Langesund Fiskefestival 2019 - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Langesund Fiskefestival 2019

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Langesund Fiskefestival 2019

    Da var et av årets store mål unnagjort. Langesund Fiskefestival er en av de mest anerkjente havfiskekonkurransene som gjennomføres her i landet, og med tanke på at det stiller deltakere fra både Sverige og Danmark kan man godt kalle det et slags nordisk mesterskap i havfiske. Konkurransen gjennomføres som en artsfiskekonkurranse hvor det på forhånd er satt opp ei liste med arter som teller i konkurransen. Alle arter er satt opp med en grunnvekt og poenggiving pr. art beregnes ut fra grunnvekten. I tillegg til at det kåres en sammenlagt vinner konkurreres det også på størst fisk totalt, størst fisk for hver art samt størst sjøørret og størst makrell. Her kan man med andre ord velge selv hva man ønsker å satse på.

    Utdrag fra artslisten inkl. festivalrekorder og minstemål der dette er relevant.
    Jeg hadde på forhånd fått med meg Fredrik Troonhus og lagt opp en slagplan sammen med han. Vi la opp til å fiske kun ute på dypet etter de artene som finnes der, da primært lange og brosme. Vi hadde på forhånd brukt betydelig tid på å finne de rette plassene ute i Skagerrak. Men så var det dette med været da... Allerede ei uke før arrangementet begynte vi å ane at både vind og regn kom til å prege helgen, og for å kompensere for dette hentet vi inn en bergenser med lang erfaring med denne værtypen. Med Kristian Mæland var mannskapet for helgen komplett.

    Helt vanlig vestlandsvær ifølge Kristian.
    Fredag - Prøvefiske i Skagerrak

    Helgen startet med en testtur ut i Skagerrak for meg og Fredrik på fredag. Været viste seg fra sin beste side denne dagen så vi bestemte oss for å dra ut til et flatt område ca. 17 nautiske ut fra Langesund. Målet for dagen, lange og brosme.

    På vei ut fra Lanesund, stenger, anker, line og blåse klargjort.
    Strålende forhold på havet denne dagen.
    Vel fremme startet vi med å kjøre litt rundt i området og lete etter fisk på bunnen med ekkoloddet. Til dette formålet bruker jeg en TM260-giver som jeg kjører på low chirp. TM260 er i utgangspunktet ikke en chirp-giver, men den kan brukes til det formålet likevel. Jeg er derimot litt usikker på konevinkelen når du kjører low chirp, men den er en god del bredere enn ved 50khz ser det ut til. Området vi fisket på er ca. 200m dypt og ganske flatt så selv med en så bred konevinkel går det fint å se fisk på bunnen.

    Tydelig aktivitet på bunn og 10-15m opp fra bunn.
    Det gikk ikke lang tid før vi fant et område med litt aktivitet, da var det bare å kaste anker og gjøre klar stengene.

    Ikkeno elmotor her, vi måtte legge vår lit til anker, line og blåse...
    Både jeg og Fredrik kjørte ferdige riggede tackler fra Søvik, natural bait med 10-er kroker, bom og slep rigget med makrellfileter. Ikke lenge etter at agnet hadde nådd bunnen, men akkurat lenge nok til at jeg hadde satt stanga i stangholderen og begynte å rote med ekkoloddet, så smalt det i stanga mi med et påfølgende kraftig utras. Det var bare å hive seg over stanga og gi mothugg.

    Pumping av fisk opp fra dypet.
    Fisken ga en bra fight i starten med et par-tre kraftige utras før den roet seg med. Trykket der nede i dypet gjør nemlig at fisk med svømmeblære har en tendens til å bli "sprengt" på vei opp. Vi var vel rimelig sikre på at dette måtte være lange da det virket relativt tungt i enden av snøret. Overraskelsen var derfor stor da fisken endelig nådde overflata.

