European Anglers Alliance fyller 25 år - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

European Anglers Alliance fyller 25 år

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • European Anglers Alliance fyller 25 år





    Foto: Danmarks Sportfiskerforbund


    Sportfiskarnas internationella arbete sker ofta tillsammans med andra sportfiskeförbund. Nu fyller samarbetsorganisationen European Anglers Alliance 25 år.

    Efter Berlinmurens fall 1989 började de nordiska länderna och Tyskland diskutera intressegemensamma sportfiskefrågor. En tidig allians med Sverige och flera andra nordeuropeiska organisationer bildades. Detta kom att bli förlagan till European Anglers Alliance (EAA) som bildades 1994 i Bryssel. Det huvudsakliga uppdraget var – och är fortfarande – att försvara sportfiskets intressen, med fokus på friska vatten och fiskbestånd.

    Med dryga dussinet sportfiskeorganisationer som samlar ca 3 miljoner sportfiskare är EAA en stark röst i Europa. Även om baltstaterna, en del östländer och oorganiserade Medelhavsländer som Spanien i nuläget av olika anledningar saknas i gemenskapen spänner medlemsorganisationerna från Slovenien i sydost till Finland i norr och England i väst. Genom medlemsavgifterna, som baseras på antalet medlemmar i respektive land, drivs ett gemensamt Brysselkontor. Kontoret delas med den europeiska redskapsbranschens organisation EFTTA.


    De gemensamma frågorna är oväntat många. Hållbart fiske, skärpt skarvförvaltning, vattenkraftsrelaterade problem och sportfiskets stora socioekonomiska värde är gränsöverskridande frågor. Medlemskapet innebär bland annat att Sportfiskarna representerar EAA i både Baltic Sea Advisory Council och North Sea Advisory Council, som är rådgivande nämnder i fiskefrågor som rapporterar till EU-kommissionen. Närvaron i dessa rådgivande nämnder har genom åren inneburit stora möjligheter för Sportfiskarna att påverka i frågor som rör förvaltningen av enskilda fiskbestånd, inte minst Östersjölaxen.


    Totalt sett utgör det internationella arbetet en väldigt marginell del av Sportfiskarnas totala arbete för friskare vatten och starkare fiskbestånd, men i vissa frågor och vid vissa tidpunkter kan EAA:s gränsöverskridande samarbete spela en avgörande roll.


    Läs mer om European Anglers Alliance på www.eaa-europe.org


    Se EAA:s födelsedagsfilm här.




    Read more

    Läs mer på hemsidan
    Stödjer du sportfisket och fiskevården i Sverige? Bli medlem i Sportfiskarna.
    Klicka här för att bli medlem!
    Gilla oss på Facebook
    Sportfiskarnas hemsida

    Använd kontaktformuläret om du vill kontakta oss

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Arbetar...
X