Norge inför fiskekvoter både för sin egna medborgare o... - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Norge inför fiskekvoter både för sin egna medborgare o...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #11
    Ursprungligen postat av Team Colibri Visa inlägg
    Beklager men her har du nok misforstått.

    Jeg sa ikke at regulering er det samme som forsvarlig.

    BFT på verdensbasis har det ikke bra, men den stammen vi fisker på utenfor norskekysten er ikke truet. Den norske kvoten utgjør dessuten under 1% av totalen (ca 0,25%). Dette i motsetning til EU-landet Sverige som via sin union står for det største uttaket av BFT fra denne stammen.

    Den eneste grunnen til at Sverige ikke fisker BFT direkte er at dere ikke har noen kvote. Akkurat det jobber dere visstnok med å endre nå forresten, og fortsetter arten sin utbredelse vil dere kanskje få en kvote også.

    Jeg skulle absolutt ønske at kvoten på BFT var både mindre og ble benyttet på en annen måte enn i dag. Ikke minst fordi det virker optimistisk å basere et fiske på bare to sterke årsklasser, og fordi BFT er en av få som spiser makrell som det rett og slett begynner å bli for mye av langs norskekysten. Men det endrer ikke faktum, og faktum er at det er fisket i Middelhavet som er avgjørende for stammen, ikke fisket i ytterste ende av en vandringsrute.
    Med tanke på att Tonfiskstammen BFT har minskat med ca 90% borde alla vettiga länder inlusive Norge avstå från kommersiellt fiske. Norge är inte ekonomiskt beroende av BFT fisket. 30 ton (eller om Norges kvot var ännu högre i år) är inte kattpiss och självklart påverkar det stammen. Det finns så mycket vi inte vet om hur och vad som reglerar tillväxten av BFT. Nu när stammen konstigt nog lyckas hämta sig en smula ska absolut inte kvoterna ökas men ICCAT hakar glatt på yrkesfiskets krav. Hur sjukt som helst i min mening!

    Kommentera


    • #12
      ICCAT er (den eneste) grunnen til at vi har BFT igjen i det hele tatt. Organisasjonen har definitivt sine svakheter, men alternativet er veldig mye værre.

      Det er verdt å huske på at uttaket man har i dag er svært lite, selv om kvotene er økende. Hopper vi tilbake til «storhetstiden» var Norges fiske alene større enn det totale uttaket er på verdensbasis i dag. Og i dag utgjør altså det norske uttaket 0,25% av verdensbasis. Da det stod på som værst var den eneste begrensende faktoren i fisket transportkapasiteten i norsk infrastruktur. Det gikk flere toglass med BFT fra Norge og ut av landet hver dag, og det var bare kapasiteten på den transporten som begrenset fisket.

      30-40 tonn høres kanskje mye ut, men det er altså svært lavt. Det er bare en del av en stim som igjen er en av flere hundre stimer med BFT utenfor Norge. Til sammenlikning er den norske kvoten på makrell ca 190.000 tonn. Norge er en betydelig fiskerinasjon så det er store tall, men la deg ikke blende eller skremme av tallene alene.

      Det er sannsynligvis ikke mulig for Norge (eller Sverige) å utrydde BFT. Årsaken er ganske enkel, vi utgjør ytterpunktet i fiskens næringsvandring. Det er kun når det er så mye BFT at den spiser seg ut av farvannet lengre sør, at vi får BFT her. De fangstene som er gjort har også større gjennomsnittsstørrelse her enn lengre sør, så det er med andre ord de største (og eldste) individene som trekker helt hit. Igjen vil et overfiske gi mindre snittvekt og færre fisk vil trekke hit, du har dermed en selvregulerende effekt.

      Igjen, det som avgjør fremtiden for BFT er EU og fisket i Middelhavet. Hva vi gjør i Norge (og Sverige) spiller ingen rolle i det hele tatt.

      Det som ER riv ruskendes idioti i Norge er Oppdrettsnæringen og Gruvenæringen. At disse to har fått frikort til å dumpe kloakk og gift rett i havet er en katastrofe. En katastrofe både vi som lever nå og de som kommer etter oss vil måtte slite med. Mange generasjoner fremover vil bli preget av dritten fra de to næringene som virkelig er skampletter. Det andre vi driver med på havressurssiden er sannsynligvis relativt fornuftig.
      Team Colibri

      Kommentera


      • #13
        Tydligen är det nya fiskeregler på gång i Norge för utlänningar.
        Man ska bara få ta med sig 20 kg fisk utan huvud ut ur Norge.
        6,54 min in i länken.
        https://www.svtplay.se/video/2506348...0-2?start=auto

        Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka. /Albert Einstein


        /Stefan

        Kommentera

        Foton

        Collapse

        Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

        Relaterat

        Collapse

        Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

        Arbetar...
        X