Svivlo, ny svensk multirulle med Alphabrake kastbroms - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Svivlo, ny svensk multirulle med Alphabrake kastbroms

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Ursprungligen postat av Piscantur stercore Visa inlägg

  Låter bra!

  Är visst inte ensam om att vara så gammalmodig av mig att jag ex vis inte har facebook.
  Kan vi utgå från att filmerna även kommer publiceras här?


  Vi kommer lägga upp allt på https://Youtube.com/@svivlo

  Kommentera


  • Ursprungligen postat av TiSo Visa inlägg

   Såvitt jag vet så är ju spolbromsen en viktig del av alla andra spinnrullars bromssystem, så att säga att er rulle kastar längre jämfört med en annan rulle där man inte använder hela bromssystemet tycker jag är en smula haltande....

   Men hur som helst, jag håller med om att kastlängd inte är allt så länge skillnaden inte är allt för stor. Och det är absolut inte min mening att dissa Svivlo, i alla fall inte innan jag testat den. Ska bli spännande att följa reaktionerna när rullen väl kommer ut på marknaden.
   Vi vet av erfarenhet av andra applikationer med vår teknik att man inte blir övertygad förrän man provat. Detta eftersom lösningen är helt annorlunda än allt annat.

   Vi vill vara fullständigt transparenta gällande förväntningarna och inte ännu lova något vi inte kan hålla. Vi är övertygade om att vår teknik är den enda idag som kan ge både betydligt längre kast helt utan trassel. Första versionen kommer dock fokusera på att komma lika långt som marknadsledande rullar men då helt utan justering och användande av tumme när draget landar i vattnet.

   Kommentera


   • Ursprungligen postat av holden Visa inlägg
    Som ägare av flera rullar med shimanos DC-broms så tycker jag problemet egentligen redan är löst, men visst skulle det vara elegant att lösa det helt mekaniskt istället. Man kan dock ställa ner graden av inverkan med DC om man vill maxa kastlängden, blir ju knepigt med en mekanisk lösning som alltid är aktiverad.
    Vi har haft användare av DC som provat vår rulle och de tappar hakan. DC använder enbart induktion för att sakta ner spolen och för att minska riksen för trassel måste du också använda både tumme och spolbroms. Så den har inte löst problemet.

    Vår mekaniska lösning aktiveras av spolens retardation och inte av hastigheten. Du vill att den alltid ska vara aktiv, men inte alltid bromsa.

    Kommentera


    • Ursprungligen postat av Xerup Visa inlägg
     Oavsett om det är en centrifugalbroms, en magnetbroms eller en digital dator som sköter bromsandet så kommer det finnas en marknad även för svivlo eftersom vi alla har olika förutsättningar och förhållningssätt till det här med fiske. Om systemet håller vad som lovas så är jag övertygad om att det kommer locka fler till att vilja använda multirullar och det ser jag enbart som riktigt bra... det är ju väldigt få som börjar åka borrad och strokad HD på 1700 kubik... dom flesta börjar ju med en cykel av något slag... oavsett om det är en trehjuling eller en cykel med stödhjul så är det ändå en god väg in i fördärvet :-)
     Exakt. De uppenbara målgrupperna är de som vill fiska med multirulle men gett upp för den är svår samt de som fiskar med multirulle men inte vill ha trassel.

     Kommentera


     • Ursprungligen postat av TiSo Visa inlägg

      Frågan är vilka de primära målgrupperna är? Är det såda som känner att det är ett oöverstigligt hinder att lära sig bemästra någon av dagens multirullar? I så fall är frågan hur stor den marknaden är för en (påstått idiotsäker) multirulle där introduktionspriset kommer ligga mellan 3 och 4 papp? Framtiden får väl utvisa...
      Primära målgrupper är de som fiskar med haspel för att multirullen är för svår samt de som fiskar med multirulle som vill undvika trassel.


      Så långt har alla som provat sagt att rullen är mycket prisvärd. Men du har rätt, framtiden får utvisa.

      ​​​​​​

      Kommentera


      • Riktigt kul att ni kommit så långt och att en ny produkt snart ska komma ut. Däremot tror jag många av rullnördarna här inte har problem med vare sig att använda tummen eller får några bakslag.
       Men jag hoppas verkligen att denna kommer slå igenom i den stora massan.

       Kommentera


       • Ursprungligen postat av Reekie Visa inlägg
        Riktigt kul att ni kommit så långt och att en ny produkt snart ska komma ut. Däremot tror jag många av rullnördarna här inte har problem med vare sig att använda tummen eller får några bakslag.
        Men jag hoppas verkligen att denna kommer slå igenom i den stora massan.
        Tack.

        Gör man en rulle som ska passa alla passar den ingen

        Kommentera


        • Ursprungligen postat av svivlo Visa inlägg

         Vi har haft användare av DC som provat vår rulle och de tappar hakan. DC använder enbart induktion för att sakta ner spolen och för att minska riksen för trassel måste du också använda både tumme och spolbroms. Så den har inte löst problemet.

         Vår mekaniska lösning aktiveras av spolens retardation och inte av hastigheten. Du vill att den alltid ska vara aktiv, men inte alltid bromsa.
         Det kan ju också ha med problemformuleringen att göra, att justera in spolbromsen första gången man plockar rullen ur kartongen är ju inget jag betecknar som ett problem. Tummen på spolen när betet slår vattnet har jag dock, mest för att det är svårt att träna bort, behövs egentligen väldigt sällan. Det problem jag tycker DC löser är när tappar fokus efter en seg dag och drar iväg ett oförsiktigt kast, för snärtigt eller rakt mot vind och verkligen inte behöver ett skatbo som grädde på moset. Kommer med spänning testa er rulle när den släpps för abborrfiske.

         Kommentera


         • Hur mkt väger spole respektive retardationsbroms?

          Kommentera


          • Ursprungligen postat av gabbu Visa inlägg
           Hur mkt väger spole respektive retardationsbroms?
           Spännande frågeställning. Traditionellt är vikt på spole, lina och broms viktigt. Med vår teknik blir det inte lika avgörande, men spelar roll för hur vi konfigurerar CastGuard.

           Vad är din erfarenhet av nuvarande teknik? Med tanke på frågan verkar du insatt.

           Kommentera

           Foton

           Collapse

           Relaterat

           Collapse

           Ämnen Statistik Senaste inlägg
           Startad av Spy, 2009-10-14, 13:31
           20 svar
           2 684 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Anders E  
           Startad av Mooki, 2011-10-11, 22:11
           30 svar
           4 794 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Grannbaggen  
           Startad av outkaszt, 2014-05-11, 15:25
           278 svar
           45 472 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Hugo H
           av Hugo H
            
           Startad av wiloboken, 2014-11-06, 19:35
           4 svar
           1 057 visningar
           2 gillar
           Senaste inlägg Xerup
           av Xerup
            
           Startad av ML, 2015-04-01, 17:24
           26 svar
           3 296 visningar
           0 gillar
           Senaste inlägg Piscantur stercore  
           Arbetar...
           X