Receptet kommer från Aftonbladet.se
Direktlänk: http://www.aftonbladet.se/v3/ab/jsp/...?d=101&a=12475
Ingredienser:
för 4 portioner
600 gram gös-, lax-, eller hällefilé
1 st fiskbuljongtärning eller 1,5 msk fiskfond
2 msk grön olivpasta eller tapenade
30 gram djupfrysta provensalska örter
500 gram wokgrönsaker
3 msk smör eller olivolja
salt
peppar
Tillagning:
1. Sätt igång ev ris- eller potatiskok.
2. Skär fisken i portionsbitar.
3. Rota fram en vid kastrull eller traktörpanna som rymmer fiskbitarna utan
att de behöver trängas. Den ska inte vara gigantisk heller utan lite lagom
sådär.
4. Koka upp 3 dl vatten och buljongtärningen/fonden i
kastrullen/traktörpannan. (Det blir alltså en ganska stark buljong.)
5. Blanda ner olivpastan och de frysta örterna.
6. Ställ ner fiskbitarna i buljongen, täck med lock eller folie och sjud
tills firren är klar. Det tar 78 minuter.
7. Lägg wokgrönsakerna i en kastrull och värm på medelvärme tillsammans med
smöret/olivoljan. Häll i en skvätt vatten om det kokar torrt. Smaka av med
salt och peppar.
8. Servera till fisken
Tipset
Förstärk provençeigheten och pressa ner en halv vitlöksklyfta i
wokgrönsakerna.
Direktlänk: http://www.aftonbladet.se/v3/ab/jsp/...?d=101&a=12475
Ingredienser:
för 4 portioner
600 gram gös-, lax-, eller hällefilé
1 st fiskbuljongtärning eller 1,5 msk fiskfond
2 msk grön olivpasta eller tapenade
30 gram djupfrysta provensalska örter
500 gram wokgrönsaker
3 msk smör eller olivolja
salt
peppar
Tillagning:
1. Sätt igång ev ris- eller potatiskok.
2. Skär fisken i portionsbitar.
3. Rota fram en vid kastrull eller traktörpanna som rymmer fiskbitarna utan
att de behöver trängas. Den ska inte vara gigantisk heller utan lite lagom
sådär.
4. Koka upp 3 dl vatten och buljongtärningen/fonden i
kastrullen/traktörpannan. (Det blir alltså en ganska stark buljong.)
5. Blanda ner olivpastan och de frysta örterna.
6. Ställ ner fiskbitarna i buljongen, täck med lock eller folie och sjud
tills firren är klar. Det tar 78 minuter.
7. Lägg wokgrönsakerna i en kastrull och värm på medelvärme tillsammans med
smöret/olivoljan. Häll i en skvätt vatten om det kokar torrt. Smaka av med
salt och peppar.
8. Servera till fisken
Tipset
Förstärk provençeigheten och pressa ner en halv vitlöksklyfta i
wokgrönsakerna.