    Ei pen brosme på 9,68kg og 95cm.
    På dette tidspunktet var vi sikre på at vi hadde funnet riktig plass og at fisket kom til å bli bra resten av dagen, men dessverre ble det stille de neste timene. Fredrik fikk opp en svarthå (til min store begestring og Fredriks fortvilelse.) Jeg har nemlig ikke hatt svarthå i båten før, mens Fredrik har fått mange og ser på dem som en pest og en plage. Men jeg fikk da overtalt han til å stille opp på et bilde.

    Svarthå, "agntjuv" på folkemunne.
    Vi fisket oss inn i solnedgangen, men tross flere kontakter med fisk ble det ikke noe mer på oss denne dagen.

    Fredrik venter....og venter....men nei.
    Lørdag - Konkurransedag 1

    Dagen startet med skippermøte 07.30. Tross dystre værutsikter var stemningen god på kaia i Langesund. Det var totalt 52 påmeldte lag og brorparten av disse stilte opp med båt utenfor Langesund fisk.

    Konkurransens base, Langesund fisk.
    Ryktene svirret på forhånd om at arrangøren kom til å legge inn begrensinger i fisket pga. værforholdene og dette skulle vise seg å holde vann. Både Redningsselskapet og Røde Kors frarådet båter å dra utaskjærs og for å ikke oppmuntre deltakere til dette ble de typiske dypvannsartene fjernet fra lista i konkurransen. Klok beslutning av arrangøren, for selv innaskjærs skulle det vise seg å bli tøffe forhold for mange.

    Roger Nilsen leder skippermøtet og informerer om restriksjoner, vær og vind.
    Fellesstarten ble i år lagt innover i fjorden, ledet av Team Trutta Raymarine sin båt.

    Fra fellestarten. Morten Ruud sin båt "Offshore Hunter" nærmest kamera.
    Vi hadde på forhånd kun forberedt oss på fiske utaskjærs, artsfiske innaskjærs er vel så langt unna komfortsonen til meg og Fredrik som mulig, men heldigvis hadde vi med Kristian som har endel erfaring med dette fra tidligere. Med tanke på at vinden kom til å øke på utover dagen så valgte vi å kjøre i retning Helgeroa fra starten for så å fiske oss innover i fjorden utover dagen. Allerede da vi rundet nordenden av Langøya og fortsatte ut sundet mot Fugløya fikk vi føling med hva som ventet oss. I dette sundet endrer dybden seg fra ca. 100 til 40m noe som gjør at havet reiser seg voldsomt her når vinden står på sørfra. Vi kom da oss likevel velberget frem til første fiskeplassen vi hadde sett oss ut.

    Blide gutter klare for artsfiskekonkurranse.
    Jeg kan vel allerede nå røpe at fisket ikke gikk veldig bra for oss denne dagen. Vi fikk raskt krysset av makrell, og hvittingen kom i bøtter av spann, men bare ingen over minstemål.

    En av maaange hvittinger under minstemål denne helgen.
    Vind og regn tvinget oss til å ta endel avgjørelser på sparket denne helgen og siden vi ikke hadde gjort hjemmeleksa vår for fiskeplasser innaskjærs ble det mye leting på kartplotteren etter potensielle plasser. Denne dagen fikk jeg testet temakartene mine og særlig kartet over bunntyper viste seg svært nyttig. Dataene på dette kartet kommer fra samme kilde som henvisningene til bunntyper du finner på vanlige sjøkart, men i tillegg til det som vises på sjøkartet har jeg med flere punkter og har også visualisert disse med geometriske figurer med ulike farger istedet for bokstavene som brukes på sjøkartene. En annen fordel med mitt kart for bunntyper er at jeg kan zoome kartet helt ut og fortsatt ha oversikt over hvor jeg finner de ulike bunntypene, på et vanlig kart forsvinner disse detaljene når du kommer over ett vist nivå når du zoomer utover.

