strömmen - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

strömmen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • strömmen

    Jag ska till stockholm med barnen i slutet av Juli och undrar lite över fisket i Strömmen. Tips på roligt o enkelt fiske mottages tacksamt.
    Vill bara fiska hela tiden......

  • #2
    Det brukar vara helt okej abborrfiske i strömmen på sommrana. Vissa år kan det även vara rikligt med gös. Sen finns det även en hel del brax och stor mört. Abboren tas bäst på mete eller jigg. Gös fångas på jigg, wobblers, mete. Men det som brukar fånga mest gös är spinnfluga med "norsflugor". brax och mört tas bäst på bottenmete.

    Nu vet jag inte hur gamla dina barn är, men kan ändå rekommedera Strömmens sportfiske ute på skeppsholmen (mitt i mot gröna lund). Strömmens sportfiske är en ungdomsverksamhet som öppnar nu på måndag den 26 juni och håller sedan på fram till mitten av augusti. Här kan man få låna fiskegrejer, göra wobblers, prata fiske eller titta på fiskefilmer m.m. Det finns även en båt som man kan göra kortare utflyckter med (ledare måste vara med) och tisdagar o torsdagar är det längre utflyckter till någon plats i stockholmsområdet. Öppet tiderna är måndag till fredag 10.00 till 18.00. Allt detta är helt gratis så det är bara att titta förbi.

    Niklas

    Kommentera


    • #3
      Vill man en bit utanför stan (ca 10 min med buss) så är Nacka strand värt ett besök. Mycket stömming som i sin tur drar en hel del rovfisk. Har själv bara varit där ett par gånger (förra sommaren) men lyckats få en riktigt fin gös på mete med levande strömming. Har även bevittnat fångst av en riktigt fin regnbåge och pratat med folk som fått en hel del havsöring där. Även dessa har fångats på strömming.

      Strömmingen är inne hela sommaren. Enda nackdelen med Nacka strand är att det oftast är så mycket folk som drar strömming att det kan vara svårt för oss som metar att få plats.

      Kanske avslutningsvis bör tilläggas att det nuförtiden är olagligt att fiska med levande bete, så det blir kanske till att avliva strömmingarna först?
      hehe

      Kommentera


      • #4
        Ursprungligen postat av JG
        Kanske avslutningsvis bör tilläggas att det nuförtiden är olagligt att fiska med levande bete, så det blir kanske till att avliva strömmingarna först?
        hehe
        Det är det inte. Sök här på forumet så hittar du vad som gäller.

        Kommentera

        Foton

        Collapse

        Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

        Relaterat

        Collapse

        Ämnen Statistik Senaste inlägg
        Startad av Erguwi, 2008-07-25, 14:35
        32 svar
        13 268 visningar
        0 gillar
        Senaste inlägg DuffelDad  
        Startad av v_skogh, 2008-09-17, 14:45
        106 svar
        14 813 visningar
        0 gillar
        Senaste inlägg Dizzad
        av Dizzad
         
        Startad av Young Waterfoot, 2023-05-20, 17:36
        5 svar
        612 visningar
        0 gillar
        Senaste inlägg Cosmoz 08  
        Startad av OuintheWoods, 2023-07-21, 20:04
        3 svar
        268 visningar
        0 gillar
        Senaste inlägg Caben
        av Caben
         
        Arbetar...
        X