Fan vilket väder det blev dessa lediga dagar, men, men jag har kollat på Hockeyn och pulat lite med några gummiflugor som har legat ett tag, men nu ska de användas på lite olika sätt och framtidens fiske vill visa om mina idéer var bra eller inte.
Alternativ 1.
Svart ses bra underifrån mot den ljusa ytan och himmel och den gula färgen syns bra om karpen simmar över detta bete.
Alternativ 2.

Här en lite tjockare kropp och det lila/röda hairstopp ger också lite effekt om karpen simma högre än vad betet står och jag vet att helt svarta bugs är super effektiva, även under nattfiske!
Alternativ 3.
Denna fick en liten tunn skiva riggfoam och blir iögonfallande för karpen och samtidigt ger det lite extra flytkraft för betet.
Gardners Mugga i storlek 12.
Jag kan rekommendera Gardners Mugga i storlek 10 och 12 om det inte är för mycket hinder och bråte på din fiskeplats. Dessa krokar är sanslös vassa och samtidigt starka nog att landa ganska stor fisk och de prickar verkligen fisken!
Varför inte som hairstopp?
Vi har provat med en massa fakebaits som hairstopps, typ fakemaggots, och fakecorns, så varför inte prova en fluga? Karpen äter betydligt flera vatten insekter än vi anar och jag tror inte att de bangar för en mjuk fluga i gummi. Helt klart är att den sticker ut och det missar inte karpen och hur eller hur, så är de nog den vita Coconut Ice boilien från Mistral Bait den var ute efter.
Allt för ett bra moln och resultat på Zig - riggen.
Här lite ingredienser för mitt kommande zig fiske. Mistrals The Cloud töms ner i en 10 liters hink och sen tillsätter jag lite Mussel powder, Crayfish powder, Kelp powder och lite torra Silkeslarver som krossa lätt och en handfull hela som flyter upp.

Detta blandas med 1 liter mjölk, 1 liter chockladmjölk och önskad doft och konsistensen ska vara som en tjock soppa och det spoddas sedan ut med en spodd, var hålen är tejpade och ett enorm doftmoln sprider sig och lockar till sig fisken.
Silkeslarver.
Lite av dessa krossade och även hela får karpen att leta efter något ätbart (Min Svarta eller bruna Zig bug) och det finns inget annat att äta i molnet som skapades. Man kan köra en burk majs i en köksassisten, så hela burkens innehåll blir mos, det funkar det också.
Räddaren i nöden!
Ock så har vi detta paket med vanlig CousCous, som du hittar i varenda mataffär för 20 kronor, perfekt att ha i dit lösa spoddmix och effekten är att det stiger och sjunker och skapar en form av Up and Down effekt, mycket bra!

Sen en annan sak! Vi har alla någongång stått där med mäskbaljan och mäsket blev för blött och ströbrödet är slut, Couscous räddar dig bara veva ner lite och det absorbera vattnet snabbt och din mäsk går att krama till bollar igen.

Det bästa med Couscous är att det är perfekt för stickmixer! Häll Couscous i en liten burk och tillsätt salt i riklig mängd, samt din flavours, boiliecrumb, mindre pellets o s v och rör om, tillsätt nu vatten så det står ca 1, 5 cm över dina torra ingredienser och låt din Couscous suga åt sig vattnet och det tar 5-8 minuter.

Du har en fin ljus, saltad stickmix, som du kan använda i alla PVA produkter på grund av saltet inte påverkar PVA. Väl ute i sötvattnet lösas din stick upp sig och efterlämnar en fint iögonfallande område med doft, sältan som karparna älskar och i detta ligger ditt krokbete, kanske med en fluga på toppen? Skitfiske och seger till HV i morgon!

Läs mer på bloggen