    Eksempel på hvordan vi brukte egenprodusert kart for bunntyper for å lete opp fiskeplasser. De brune områdene representerer "bløtbunnsområder" og de grønne områdene "ålegress". På dette zoomnivået vises både mine egne symboler for bunntyper (gule og blå sirkler) samt bunntypene som er registrert i det originale kartet fra C-Map vist som henholdsvis "s" for sand og "m" for mudder.
    Eksempel på hvordan vi brukte egenprodusert kart for bunntyper for å lete opp fiskeplasser. Røde trekanter betyr "stein og blokk", blå sirkler betyr mudderbunn. Legg merke til at bunntyper i det originale sjøkartet ikke vises på dette zoomnivået.
    Vi fisket oss innover fjorden men blanket på den ene plassen etter den andre (ja rent sett bort fra makrell og hvitting under minstemålet). Vinden slo og været pøste til tider både ned og bortover, men bergenseren i båten jobbet så godt han kunne med å holde motivasjonen oppe blant resten av mannskapet.

    "Akkurat som hjemme"; bergenseren trives i ruskeværet. Fredrik noe mer i tvil men klarte å presse frem et skjevt smil.
    Vi klarte til slutt å få opp et par knurr i båten, men da klokka tikket mot 17.30 og konkurranseslutt for dagen måtte vi kjøre slukøret tilbake til Langesund med kun to tellende arter i båten.

    Fredrik med en liten knurr, den ene av kun to arter vi klarte å dra i land første dagen.
    Søndag - Konkurransedag 2

    Dagen startet med skippermøte 06.30. Om været var dårlig dagen i forveien var det meldt enda verre denne dagen. Beskjeden var klar fra Roger, samme restriksjoner som på lørdag, og vinden skulle også opp i 14ms mot 7-8ms på lørdag. Ikke spesielt oppløftende med andre ord.
    Vi hadde tydligvis glemt hvor ille det var ut sundet på østsiden av Langøya dagen i forveien, for vi bestemte oss for å følge samme planen denne dagen også, kjøre ut til Helgeroa og fiske oss innover. Vi ble møtt av en vegg med sjø gjennom sundet og turen ut til første fiskeplassen var som tatt rett ut av en eposode av "Deadliest Catch". Ikke noen spesielt god følelse når du ser ut av frontruta og alt du ser er en vegg av hav og i det neste øyeblikket føler deg vektløs på vei ned i neste bølgedal. Men Karnicen klarte brasene fint og vi var snart fremme på første fiskeplassen i god behold denne dagen også.

    Fremme i le ved første fiskeplass. Fredrik og Kristian rigger stenger.
    Denne dagen ble også preget av tungt fiske. Første plassen leverte ikke noe fisk annet enn makrell og hvitting under minstemål, så jeg fikk trumfet gjennom å dorge oss videre til neste planlagte fiskeplass i håp om at vi kunne få på lyr og horngjel.

    Dorging etter lyr og horngjel. Vi kjørte to stenger på dypriggen på henholdsvis 15 og 20m.
    Halvveis over fjorden smalt det endelig på dypriggen og en liten lyr ble tauet inn. Art nr. 3 i boks. Bare å ta med seg de små gleder en kan...

    Denne lyren tok en wobbler på dypriggen på 20m dyp.
    Vel fremme på neste plass satte vi igang å fiske etter berggylte og sypike. Berggylte ble det ikke denne gangen heller, men Kristian leverte ei lita sypike og vi kunne juble over art nr. 4. På neste plass fisket vi opp et par sypiker til og Fredrik landet til slutt den "største" av dem.

    Fredrik med sypike.
    Resten av dagen ble preget av en resultatløs leting etter berggylte. Da undertegnede fikk et akkutt behov for å gå i land fisket resten av mannskapet også opp en liten kutling, dessverre ikke en tellende art i konkurransen.

    Kutling, dessverre ikke tellende art i konkurransen.
    Siste timen av konkurransen tilbragte vi på nordsiden av Langøya og her klarte vi også å lande den femte og siste arten vår i konkurransen, ei lita sandflyndre.

