Låsspärren ligger i vid tippat läge - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Låsspärren ligger i vid tippat läge

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Låsspärren ligger i vid tippat läge


  Hej alla jag har en mindre utombordare Suzuki 6hp. Var ute och fiskade lite med den igår. När jag kom till land och skulle ta den till upptippat läge så låste tippspärren sig när den sitter i tippat läge. Måste ta handen ner i vattnet och trycka upp tippspärren. Testade flera gånger och det vart irriterande att behöva ner med handen där. Har haft motorn hela sommaren sen ny och aldrig behövt trycka till tippspärren för att få upp motorn i upptippat läge. Måste ju vara farligt ifall jag kör får en stock under båten som slår i motorn och motorn inte tilltar upp sig då blir det en jäkla smäll. Vet inte hur kan det ha blitt så här? Nån som har nån ide? • #2
  Ursprungligen postat av fear Visa inlägg
  Hej alla jag har en mindre utombordare Suzuki 6hp. Var ute och fiskade lite med den igår. När jag kom till land och skulle ta den till upptippat läge så låste tippspärren sig när den sitter i tippat läge. Måste ta handen ner i vattnet och trycka upp tippspärren. Testade flera gånger och det vart irriterande att behöva ner med handen där. Har haft motorn hela sommaren sen ny och aldrig behövt trycka till tippspärren för att få upp motorn i upptippat läge. Måste ju vara farligt ifall jag kör får en stock under båten som slår i motorn och motorn inte tilltar upp sig då blir det en jäkla smäll. Vet inte hur kan det ha blitt så här? Nån som har nån ide?

  På vår gamla 6hk mariner sitter det en kloss på växelförarstången som påverkar tippspärren. När jag började använda motorn satt den så tippspärren var i vid neutral och back. Flyttade den så den bara går i när man lägger i backen. Det kanske är den som flyttat på sig eller möjligen att du hade backen i när du försökt tippa upp den de senaste gångerna.

  Kommentera

  Foton

  Collapse

  Relaterat

  Collapse

  Ämnen Statistik Senaste inlägg
  Startad av rubby, 2016-02-17, 13:01
  7 svar
  2 573 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg Team Grisekon  
  Startad av rallymarkus, 2016-09-29, 16:53
  12 svar
  1 927 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg Reekie
  av Reekie
   
  Startad av joens, 2017-05-04, 22:51
  401 svar
  52 929 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg joens
  av joens
   
  Startad av Laxen2, 2018-12-19, 18:47
  19 svar
  2 855 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg engqvist  
  Startad av Mr.Erik, 2020-04-28, 14:40
  6 svar
  281 visningar
  0 gillar
  Senaste inlägg Cosmoz 08  
  Arbetar...
  X