Snart dags för nästa gäddfiske! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Snart dags för nästa gäddfiske!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Snart dags för nästa gäddfiske!

  Det skulle ha blivit gäddfiske under veckan, men en del jobb kom och då ställer man självklart upp, dels har dem äldre det bra och dels så blir jag rik på kuppen och visst mitt älskade fiske fick stå åt sidan några dagar, men det går jo enkelt att ta igen.
  Jag ser framemot morgondagens fiske på ett sätt och på ett annat sätt inte! Vädret är inte till gäddfiskarens fördel med tanke på det mörke vi upplever just nu och tyvärr året ut. Gäddorna gillar sol och vind, så är det! Men så är det oftast så att i det mörke vi upplever, kan en större gädda röra sig förhållandevis utan att bli upptäckt av betesfisken och sen är det för sent för en del av stimmet. Och så är det bara klichén kvar: - Du kan inte fånga dem hemma i stugvärmen ....
  Snart är det dags igen ... Redan i morgon bitti!
  Så i morgon bitti blir det fiske och ett gäng Sardiner med olika dofter, samt ett par Kebaber ska läggas ut och under tiden jag väntar på första, så glider kaffet ner och kanske ljusnar det lite under dagen.

  Regnet ska komma och en ganska svag sydostvind och det kan man inte göra något åt. Regnet bryr jag mig inte om och vinden kan jag kanske använda i mitt fiske, genom t ex använde ett driftflöte som draggar runt en Sardin och på så sätt hitta en Gädda eller två.
  Hitta småfisken och Gäddorna är aldrig långt borta.
  Jag vet att det ställer sig en del betesfiskar på min tilltänkta plats och jag vet att Gäddorna kommer in för att ta för sig och då ska dem hitta mina godsaker. Det har fungerat ganska bra genom årens lopp just på den platsen och jag hoppas på en bra morgondag.
  Visst ger den mig ett smil?
  Senast jag fiskade här tappade jag en riktig bra fisk och jag hoppas den finns kvar och hälsar på mig, visst jag fick ett litet plåster på såret med en 5 kilos fisk, men jag vill mera än så och kan bara hålla tummarna och hoppas.
  Kebab-rigg med fluorocarbon.
  Jag har gjord några Kebab-riggar med en Fluorocarbon i dimensionen 0,90 mm, den känns väldig styv, styvare än en vajer, men jag ska prova. Själva fiskbetet kommer att stå ca 25 cm över den gräsbevuxna bottnen och hur det går får ni snart veta.
  Så här märker du minsta nafs från Gäddan.
  Jag vet att jag tjatar om detta med en så tidig indikation som bara är möjlig, men det är så viktigt och jag vet att det slarvas väldigt mycket och det är inte Okay att låta Gäddorna svälja era beten.

  Montera din indikator som på bilden och kroka direkt, har du rätt betesstorlek till avståndet mellan dina krokar, så fastnar Gäddan! Skulle den inte fastna, så kan jag garantera att den var liten och inget man behöver fånga.

  Samma sak gäller er som fiskar med flöte, ni måste ha koll på flötet hela tiden och kroka direkt. Tänk på att varje snipa man fångar, kan bli en stor vacker fisk i framtiden och det är jo stor och vacker fisk vi vill fånga eller hur? Så sköt om dem små!
  Flytande bommar för fiske över gräs mm.
  Jag knåpade ihop lite flytande bommar för just fiske över gräsbottnar, fula som fan, men dem fungerar riktigt bra och så här gör du: Klipp till en bit svart foam av den hårda typen, dra genom en betesnål genom hela flytkroppen och dra genom en bit lina. I enda änden knyter du fast en Run-ring och nu stramar du det hela och i andra änden knyter du fast ett safety clip och det är klart.

  Jag hoppas du ser på bilden hur det är gjord och nu kan du byta sänket efter behov och du har en bom som står upp och din lina glider enkelt och friktionsfritt genom ringen. Ett bra tips för detta sätt att bottenmeta, är att använda bly i minst 2 oz och helst 3 oz, då vet du att dem inte flyttar sig.
  Ordning bland riggarna.
  Ha god ordning på alla dina prylar, fisket efter Gädda sker oftast tidigt på morgonen i mörke, för man vill inte missa första huggperioden. Ha inte lösa riggar liggande och annat som kan trassla sig eller skada dig och glöm för all del inte pannlampan.
  Saknar lite större storlek på fiskarna.
  Nog om detta, i morgon ska jag iväg och jag hoppas på en fin dag i mörkret och regnet och några fina Gäddor som kan ljusa upp det hela.

  Så ser det ut, Sardinerna ligger i kylen och dem är lagom frysta för en snabb start och med det sagt önskar jag er alla skitfiske och ta det lugnt i julstressen.


  Läs mer på bloggen

Foton

Collapse

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Numse, 2014-11-09, 19:40
3 svar
692 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Kulfisk
av Kulfisk
 
Startad av Swamp, 2018-01-24, 06:00
4 svar
905 visningar
0 gillar
Senaste inlägg millee
av millee
 
Startad av gavleoring, 2019-08-03, 19:20
2 svar
335 visningar
3 gillar
Senaste inlägg lsjonsson  
Startad av Swamp, 2019-08-16, 11:50
0 svar
118 visningar
1 gilla
Senaste inlägg Swamp
av Swamp
 
Startad av Luis, 2019-08-17, 12:20
0 svar
60 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Luis
av Luis
 
Arbetar...
X