    Fredrik leverte nok en gang, han fremsto som en skikkelig "storfisker" (haha) denne helgen.
    Hva skal man si om helgen? Tre voksne menn som kjører rundt og leter etter berggylter, sypiker, fløyfisk, sild og annet... Høres relativt spesielt ut, men slik som været ble så hadde vi det gøy likevel. Målet vårt om fiske etter stor fisk på dypet gikk i vasken og vi sammen med mange andre ble nok skuffet over det. Men været kan ingen gjøre noe med og jeg må si det var imponerende å se hvor mange arter de andre lagene klarte å hente inn under disse forholdene. Så får det heller være at konkurransens største fisk var ei lange på 2556gr...

    Sammenlagt var det "Trutta Raymarine Tvåan" som stakk av med seieren, etterfulgt av "Team Naviguide Simrad" og "Trutta Garmin" på henholdsvis 2. og 3. plass. Selv unngikk vi den på forhånd fryktede jumboplassen selv om det ikke var mange plasser ned dit...

    Seierspallen sammenlagt, fra venstre: Trutta Garmin, Trutta Raymarine Tvåan og Team Naviguide Simrad.
    Vinner av sjøørretkonkurransen med en ørret på 771gr, Morten Nilsen.
    All honnør til arrangøren som gjennomførte helgen med stil, en tydelig rutinert gjeng som sørget for at alt gikk på skinner helgen gjennom. Ikke minst var premieborde imponerende, totalt ble det delt ut premier for 320.000kr i konkurransen.

    Kristian, Fredrik og jeg har allerede drodlet om gjentakelse neste år, men da vil vi ha fint vær og ut på 10-gradern etter de virkelige store.

    Vel blåst Trutta Sportsfiskeforening!

    Läs mer på bloggen

  • #2
    Ursprungligen postat av Swamp Visa inlägg
    Da var et av årets store mål unnagjort. Langesund Fiskefestival er en av de mest anerkjente havfiskekonkurransene som gjennomføres her i landet, og med tanke på at det stiller deltakere fra både Sverige og Danmark kan man godt kalle det et slags nordisk mesterskap i havfiske. Konkurransen gjennomføres som en artsfiskekonkurranse hvor det på forhånd er satt opp ei liste med arter som teller i konkurransen. Alle arter er satt opp med en grunnvekt og poenggiving pr. art beregnes ut fra grunnvekten. I tillegg til at det kåres en sammenlagt vinner konkurreres det også på størst fisk totalt, størst fisk for hver art samt størst sjøørret og størst makrell. Her kan man med andre ord velge selv hva man ønsker å satse på.

    Utdrag fra artslisten inkl. festivalrekorder og minstemål der dette er relevant.
    Jeg hadde på forhånd fått med meg Fredrik Troonhus og lagt opp en slagplan sammen med han. Vi la opp til å fiske kun ute på dypet etter de artene som finnes der, da primært lange og brosme. Vi hadde på forhånd brukt betydelig tid på å finne de rette plassene ute i Skagerrak. Men så var det dette med været da... Allerede ei uke før arrangementet begynte vi å ane at både vind og regn kom til å prege helgen, og for å kompensere for dette hentet vi inn en bergenser med lang erfaring med denne værtypen. Med Kristian Mæland var mannskapet for helgen komplett.

    Helt vanlig vestlandsvær ifølge Kristian.
    Fredag - Prøvefiske i Skagerrak

    Helgen startet med en testtur ut i Skagerrak for meg og Fredrik på fredag. Været viste seg fra sin beste side denne dagen så vi bestemte oss for å dra ut til et flatt område ca. 17 nautiske ut fra Langesund. Målet for dagen, lange og brosme.

    På vei ut fra Lanesund, stenger, anker, line og blåse klargjort.
    Strålende forhold på havet denne dagen.
    Vel fremme startet vi med å kjøre litt rundt i området og lete etter fisk på bunnen med ekkoloddet. Til dette formålet bruker jeg en TM260-giver som jeg kjører på low chirp. TM260 er i utgangspunktet ikke en chirp-giver, men den kan brukes til det formålet likevel. Jeg er derimot litt usikker på konevinkelen når du kjører low chirp, men den er en god del bredere enn ved 50khz ser det ut til. Området vi fisket på er ca. 200m dypt og ganske flatt så selv med en så bred konevinkel går det fint å se fisk på bunnen.

