Fortsätt skriv på för vattendirektivet - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Fortsätt skriv på för vattendirektivet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Fortsätt skriv på för vattendirektivet




    Bild: Seppo Leinonen / Miljöförbättringarna i våra vatten kan inte vänta.

    Möjligheten att skriva på för att stötta EU:s vattendirektiv har nu förlängts till 11 mars. Har du ännu inte skrivit på? Gör det idag!


    En av de viktigaste miljölagarna i EU, vattendirektivet, ska ses över under 2019. Flera EU-länder vill då försvaga direktivet för att slippa jobba för en bättre vattenmiljö. Man kan säga att vattendirektivet är den lag som mest hjälper till att riva dammar och restaurera vatten. Just nu kan alla EU-medborgare stötta vattendirektivet via en gemensam kampanj i hela Europa. Bakom kampanjen står många olika miljö- och fiskeorganisationer. I Sverige drivs kampanjen av WWF, Sportfiskarna och Älvräddarna. Mer än 350 000 underskrifter har redan samlats in, vilket gör namninsamlingen till den tredje största i EU:s historia. Målet nu är att försöka nå 400 000 innan 11:e mars.


    -Sportfiskarna gjorde för någon vecka sedan en riktad satsning på att få in fler underskrifter. Med starkt stöd av bland annat sajterna Fiskejournalen och FishEco lyckades vi då få in flera tusen underskrifter under en vecka. Vi vill nu uppmana alla som ännu inte skrivit på att göra det. Tipsa även familjemedlemmar, kollegor och bekanta om kampanjen. Det tar endast fem minuter att skriva på, uppmanar Christina Lindhagen, Sportfiskarnas sakkunniga på vattenmiljöfrågor.


    Ett mycket viktigt skäl till att skriva på för ett fortsatt starkt vattendirektiv är att våra egna svenska politiker för närvarande arbetar för att i mycket hög grad försöka utnyttja möjligheterna att sänka miljökraven vid den kommande miljöanpassningen av svensk vattenkraft. Ett fortsatt starkt vattendirektiv hjälper oss att bekämpa sänkta miljökrav i form av torrfåror, nolltappning och undantag från att behöva bygga fiskvägar.


    Skriv under uppropet på: www.sportfiskarna.se/vattendirektivet

    Read more

    Läs mer på hemsidan
    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna.
    Klicka här för att bli medlem!
    Gilla oss på Facebook
    Sportfiskarnas hemsida

    Använd kontaktformuläret om du vill kontakta oss

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Arbetar...
X