Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Årsjön!!!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Årsjön!!!

  Hej!
  Nån här inne på forumet som fiskar (eller fiskat) i Årsjön?
  Nån som antingen råkar ha eller har tips på nån som har en eka att hyra ut (eller låna ut) där i sjön? Eller nån som har nån slags flytande båt eller "båt" och vill bjuda med ut en nedflyttad vilsen gäddfiskande norrlänning på en fisketur???

  Varit där två korta turer nu, igår å i förrgår, hann väl inte med direkt mycket och båtlös som jag är så har jag härjat längs strandkanten, men, överlag känns det som en trevlig sjö (gårdagens vind var inte så trevlig dock...och en av de två gubbarna jag mötte igår var inte heller trevlig, den andra däremot var trevlig nog för tre så det vägde upp...).

  Däremot så känns den kanske lite bitvis svårfiskad från land, inte helt omöjligt att få en del bra från land ändå gissar jag, men, hade nog varit en sjö som bättre lämpat sig för att ta sig ut i nån form av eka, ro drag t ex är ju bland det bästa jag vet så det hade ju varit perfekt. När jag var ute i förrgår var någon ute och rodde drag såg jag, tyvärr var han lite långt ut för att jag skulle orka försöka skrika nåt, men, det såg iaf förjävla trevligt ut!
  Själv inte fått nåt, en gädda högg precis i slutet av inspinning vid en klippkant i förrgår, tog ytterst ytligt, såg inte ut att vara nåt monster direkt, kanske 3-4kg eller så, det var allt jag sett ännu så länge, men lär bli en hel del fler fisketurer ut dit till Årsjön!
  Vad jag förstått så går där grov abborre, men, för egen del är det ju egentligen mest gädda jag är intresserad av.

  Är det någon som fiskat där och råkar ha några tips? eller någon som vill slå följe på en fisketur ut dit så får ni gärna kommentera här eller skicka mig ett PM!

  Eller, om er farfars farbrors kusins bryllings sonsons halvsysters bästa kompis råkar ha en eka liggande där på land nånstans (för det fanns rätt gott om såna strösslade små ekor) som dom vill hyra (eller låna) ut eller sälja bort så är jag idel öra!!!

  mvh/peter brännström
  https://www.facebook.com/OKspinners/

 • #2
  INGEN???

  Jag var ut en snabb tur ida där igen, men, gick mest en massa, för å kolla lite ställen ja kollat på karta så hann knappt fiska, lite knapert om tid idag just, men, ska nog ut imorn med, får kanske bli den klippiga sidan då?
  Den sidan känns enklare å fiska ifrån iaf än andra sidan, snabbare å komma åt även, men, får se, beror lite på hur ja känner mig även då ja råkat bli förkyld å asig så... gå ida va jobbigt i snårigt skit... men däremot kanske trevligare på andra sidan me allt skog etc, iaf om man känner sig pigg, får se helt enkelt, beror lite på tid och hur snabb ja e å ta mig ut...

  mvh/peter
  https://www.facebook.com/OKspinners/

  Kommentera


  • #3
   ingen här inne me nåt flytandes liggandes ikring Årsjön??? Ligger ju små ekor strösslade överallt runt sjön...

   var ut nå kort timme idag iaf, fick en liten gädda (~2kgs) från en klippa, tog på min nyss tillbytta cisco kid 635...

   mvh/peter
   https://www.facebook.com/OKspinners/

   Kommentera


   • #4
    var ut en snabbis igår, blev inte ett pet... var ändå skönt å skoj om än ja var lite väl jävla asig... suget efter nåt flytande att ro runt i blev ännu större i alla fall!!!

    hittade en papperslapp i bilen å satte en lapp på en sån skön tjärad flateka som låg uppdragen uppåner på ett ställe längs stranden.
    Älskar ju såna båtar sen man var liten, tveksam på att jag kommer få höra nåt från båtägaren (tveksam att den ens används???) men man kan ju alltid hoppas... satte som sagt en lapp iaf med en undran om att hyra/låna/(köpa???)/få följa med ut på fisketur...