    Tydelig aktivitet på bunn og 10-15m opp fra bunn.
    Det gikk ikke lang tid før vi fant et område med litt aktivitet, da var det bare å kaste anker og gjøre klar stengene.

    Ikkeno elmotor her, vi måtte legge vår lit til anker, line og blåse...
    Både jeg og Fredrik kjørte ferdige riggede tackler fra Søvik, natural bait med 10-er kroker, bom og slep rigget med makrellfileter. Ikke lenge etter at agnet hadde nådd bunnen, men akkurat lenge nok til at jeg hadde satt stanga i stangholderen og begynte å rote med ekkoloddet, så smalt det i stanga mi med et påfølgende kraftig utras. Det var bare å hive seg over stanga og gi mothugg.

    Pumping av fisk opp fra dypet.
    Fisken ga en bra fight i starten med et par-tre kraftige utras før den roet seg med. Trykket der nede i dypet gjør nemlig at fisk med svømmeblære har en tendens til å bli "sprengt" på vei opp. Vi var vel rimelig sikre på at dette måtte være lange da det virket relativt tungt i enden av snøret. Overraskelsen var derfor stor da fisken endelig nådde overflata.

    Ei pen brosme på 9,68kg og 95cm.
    På dette tidspunktet var vi sikre på at vi hadde funnet riktig plass og at fisket kom til å bli bra resten av dagen, men dessverre ble det stille de neste timene. Fredrik fikk opp en svarthå (til min store begestring og Fredriks fortvilelse.) Jeg har nemlig ikke hatt svarthå i båten før, mens Fredrik har fått mange og ser på dem som en pest og en plage. Men jeg fikk da overtalt han til å stille opp på et bilde.

    Svarthå, "agntjuv" på folkemunne.
    Vi fisket oss inn i solnedgangen, men tross flere kontakter med fisk ble det ikke noe mer på oss denne dagen.

    Fredrik venter....og venter....men nei.
    Lørdag - Konkurransedag 1

    Dagen startet med skippermøte 07.30. Tross dystre værutsikter var stemningen god på kaia i Langesund. Det var totalt 52 påmeldte lag og brorparten av disse stilte opp med båt utenfor Langesund fisk.

    Konkurransens base, Langesund fisk.
    Ryktene svirret på forhånd om at arrangøren kom til å legge inn begrensinger i fisket pga. værforholdene og dette skulle vise seg å holde vann. Både Redningsselskapet og Røde Kors frarådet båter å dra utaskjærs og for å ikke oppmuntre deltakere til dette ble de typiske dypvannsartene fjernet fra lista i konkurransen. Klok beslutning av arrangøren, for selv innaskjærs skulle det vise seg å bli tøffe forhold for mange.

    Roger Nilsen leder skippermøtet og informerer om restriksjoner, vær og vind.
    Fellesstarten ble i år lagt innover i fjorden, ledet av Team Trutta Raymarine sin båt.

    Fra fellestarten. Morten Ruud sin båt "Offshore Hunter" nærmest kamera.
    Vi hadde på forhånd kun forberedt oss på fiske utaskjærs, artsfiske innaskjærs er vel så langt unna komfortsonen til meg og Fredrik som mulig, men heldigvis hadde vi med Kristian som har endel erfaring med dette fra tidligere. Med tanke på at vinden kom til å øke på utover dagen så valgte vi å kjøre i retning Helgeroa fra starten for så å fiske oss innover i fjorden utover dagen. Allerede da vi rundet nordenden av Langøya og fortsatte ut sundet mot Fugløya fikk vi føling med hva som ventet oss. I dette sundet endrer dybden seg fra ca. 100 til 40m noe som gjør at havet reiser seg voldsomt her når vinden står på sørfra. Vi kom da oss likevel velberget frem til første fiskeplassen vi hadde sett oss ut.

    Blide gutter klare for artsfiskekonkurranse.
    Jeg kan vel allerede nå røpe at fisket ikke gikk veldig bra for oss denne dagen. Vi fikk raskt krysset av makrell, og hvittingen kom i bøtter av spann, men bare ingen over minstemål.

