Söker förslag på äldre fiske recept böcker. - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Söker förslag på äldre fiske recept böcker.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Söker förslag på äldre fiske recept böcker.

    Kanske du minns nån bok din mor eller mormor plockade fram?
    Mainstream är inte av intresse dock.

    Exempel. Här i Hudiksvall så var strömmingsfisket en folkfest en gång i tiden. Det är numera utdött. Det var så stort att det sågs som normalt att grabbarna tog tjejerna för en dejt med strömmingsfisket. Det säger ju en del.
    Det tråkiga är att även om östersjön skulle vakna till liv igen. Så är det en folkfest som aldrig kan komma tillbaka då det numera byggs hyreslägenheter på platsen. Ingen kaj kvar för folk att umgås vid.
    Men kommunen gav ut en mindre recept bok om just strömming.

    I Norrland har dom denna t.ex https://shop.hushallningssallskapet....j-liga-recept/

    Gäddan har ju t.ex ätits i urminnes tider. Kanske har den även varit våran viktigaste matfisk sett till hela året. Men det enda folk pratar om är att mala den eller dränka den med pepparrot som ålänningarna tycks älska till jul.
    Man tycker ju att i början på förra seklet bör det kommit ut receptböcker om just gäddan.

  • #2
    Det går att göra gäddsushi. Jag rekommenderar dock att kompensera med annan fisk också, då bara gädda som sushi blir lite trist efter ett tag. Filéa den, men frys också in filén i ca 36 h innan du gör sushi på den. Undvik ben i sushin, så plocka ut dem. En gädda på 45-50 cm är perfekt för det här ändamålet, inte större, inte mindre. Wasabi, soya, sushiris, annan sushifisk och ätbara alger tycker jag blir bäst till. Använd en gädda från skärgård eller från klarvattensjöar, då gädda från grumligare vatten tenderar att smaka mycket sämre.

    Kommentera


    • #3
      Om du har utvecklat en förkärlek för sushi vet du att det kan vara dyrt beroende på var du bor. Lyckligtvis är sushi lätt att tillaga hemma och lika gott. Du måste dock vidta några försiktighetsåtgärder för att se till att du väljer, förvarar och förbereder fisken på ett säkert sätt. Korrekt hantering av rå fisk förebygger livsmedelsburna sjukdomar och säkerställer att du får en välsmakande sushi-upplevelse hemma.

      Kommentera

      Foton

      Collapse

      Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

      Relaterat

      Collapse

      Ämnen Statistik Senaste inlägg
      Startad av Abramis Brama, 2014-11-02, 18:39
      29 svar
      4 464 visningar
      1 gilla
      Senaste inlägg Piscantur stercore  
      Arbetar...
      X