    idag blev de inge fiske,alldeles för förjävla schleten snorig hostig å asig för å kunna uppamma motivation nog för nån timme vid stranden i den här nivån av förkylning (troligen halsfluss då alla runt omkring har eller haft det under sista tre veckorna)

    överväger att kanske försöka bygga en flateka? men inte riktigt listat ut om det är värt det rent ekonomiskt och hur bökigt blir det liksom??? kommer krävas en del ihoplånande av grejer samt kommer bli tvungen bygga den på plats i skogen liksom... lägenhetsboende är ingen dröm för en som älskar bygga å knåpa å härja me saker å ting... jaja, får se, kan ju hoppas ägaren av flatekan kanske vill sälja den och den råkar vara i ok skick??? vore en dröm isf!

    hela helgen går bort på en massa andra åtaganden så får se, inget fiske före måndag som det ser ut nu...

    mvh/peter
    https://www.facebook.com/OKspinners/

    Kommentera


    • #5
     Var ute nåra timmar igår, fick två hugg, kom på slutet av dan, bägge tog (eller snarare högg mot ) cisco kid 635, ingen av dom var nåt å hänga i granen direkt...
     Offrade tidigare under dagen två vänermagnumskedar i klipporna/sprängstenen när jag fiskade bottennära så dagens fiske borde ju bli bra med tanke på gårdagens offergåvor???

     Förresten, ser ni en risig rostig grå liten Ford Ka (eller framöver kan de även vara en beige saab99 från -83, då det är min bil, men, just nu äre sambons Ka som ja kör runt i) ståendes vid nåt vatten så äre troligen jag som är ute å fiskar!!! kom å säg hej! eller smygfota mig å skratta åt mig när ja snubblar runt i snåren eller klipporna!

     mvh/peter
     https://www.facebook.com/OKspinners/

     Kommentera


     • #6
      Hej, drog några pimpelpass efter borre där i vintras som gick riktigt bra.
      Vart fiskade du?
      -- TEAM BRONCO --

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen postat av lonn Visa inlägg
       Hej, drog några pimpelpass efter borre där i vintras som gick riktigt bra.
       Vart fiskade du?
       kul att höra!!! kan tänka mig det gick bra, verkar gå fin abborre där!!! var några borrar på min "för stora" vobbler i en vik sist jag var ut i torsdags, såg ut å vara bra bitar!!!

       ptja, då jag inte lyckats hitta nån båt att ro runt i sjön med ännu så har jag härjat runt längs land, fiskat runt stora delar av sjön, både den klippiga sidan och den mer "vikiga" sidan.

       fiskade tis ons tors nu i veckan, dock korta fisketurer då jag på tisdan och onsdagen var ute efter matgädda...
       tisdagen tog det mig ca 20min promenad, 15min fiske, fick en lagom gädda som dessutom råkade få en krok i gälarna så den blödde en del så då blev det matfisk direkt, fikade och gick 20min tillbaka till bilen, gäddbullar för 5portioner

       onsdagen ungefär samma visa men hoppade fikat då jag hade bråttom, fick en lite bättre gädda då, på gränsen till för stor att ta upp nästan, men var lagom då jag och sambon skulle bjuda släkt etc på gäddbullar, den gäddan blev mat till 10portioner drygt.

       torsdagen var jag ut enbart för att fiska, då såklart helst med tanke och sikte på nån riktigt stor gädda (självfallet c&r vid sådana tillfällen)
       Tyvärr, blev int nåt riktigt stort men blev två st gäddor i storlek som onsdagens som fick komma in närmre land och krokas av och simma vidare, sen hade jag som sagt lite borrar som jagade min vobbler i en vik där jag var och testade lite grann med, men som sagt bara två gäddor och ingen av dom något att direkt skriva hem om, men...

       tänkte väl ut och fiska en del till veckan, hoppas väl på hitta nån enkel billig båt snarast men får se, helst hade jag fått tag i nån trevlig tjärad flateka men just nu skulle vad som helst som går ro och flyter bra i sjön gå fint för min del då det riktigt rycker i mothuggsarmen av sug att komma ut på sjön lite!!!

       men, hojta till om du har några tips eller har lust å haka på nån gång så är jag ofta tillgänglig!!!
       och, borrarna får du behålla för dig själv, men gäddorna finns ju där med runt borrarna så! du får borrarna jag kan gärna titta på en stor gädda å sen släppa igen den!

       mvh/peter brännström
       https://www.facebook.com/OKspinners/

       Kommentera


       • #8
        Kul att det finns lite gädda också! Sjön har potential att ha lite större fisk!
        vart tänkte du lägga båten?

