Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Håll fötterna varma!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Håll fötterna varma!

  Finns det något värre än att frysa om fötterna? Nej är svaret, fryser man, så går tankarna snabbt till hemmets varma vrå och ditt fiske eller vad du än gör, det blir lidande.
  Jag har hittat två stövlar som är bra för mina fötter och jag får vara lite extra försiktig kring vad jag använder på grund av min Diabetes och det där med bensår mm, det hoppar jag gärna över.
  Vad kräver jag då av en stövel, jo att den är varm, rymlig för sin storlek och framförallt att häl kappan är stabil, vilket gör att man inte trampar ut sin häl. Jag har hittat två stövlar, en för höst/vinter och en ren vinterstövel och dem titta vi lite närmre på.
  Axrus Primo Nord.
  Axrus Primo Nord, svensk tillverkad kvalité.
  Axrus Primo Nord stöveln är tillverkad i Sverige och består till 100 % av naturgummi. Det är en väldig mjuk stövel, men den har ändå den stadga som krävs och det går inte sönder under normalt bruk och du har två års garanti mot normal förslitning.
  Låsningen runt vaden.
  Snölåset som det kallas är enkelt att öppna och stänga och det hela osar kvalité som sig bör med priset på ca 1500 kronor. Just det priset gav inte jag, då jag hittade dessa under en rea och slapp undan med 600 kronor och jag måste säga att dem är värd sitt pris, oavsett vad du får betala.
  5 mm Neoprenfoder i stövelskaftet.
  Axrus stöveln är rymlig, vilket jag kräver, jag vill inte sova med stövlarna på under mitt fiske och det skall vara lätt att komma i dem och lätt att få av dem och så är det.

  Hela insidan av stöveln är klädd med 5 mm neopren och sulans insida har 2 lager med 5 mm neopren, så du kan inte frysa i dessa under höst och förvintern. Hur mycket kyla dem klarar, vet jag inte med tanke på dem milda vintrar vi upplever i dessa tider.
  Grov sula som tål det mesta.
  Sulan har ett bra grepp på dem flesta underlag och jag har klättrat i träd mm under span efter fisk och sulan är bra för detta genom sin mjukhet. Skaftet är högt och det är bra, när du ska landa fisk och dy har jo en förmåga att krypa upp på byxorna, men dessa räcker till på grund av skaftlängden.
  Axrus Primo Nord beskrivning.
  Här en bra beskrivning av stöveln och hur den är tillverkad. Jag ger denna stövel toppbetyg, den har allt jag kräver av fotbeklädnad för den kalla årstiden och jag tycker att du ska leta lite efter den och prova att gå i dem, det tror jag räcker.
  Hur du vårdar dina stövlar.
  Här en bra beskrivning kring hur du vårdar dina stövlar, lite ljummet vatten och grön såpa och dem håller i många år. Ordinära priset på 1500 kronor kan tyckas högt, men du får vad du betalar för och dina fötter är viktiga, vi har bara två och dem ska hålla dig uppe resten av livet.

  Euro-Hunt PU-Vinter.
  Euro-Hunt PU-Vinterstövel.
  Här en renodlad vinterstövel från Engelssons i Varberg. Supervarm och skön att ha på sig och inte klumpig att använda. Ganska högt skaft, men inget låsning runt vadbenet. Priset ligger på 495 kronor och det är ett bra pris för en så pass varm och skön vinterstövel.
  Kraftig sula med riktigt bra grepp.
  Igen en sula, som klarar det mesta, även klättring i träd och sulan ger bra grepp i snö mm.
  Tjock sula som stänger kylan ute.
  Dessa stövlar är väldigt rymliga och du kommer enkelt ur dem och i dem under fiskets gång och det gillar jag. Den tjocka sulan gör att kylan från t ex isen inte kan tränga upp och störa dig.
  Värmefodrad, superskön och framför allt varm.
  Hela stöveln är fodrad med någon form av syntetiskt material som håller dig varm, ett foder som absorbera eventuellt svett, som kan få dig att frysa. Med dessa håller du dig torr och varm.
  Och värmande strumpa på köpet!
  Vid köp av dessa stövlar får du med en strumpa på köpet, det är en strumpa som är lagom tjock i skaftet, men med ett tjockare material runt själva foten och med den kombination kan du inte frysa om fötterna. Du hittar dessa stövlar på:www.engelssons.se

  Nog om stövlar för denna gång, se till att du håller fötterna varma, annars blir ditt fiske lidande och med dessa ord avslutar jag för denna gång. Skitfiske på er!

  Läs mer på bloggen

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av BigF, 2017-02-05, 21:40
1 svar
1 166 visningar
0 gillar
Senaste inlägg DIFAnders  
Startad av Swamp, 2018-01-24, 08:00
4 svar
789 visningar
0 gillar
Senaste inlägg millee
av millee
 
Startad av FilipBlomberg, 2018-06-17, 23:04
2 svar
463 visningar
0 gillar
Senaste inlägg FilipBlomberg  
Startad av Swamp, 2018-11-22, 22:10
0 svar
67 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Swamp
av Swamp
 
Startad av Tervo, 2018-11-24, 16:40
0 svar
81 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Tervo
av Tervo
 
Arbetar...
X