Krokstorlek, avstånd kontra betesfisken! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Krokstorlek, avstånd kontra betesfisken!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • lsjonsson
  replied
  När jag metade gädda och gös så körde jag först med 2 st 3-krokar. Ena kroken (av 3-kroken) i munnen och den andra framför ryggfenan.
  Jag gjorde mina flöten själv med hjälp av spölindnigstråd, spölack, pensel, en liten bit nylonlina 0,50 mm, en bit blompinne ca 2 dm, en röd tuschpenna vattenfast o 2 bitar vit tejp till flagga, plattång till att nypa ihop lekandet med i ena änden. Jag gör flöten och säljer än idag till dom som vill beställa.

  Click image for larger version

Name:	Jonssons flöte 45 mm päronflöte o 15 g sänke.jpg
Views:	69
Size:	27,3 KB
ID:	2534957
  Click image for larger version

Name:	Ritning.jpg
Views:	75
Size:	12,0 KB
ID:	2534956
  Hör av dig om du har några frågor.

  Lämna en kommentar:


 • Luis
  started a topic Krokstorlek, avstånd kontra betesfisken!

  Krokstorlek, avstånd kontra betesfisken!

  Snön har försvunnit och värmen är tillbaka snart, det ska bli skönt med andra ord. Skönt även att veta att man har allt man behöver till fisket och att frysen bågnar av betesfisk. Med andra ord är det bara att åka, när möjlighet finns.

  På karpbloggen har jag dem senaste inläggen belyst lite kring att fisket behöver inte kosta en förmögenhet och tänker nog visa er lite av detta även här i dag, så häng på!
  En lite manipulerad Esox.
  Jag tänker på dem sakerna som man behöver och kan vara bra att ha i sin utrustning när man ska meta gädda. Fiske är inte bara att fiska, det är så oändligt mycket annat. Diverse Knyter, wire, vart ska jag fiska och hur? Vilket bete ska läggas där och där mm o s v. Jag skulle lätt kunna skriva en bok om allt runt omkring själva fisket.

  Men vi tittar lite på bra saker som garanterad ger dig flera fiskar på mattan din och det genom effektivitet och lite tanker runt det hela.
  Iron Claw trekrokar, numera mina favoriter!
  Bra krok, som är starka och super vassa är ett måste i gäddfisket. Gäddan är hård i käften, samtidigt så är gäddan otrolig känslig i käften och kan och vill spotta ut ditt Deadbait om den känner motstånd eller krokarna!
  Billiga, men super starka och vassa Round Trebles från Iron Claw.
  Dessa krokar från Iron Claw kostar endast 39 kronor per paket och det är nästan halva priset mot Fox, Kamasan m fl och dessa är definitivt inte sämre, snarare tvärtom, dem har blivit min favoritkrok för mitt gäddfiske.
  Använd olika storlekar på krokarna och olika avstånd mellan krokarna!
  För att effektivisera ditt fiske och kunna kroka snabbt bör du använda dig av olika storlekar på krokarna och även anpassa dina wiretafsar efter betesfiskens storlek och framför allt längd. Jag gör mina tafsar med 7-12 cm mellan krokarna och använder oftast krokar i storleken 4, 6 och 8.
  Lagom stor betesfisk för gäddan.
  Använd en lagom stor levande betesfisk och se till att ha en krok under ryggfenan och den andra antingen i munnen eller i främre sidofena. Det behövs inte stora avstånd mellan krokarna om du fiskar med levande bete.

  Skulle samma betesfisk användas som ett Deadbaits, så skulle du behöva byta tafs till en med större avstånd mellan krokarna för att effektivisera det hela och kunna kroka direkt, så tänk till lite innan!
  Sillar kräver större avstånd mellan krokarna.
  Större beten som Sill och Makrill kräver ett större avstånd mellan krokarna, ena kroken i stjärten och den andra i flanken på betesfisken och tryck gärna fast 2 två trekrokens tre krokar i betesfisken, så känner gäddan inget.

  Gäddan får ej känna motstånd från ett för stort flöte eller från blyhagel eller blysänke. Sker detta kommer gäddan oftast att släppa betet. Minsta motstånd, starkaste krok och bästa betet och du får fisk.
  Anacondas Sub Floats finns i flera storlekar.
  Hur många använder ett Sunken - Paternoster tackel för sitt gäddfiske? Dem är lätträknade, jag vet och jag tror att det beror på dels lathet och sen tror man inte på metoden kanske?

  Ingen rigg är effektivare än ett Sunken - Paternostertackel på en ståndplats eller mellan lekande gäddor eller var du måste ha en levande betesfisk stående fast. Anacona tackel har tagit fram ett 2 pack med dessa sunken floats i svart färg och den fungerar perfekt.
  10 och 20 grams Sub Floats.
  Dem finns i 10, 15, 20 och 25 grams bärkraft och det är bra och man kan då välja allt från vanliga betesfiskar och upp till stora och det hålls på plats. Hur man tacklar och fiskar med ett Sunken -Paternoster tackel finns på annan plats på denna blogg.
  Iron Claw Syringes.
  Ibland behöver man effektivisera sina betesfiskar med antingen en tjockare olja eller en tunnare flavours. För endast 25 kronor om jag minns rätt, så får du detta kit med en stor spruta för oljor och en mindre för flavours och två tillhörande nålar i skyddsfodral.

  Tjockaste nålen för den stora sprutan och den tunna nålen för den lilla sprutan och sen är det bara att ge dina betesfiskar lite extra krydda och det räcker gott och väl med 2-3 ml per betesfisk.
  Alla rullar behöver vård.
  Rullolja och rullfett behövs ibland! Vår rullar står ute i ur och skur, dem samlar skit och damm och behöver en årlig eftersyn och mitt tips är att du gör det nu och inte senare.

  Spola av dina rullar i ljummet vatten, torka av dem med en mjuk trasa och låt dem torka i rumstemperatur. Ge dem lite fett i kullagren och lite olja vid bygel och vevknoppen, mycket mer än så behövs egentligen inte om du inte använder dina rullar extremt mycket. Alla saker kan skaffas hos Karpfiskebutiken. Skitfiske på er alla och vi ses snart igen.


  Läs mer på bloggen

Foton

Collapse

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Numse, 2014-11-09, 20:40
3 svar
700 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Kulfisk
av Kulfisk
 
Startad av gavleoring, 2019-08-03, 19:20
2 svar
373 visningar
3 gillar
Senaste inlägg lsjonsson  
Startad av Msjoholm, 2019-10-29, 21:40
0 svar
102 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Msjoholm  
Startad av Swamp, 2019-10-30, 18:30
0 svar
62 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Swamp
av Swamp
 
Startad av Haze, 2019-10-30, 22:40
0 svar
79 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Haze
av Haze
 
Arbetar...
X