efter platsens utformning.
  Spinfiske med olika beten funkar bra när Abborren jagar.
  Är Abborren på hugget, så fungerar det mesta, men det finns perioder var fisken kan vara trög och det är framför allt under den kalla årstiden och det är här fiske med fiskbeten kommer in i bilden.

  Med ett dött bete har Abborren tid på sig att ta ditt bete i lugn och ro. I kalla vatten gillar dem inte att jaga ifatt ett flyende bete i någon större utsträckning.

  För tackling av din betesfisk, så ska kroken monteras i betesfiskens mun och det gör du genom att sticka krokspetsen genom betesfiskens underkäke och upp genom huvudet. Abborren tar i 90 fall av 100 bytesfisken face to face so to speak och den får in kroken direkt och du kan kroka direkt.
  Fin dubbel, fast dem togs på jigg.
  Jag ska testa mina Ansjovisar i den närliggande Svarte göl, var jag vet det finns grov Abborre. Dessa två på bilden är bara en bråkdel av vad som finns där och dessa togs båda på en liten jigg.

  Abborrarna i gölen har miljoner yngel av mört och Braxen att frossa på, samt sina egna artfränder och jag ser ofta Abborre jaga tidig morgon när jag fiskar karp eller gädda, så jag väntar med spänning på att det ska bli isfritt.
  Ett vanligt haspelspö funkar bra.
  Hur eller om denna plan kommer att gå vägen eller helt åt hel...., det får vi se och jag återkommer i ämnet efter lite fiske, spännande är det! Det ända jag inte riktigt gillar är: tunn mono, enkelkrokar, ett bete jag vet gäddorna gilla och så krokodilernas tänder ... Ja ni ser nog problemet! Skitfiske på er och se upp med isarna, glöm inte isdubbarna. Vi ses snart igen över en recension.  Läs mer på bloggen

 • #2
  Trevlig läsning! Var köpte du ansjovisen?

  Kommentera


  • #3
   Jag har haft samma tanke varje gång jag ser firrarna i frysdisken. De där ansjovisarna borde även falla ålen i smaken.

   Luis, tycker du inte att de verkar lite ofräscha? Ett tecken på det är att fettet hamnat utanpå fisken som en ljusbrun sörja. De ser ut att ha blivit återfrysta.
   sigpic Man lever inte för att fiska - man fiskar för att leva!

   Kommentera

   Foton

   Collapse

   Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

   Relaterat

   Collapse

   Ämnen Statistik Senaste inlägg
   Startad av BigF, 2017-02-05, 20:40
   1 svar
   1 115 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg DIFAnders  
   Startad av Swamp, 2017-03-14, 14:00
   9 svar
   2 377 visningar
   1 gilla
   Senaste inlägg jaesaren  
   Startad av FilipBlomberg, 2018-06-17, 22:04
   2 svar
   448 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg FilipBlomberg  
   Startad av Swamp, 2018-08-24, 11:20
   3 svar
   424 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg RK99
   av RK99
    
   Startad av tre S, 2018-08-25, 18:10
   0 svar
   256 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg tre S
   av tre S
    
   Arbetar...
   X