344 000 kronor till fiskeaktiviteter från Jubileumsfonden - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

344 000 kronor till fiskeaktiviteter från Jubileumsfonden

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • 344 000 kronor till fiskeaktiviteter från Jubileumsfonden




    Foto: Mattias Larsson

    Under maj har Sportfiskarna betalat ut 344 000 till stöd för våra föreningars lokala främjandearbete. Därmed kommer mer än 5 000 barn och ungdomar få komma ut på fiske och friluftsliv.


    I år firar Sportfiskarna 100 år. Genom vår särskilda Jubileumsfond har förbundet ställt rekordsumman 500 000 kr till förfogande för anordnande av lokala fiskeaktiviteter under jubileumsåret. I denna första utdelning har 57 klubbar och distrikt tagit chansen att ansöka. I början av maj betalades 269 000 kr ut för fiskaktiviteter riktade mot barn/ungdomar, tjejer/kvinnor och personer med funktionsnedsättningar. Drygt 75 000 kr kronor betalades även ut ur en separat pott för lokala integrationsaktiviteter.


    - Våra klubbar och distrikt är kärnan i Sportfiskarnas arbete. Med medlen ur Jubileumsfonden vill vi ge våra gräsrötter breddade förutsättningar att arrangera öppna fiskeaktiviteter som riktar sig till nya målgrupper på orten. Vi vill också kunna ge tillbaka till alla de föreningar som bedriver en kontinuerlig ungdomsverksamhet. Det långsiktiga engagemanget för barn och ungdomars fiske är otroligt värdefullt för förbundets framtid, sammanfattar Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm.


    En förening som sedan länge har en stark ungdomsverksamhet är Jönköpings Sportfiskeklubb. Denna gång sökte de aktivitetsmedel från Sportfiskarna för första gången.


    - Bidraget från Sportfiskarna ger oss helt nya möjligheter för inköp av utrustning till fiske och tillverkning. Vi har bland annat köpt några enklare spinnutrustningar, perfekta att ha för utlåning. Vi har nu också större möjligheter att åka iväg på lite längre dagsturer och kan rusta oss bra inför hajker, berättar Jimmy Wagby, ungdomsledare i klubben.


    Ett annat exempel finns i Ale norr om Göteborg där Ledets Fiskeförening sökt medel till sin ungdomsverksamhet.


    - Bidraget ur Jubileumsfonden ger oss möjligheten att verkligen kunna fokusera på våra ungdomar i föreningen. Vi har bland annat kunnat införskaffa oss det utbildningsmaterial vi velat ha för att kunna utveckla verksamheten i den riktning som vi vill, sammanfattar Ledets Fiskeförenings dynamo Niklas Duarte Ljungberg.


    De klubbar som ännu inte har ansökt har fortfarande chansen att söka medel ur Jubileumsfonden. En öppen ansökningstid för egna klubbsatsningar mot prioriterade målgrupper löper fram till 30 september. Klubbar och distrikt har också möjlighet att ansöka om att vara del i förbundets samlade Höstlovssatsning.


    Möjlighet att ansöka digitalt finner du här.

    Read more

    Läs mer på hemsidan
    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna.
    Klicka här för att bli medlem!
    Gilla oss på Facebook
    Sportfiskarnas hemsida

    Använd kontaktformuläret om du vill kontakta oss

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Arbetar...
X