    En av maaange hvittinger under minstemål denne helgen.
    Vind og regn tvinget oss til å ta endel avgjørelser på sparket denne helgen og siden vi ikke hadde gjort hjemmeleksa vår for fiskeplasser innaskjærs ble det mye leting på kartplotteren etter potensielle plasser. Denne dagen fikk jeg testet temakartene mine og særlig kartet over bunntyper viste seg svært nyttig. Dataene på dette kartet kommer fra samme kilde som henvisningene til bunntyper du finner på vanlige sjøkart, men i tillegg til det som vises på sjøkartet har jeg med flere punkter og har også visualisert disse med geometriske figurer med ulike farger istedet for bokstavene som brukes på sjøkartene. En annen fordel med mitt kart for bunntyper er at jeg kan zoome kartet helt ut og fortsatt ha oversikt over hvor jeg finner de ulike bunntypene, på et vanlig kart forsvinner disse detaljene når du kommer over ett vist nivå når du zoomer utover.

    Eksempel på hvordan vi brukte egenprodusert kart for bunntyper for å lete opp fiskeplasser. De brune områdene representerer "bløtbunnsområder" og de grønne områdene "ålegress". På dette zoomnivået vises både mine egne symboler for bunntyper (gule og blå sirkler) samt bunntypene som er registrert i det originale kartet fra C-Map vist som henholdsvis "s" for sand og "m" for mudder.
    Eksempel på hvordan vi brukte egenprodusert kart for bunntyper for å lete opp fiskeplasser. Røde trekanter betyr "stein og blokk", blå sirkler betyr mudderbunn. Legg merke til at bunntyper i det originale sjøkartet ikke vises på dette zoomnivået.
    Vi fisket oss innover fjorden men blanket på den ene plassen etter den andre (ja rent sett bort fra makrell og hvitting under minstemålet). Vinden slo og været pøste til tider både ned og bortover, men bergenseren i båten jobbet så godt han kunne med å holde motivasjonen oppe blant resten av mannskapet.

    "Akkurat som hjemme"; bergenseren trives i ruskeværet. Fredrik noe mer i tvil men klarte å presse frem et skjevt smil.
    Vi klarte til slutt å få opp et par knurr i båten, men da klokka tikket mot 17.30 og konkurranseslutt for dagen måtte vi kjøre slukøret tilbake til Langesund med kun to tellende arter i båten.

    Fredrik med en liten knurr, den ene av kun to arter vi klarte å dra i land første dagen.
    Søndag - Konkurransedag 2

    Dagen startet med skippermøte 06.30. Om været var dårlig dagen i forveien var det meldt enda verre denne dagen. Beskjeden var klar fra Roger, samme restriksjoner som på lørdag, og vinden skulle også opp i 14ms mot 7-8ms på lørdag. Ikke spesielt oppløftende med andre ord.
    Vi hadde tydligvis glemt hvor ille det var ut sundet på østsiden av Langøya dagen i forveien, for vi bestemte oss for å følge samme planen denne dagen også, kjøre ut til Helgeroa og fiske oss innover. Vi ble møtt av en vegg med sjø gjennom sundet og turen ut til første fiskeplassen var som tatt rett ut av en eposode av "Deadliest Catch". Ikke noen spesielt god følelse når du ser ut av frontruta og alt du ser er en vegg av hav og i det neste øyeblikket føler deg vektløs på vei ned i neste bølgedal. Men Karnicen klarte brasene fint og vi var snart fremme på første fiskeplassen i god behold denne dagen også.

    Fremme i le ved første fiskeplass. Fredrik og Kristian rigger stenger.
    Denne dagen ble også preget av tungt fiske. Første plassen leverte ikke noe fisk annet enn makrell og hvitting under minstemål, så jeg fikk trumfet gjennom å dorge oss videre til neste planlagte fiskeplass i håp om at vi kunne få på lyr og horngjel.

