Europas sportfiskeorganisationer är samlade i Göteborg - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Europas sportfiskeorganisationer är samlade i Göteborg

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Europas sportfiskeorganisationer är samlade i Göteborg



    Foto: Mattias Larsson / Mötesdelegaterna uppradade i solen på Sjölyckan.
    Sportfiskarna är värdar när medlemmarna i den europeiska sportfiskeorganisationen European Anglers Alliance under veckoslutet samlas i Göteborg.
    European Anglers Alliance (EAA) består av 18 medlemsorganisationer från 17 europeiska länder. Många av medlemmarna är sportfiskeförbund och totalt har EAA:s medlemsorganisationer ca 3 miljoner medlemmar. EAA:s huvudsakliga uppdrag är att försvara sportfiskets intressen, med fokus på friska vatten och fiskbestånd. Huvudkontoret ligger i Bryssel, med nära väg till beslutsfattande politiker. I dagarna samlas man i Göteborg för att diskutera gemensamma frågor.
    – Medlemskapet i EAA innebär att Sportfiskarna kan påverka internationellt och har nära till maktens korridorer i både Sverige och Bryssel, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm på plats i Göteborg.
    Frågor som har diskuterats särskilt ihärdigt under första halvan av konferensen är bland annat europeisk skarvförvaltning, blåfenad tonfisk, ålbeståndets allvarliga beståndssituation och inte minst den bristfälliga miljöanpassningen av vattenkraft i stora delar av Europa. För många europeiska sportfiskeförbund är också förvaltningen av den viktiga sportfiskearten havsabborre, vars bestånd har försvagats kraftigt av ett kommersiellt överfiske i många år, en mycket diskussionsintensiv fråga. Sportfiskarnas medlemskap i EAA innebär bland annat att Sportfiskarna representerar EAA i både Baltic Sea Advisory Council och North Sea Advisory Council, som är rådgivande organ i fiskefrågor som rapporterar till EU-kommissionen. Närvaron i dessa rådgivande grupper har genom åren inneburit regelbundna kontakter med EU-kommissionen och möjligheter för Sportfiskarna att påverka i frågor som rör förvaltningen av enskilda fiskbestånd, exempelvis lax- och torskbestånden i Östersjön.
    Read more


    Läs mer på hemsidan
    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna.
    Klicka här för att bli medlem!
    Gilla oss på Facebook
    Sportfiskarnas hemsida

    Använd kontaktformuläret om du vill kontakta oss

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Arbetar...
X