Bygga tak på mittpulpet? - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Bygga tak på mittpulpet?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Bygga tak på mittpulpet?

  Tänkte kolla om någon har någon erfarenhet av att ha konstruerat tak till båt med mittpulpet?

  Idag ser båten ut så här: http://1.bp.blogspot.com/_csXULvDUdT...0-h/lorran.jpg

  Min tanke är att bygga upp med pulpitrör "utanpå" så att säga och sedan ha ett tak, inga rutor eller nåt utan bara som en topp (typ som Nordsjö eller Rocad). Taket blir antingen i plast eller spänna segelduk (liksom "sy" i öglorna runt ramen). Takets primära funktion blir egentligen inte att skydda (även om det blir lite skugga) utan mer att få upp spöhållare baktill, sökarljus, ljus i ner i durken, radarantenn etc.

  Jag har börjar skissa på mått etc. och kan ju egentligen gå till vilken firma som helst som jobbar med rostfritt så fixar de ju det utifrån ritning.

  Men det bästa vore om någon hade koll på något företag som gjort lite sådana här skräddarsydda grejer och därmed även kan bidra med lite erfarenhet och input.

  Vet ni någon?


  Webb - www.teamtrogdor.se
  Blogg - blog.teamtrogdor.se
  Facebook - www.facebook.com/TeamTrogdor
  Twitter - www.twitter.com/TeamTrogdor

 • #2
  Jag provade din ide med segeltyg en gång. Men jag använde pressenningsväv istället. Kan väl säga att det funkade sådär, svårt att spänna upp riktigt, fladdrade i fartvinden och vatten ville gärna bilda pölar uppe på taket som när man minst anade det kom rakt över en.
  Hade istället en ide om ett plasttak som tyvärr aldrig blev verkligt innan båten såldes. Rörställningen i rostfritt får man nog ta hjälp av en yrkesman men glasfibern går att fixa billigt. Köp en begagnad flakkåpa från en pickup, dessa brukar kosta runt en femhundring till en tusenlapp. Korta och ev. smalna av tills måtten blir rätt och plasta ihop skarvarna. Polyester och väv kostar ju en slant så här får du otroligt mkt material billigt + att du inte behöver bygga form.
  Mvh Micke

  Kommentera


  • #3
   Du kan prova att höra med killarna i http://slowmotion.nu/ dom har bygt ett tak till deras örnvik finns några bilder på sidan hur det blev


   http://teamchar.blogspot.com/

   Kommentera


   • #4
    Den rostfria ställningen blir nog en dyr historia dessvärre vad gäller tak kolla in beggade takboxar till bil om inte perfekt kanske nåt att modda (om gjord i glasfiber då naturligtvis) lycka till
    I hate the smell of twostrokes in the morning, so do all in the harbour!

    Kommentera


    • #5
     Tack för tipsen och tankarna.

     Jag har haft lite samma föraning angående segelväv. Men min tanke i det fallet var dock att bygga in välvda rör i ramen, tänk typ takstolar, för att få bort lite av fladdret samt vatten-risken. Men det är nog ändå att föredra att köra hard-top.

     Mailade till Nordsjö och kollade om man kunde köpa loss enbart deras hardtop och det gick bra (mycket snygg, lite välvd). Dock kostar den 7.000kr vilket jag tycker är rätt saftigt för lite glasfiber. Ska kika på att köra från nåt halvfabrikat som ni föreslog och sen modda och plasta själv.

     Ställningen kan nog bli dyr, har inte kommit så långt än. Ska ta kontakt med lite olika svetsfirmor när jag väl kommer så långt.


     Webb - www.teamtrogdor.se
     Blogg - blog.teamtrogdor.se
     Facebook - www.facebook.com/TeamTrogdor
     Twitter - www.twitter.com/TeamTrogdor

     Kommentera


     • #6
      Hejsan ! Såg ditt inlägg om att bygga tak över pulpeten. Hur har det gått? Jag själv går i samma tankar nu när jag köpte ett projekt som jag ska ta tag i våren 2019. Det är en SportCraft 2.4m x 6 m.
      Jag är intresserad av att höra hur det gått. Själv planerar jag att göra en form samt inköp av material till bågar aluminium eller rostfritt. Hör gärna av dig . Med vänlig hälsning Reijo

      Kommentera

      Foton

      Collapse

      Relaterat

      Collapse

      Ämnen Statistik Senaste inlägg
      Startad av iso, 2010-02-19, 18:59
      3 svar
      2 415 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg Tobbe74
      av Tobbe74
       
      Startad av heinrich79, 2011-05-09, 17:11
      148 svar
      36 574 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg heinrich79  
      Startad av Mickex, 2013-03-31, 11:58
      16 svar
      11 776 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg Old Firehand  
      Startad av Rospigg, 2013-12-23, 12:23
      10 svar
      1 857 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg Mickez
      av Mickez
       
      Startad av Abumatic220, 2014-10-03, 16:43
      32 svar
      6 288 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg Old Firehand  
      Arbetar...
      X