        Var själv lite sugen på att skaffa en kajak att fiska med.
        -- TEAM BRONCO --

        Kommentera


        • #9
         Ursprungligen postat av lonn Visa inlägg
         Kul att det finns lite gädda också! Sjön har potential att ha lite större fisk!
         vart tänkte du lägga båten?

         Var själv lite sugen på att skaffa en kajak att fiska med.
         Oklart var jag lägger båt när jag väl lyckas hitta nåt, det får jag se, beror lite på vad det blir för båt och vad (om nån alls???) det blir nån form a trailer/båtkärra eller vad det blir...
         Kajak är riktigt nice å köra faktiskt, körde förrförra säsongen med en lätt pimpad jula-kajak, vilket jag tyckte funkade helt sjukt bra, väldigt väldigt smidigt och passar mitt fiske ytterst bra, däremot passar kajak inte mitt boende just nu, plus att jag är sugen på en båt nu, om än det kanske bara blir nåt lite härjigt skit, bättre än inget... får se som sagt, jagar febrilt...

         Ptja, vad gäller stor fisk så, absolut, ingen omöjlighet tänker jag, men, som med så många andra sjöar så finns ju potential till stor gädda typ överallt, däremot hur många och hur tillgängliga dom är skiljer sig ju lite från vatten till vatten! så jag får se helt enkelt, lär fiska en hel del i årsjön så länge jag bor i Zinkgruvan iaf.
         Däremot så verkar det ju vara så att det finns dokumenterat stor abborre där, eller i alla fall funnits, ingen egentligen aning om hur stammen ser ut där nu, men, som sagt, hade ju lite aggressiva borrar i större kaliber efter min stora vobbler i en vik där senast i torsdags, dock inga rekordborrar dom jag kunde se i det klara vattnet, men, rejält stora såg dom i alla fall ut att vara...

         EDIT:
         Insåg att jag kanske framstod som "luddig" när du frågade var jag varit och fiskat i sjön, och jag svarade typ "överallt" det var inte min mening, jag har bara inte fått något av något intresse ännu egentligen och verkligen fiskat över väldigt stor längd av strandyta under dom dagar jag fiskat, så jag har bara helt enkelt inga speciella spots jag vet av ännu, kan säga två ställen där det verkar "återfyllas" gädda kring ~80cm längd, men, det är allt, återkommer längre fram om/när jag hittar några ställen som levererar något bra om det är av intresse!!!

         dock känner jag mig hyfsat övertygad om att båt i denna sjön är lite av ett måste (fel ord men) för att ha chans att stöta på några större gäddor med någon direkt återkommande intervall...

         mvh/peter
         https://www.facebook.com/OKspinners/

         Kommentera

         Foton

         Collapse

         Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

         Relaterat

         Collapse

         Ämnen Statistik Senaste inlägg
         Startad av Kokko, 2004-07-27, 13:58
         3 svar
         1 626 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Xerup
         av Xerup
          
         Startad av rcs, 2010-04-15, 21:32
         363 svar
         66 199 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Oldras
         av Oldras
          
         Startad av pipita, 2011-06-28, 18:48
         7 svar
         3 421 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Xerup
         av Xerup
          
         Startad av Fisketoken123, 2011-07-21, 18:57
         9 svar
         5 018 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg Xerup
         av Xerup
          
         Startad av trasketo, 2012-07-05, 22:41
         38 svar
         15 919 visningar
         0 gillar
         Senaste inlägg chaoz85
         av chaoz85
          
         Arbetar...
         X