Dialogmöte om Säveån inledde Laxens år - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Dialogmöte om Säveån inledde Laxens år

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Dialogmöte om Säveån inledde Laxens år




    Foto: Per-Erik Jacobsen / Många intressen påverkar möjligheterna att förbättra laxens livsmiljö i Säveån.

    Det var fokus på lösningar och inte låsningar då den första aktiviteten under Laxens år genomfördes vid klassiska laxvattnet Säveån.


    Sportfiskarna hade bjudit in flera intressenter till ett dialogmöte om Säveån i Partille kommunhus. Mötet samlade kommunekologer, Länsstyrelsen, Naturskyddsföreningen, Hillefors grynkvarns museiförening, kraftverksägare, Säveåns vattenråd och Fiskevårdsområden. Varje särintresse redogjorde för sina perspektiv hur Säveån skall förvaltas och inte minst avseende vattenregimen. Laxen och ålen är två utpekade och hotade fiskarter som leker och tillväxer i Säveåns vattensystem och vars ekologi i hög grad kan påverkas av andra intressen.


    – Det viktiga är att öppna för samförståndslösningar som passar både för energiproduktion, kulturmiljöhänsyn och naturvård. Därför är det viktigt att starta en samrådsprocess för att alla intressen och perspektiven lyfts fram. Det ser ut som det arbetet kan påbörjas nu när nästa vandringshinder vid Hillefors skall åtgärdas och få en lösning för god ekologisk status enligt Vattendirektivet, säger Per-Erik Jacobsen, projektledare fiskevård på Sportfiskarna.


    2019 är utsedd till Laxens år vilket uppmärksammas med en rad aktiviteter landet runt med inriktning vildlaxbestånden under året. I höst Säveån kommer en laxvandring att hållas under laxleken vid Jonsered. Datum och mer info om aktiviteten kommer att annonseras på: www.sportfiskarna.se/goteborg

    Read more

    Läs mer på hemsidan
    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna.
    Klicka här för att bli medlem!
    Gilla oss på Facebook
    Sportfiskarnas hemsida

    Använd kontaktformuläret om du vill kontakta oss

  • #2
    Är planen att öppna upp hela vägen till Mjörn dit öringen å laxen kunde vandra förr? Tror att det skulle va kanon för den legendariska mjörnöringen att friska upp sina gener i havet lite granna, kanske mjörngösen sprider sig till Göteborgs hamn och kanaler oxå så att dom kan käka upp dom där jävla svartmunnade smörbultarna.
    Senast ändrad av RUSTY HOOK; 2019-03-06, 12:33.

    Kommentera


    • #3
      Ursprungligen postat av RUSTY HOOK Visa inlägg
      Är planen planen att öppna upp hela vägen till Mjörn dit öringen å laxen kunde vandra förr? Tror att det skulle va kanon för den legendariska mjörnöringen att friska upp sina gener i havet lite granna, kanske mjörngösen sprider sig till Göteborgs hamn och kanaler oxå så att dom kan käka upp dom där jävla svartmunnade smörbultarna.
      Låter jäkligt spännande! Ska själv göra vad jag kan för att minska beståndet av svartmunnad detta året.
      http://enamatorfiskare.blogspot.se
      Instagram enamatorfiskare

      Kommentera

      Foton

      Collapse

      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

      Relaterat

      Collapse

      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

      Arbetar...
      X