Intressant frågställning i denna tråd.
Jag är med och arrenderar en pöl (inte så värst mycket större än den i första inlägget) som förr höll ganska grov gädda. Det brukade komma upp feta fiskar mellan 6-9 kg med jämna mellanrum. Största fisken vägde en bra bit över 10 kg.
Dessförinnan (90-talet) var vattnet ett abborrparadis med många fiskar på 1,5-2 kg. Dessa hamnade dock i stekpannan. Nu finns det bara tusenbröder. Jag har aldrig fått större abborre än 150 gram under flera års metande efter sutare.
Förekomsten av tjuvfiske (och ett generationsskifte?) har gjort att det nu enbart kommer upp mindre gäddor på max 3 kg.
Dessutom huserar vattnet nu mycket mer karp, i varierande storlek, än tidigare. Detta och andra faktorer har gjort vattnet grumligare.
Frågan är om ett sådant vatten fortfarande kan hålla grov gädda. Det enda svaret på den frågan är nog att fiska och se...
Jag är med och arrenderar en pöl (inte så värst mycket större än den i första inlägget) som förr höll ganska grov gädda. Det brukade komma upp feta fiskar mellan 6-9 kg med jämna mellanrum. Största fisken vägde en bra bit över 10 kg.
Dessförinnan (90-talet) var vattnet ett abborrparadis med många fiskar på 1,5-2 kg. Dessa hamnade dock i stekpannan. Nu finns det bara tusenbröder. Jag har aldrig fått större abborre än 150 gram under flera års metande efter sutare.
Förekomsten av tjuvfiske (och ett generationsskifte?) har gjort att det nu enbart kommer upp mindre gäddor på max 3 kg.
Dessutom huserar vattnet nu mycket mer karp, i varierande storlek, än tidigare. Detta och andra faktorer har gjort vattnet grumligare.
Frågan är om ett sådant vatten fortfarande kan hålla grov gädda. Det enda svaret på den frågan är nog att fiska och se...
Kommentera