    Dorging etter lyr og horngjel. Vi kjørte to stenger på dypriggen på henholdsvis 15 og 20m.
    Halvveis over fjorden smalt det endelig på dypriggen og en liten lyr ble tauet inn. Art nr. 3 i boks. Bare å ta med seg de små gleder en kan...

    Denne lyren tok en wobbler på dypriggen på 20m dyp.
    Vel fremme på neste plass satte vi igang å fiske etter berggylte og sypike. Berggylte ble det ikke denne gangen heller, men Kristian leverte ei lita sypike og vi kunne juble over art nr. 4. På neste plass fisket vi opp et par sypiker til og Fredrik landet til slutt den "største" av dem.

    Fredrik med sypike.
    Resten av dagen ble preget av en resultatløs leting etter berggylte. Da undertegnede fikk et akkutt behov for å gå i land fisket resten av mannskapet også opp en liten kutling, dessverre ikke en tellende art i konkurransen.

    Kutling, dessverre ikke tellende art i konkurransen.
    Siste timen av konkurransen tilbragte vi på nordsiden av Langøya og her klarte vi også å lande den femte og siste arten vår i konkurransen, ei lita sandflyndre.

    Fredrik leverte nok en gang, han fremsto som en skikkelig "storfisker" (haha) denne helgen.
    Hva skal man si om helgen? Tre voksne menn som kjører rundt og leter etter berggylter, sypiker, fløyfisk, sild og annet... Høres relativt spesielt ut, men slik som været ble så hadde vi det gøy likevel. Målet vårt om fiske etter stor fisk på dypet gikk i vasken og vi sammen med mange andre ble nok skuffet over det. Men været kan ingen gjøre noe med og jeg må si det var imponerende å se hvor mange arter de andre lagene klarte å hente inn under disse forholdene. Så får det heller være at konkurransens største fisk var ei lange på 2556gr...

    Sammenlagt var det "Trutta Raymarine Tvåan" som stakk av med seieren, etterfulgt av "Team Naviguide Simrad" og "Trutta Garmin" på henholdsvis 2. og 3. plass. Selv unngikk vi den på forhånd fryktede jumboplassen selv om det ikke var mange plasser ned dit...

    Seierspallen sammenlagt, fra venstre: Trutta Garmin, Trutta Raymarine Tvåan og Team Naviguide Simrad.
    Vinner av sjøørretkonkurransen med en ørret på 771gr, Morten Nilsen.
    All honnør til arrangøren som gjennomførte helgen med stil, en tydelig rutinert gjeng som sørget for at alt gikk på skinner helgen gjennom. Ikke minst var premieborde imponerende, totalt ble det delt ut premier for 320.000kr i konkurransen.

    Kristian, Fredrik og jeg har allerede drodlet om gjentakelse neste år, men da vil vi ha fint vær og ut på 10-gradern etter de virkelige store.

    Vel blåst Trutta Sportsfiskeforening!

    Läs mer på bloggen

    Tack för det repotaget!
    Har själv varit till Langesund (-79 tror jag det var) o fiskat Håkäring med ett gäng från trakten.
    Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


    /Stefan

    Kommentera

    Foton

    Collapse

    Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

    Relaterat

    Collapse

    Ämnen Statistik Senaste inlägg
    Startad av MastaPike, 2017-03-16, 19:10
    11 svar
    3 085 visningar
    2 gillar
    Senaste inlägg Henke E
    av Henke E
     
    Startad av Xerup, 2022-07-06, 19:49
    77 svar
    4 904 visningar
    0 gillar
    Senaste inlägg Xerup
    av Xerup
     
    Startad av nybörjare-igen, 2023-01-30, 19:45
    26 svar
    2 215 visningar
    15 gillar
    Senaste inlägg anteman
    av anteman
     
    Startad av efc__, 2023-06-30, 23:15
    12 svar
    525 visningar
    2 gillar
    Senaste inlägg Flex
    av Flex
     
    Startad av MrTotte, 2023-07-23, 16:36
    15 svar
    1 410 visningar
    1 gilla
    Senaste inlägg Kolnej
    av Kolnej
     
    Arbetar...
    X