överskriften talar för sig! vem kan inte laga mat med grädde, smör och olja till sitt förfogande. Koka vad du vill i vispgrädde och det smakar underbart. eller fritera den sämsta mat och den blir fantastisk.
fram för lite mer fettsnåla recept!
här kommer mitt första.
lax med champagene och fänkålsskum!
stycka lax i portionsbitar. stek dem med skinsidan ned i en varm panna tills de nästan gått igenom, fisken ska ha en nästan rå kärna. fräs blandade rotfrukter och lök i en panna tills de tagit lite färg, slå på champagen eller annat vitt vin, låt koka ned till hälften. slå på lite matlagningsgrädde max 15 procent, fisk eller skaldjursfond och fänkålsfrön och koka ned ytterligare. sila av. precis innan servering tillsätts en skvätt mosserande vin till såsen och den går att skumma upp till ett härligt skum med en stavmixer. servera rätten med den typ av potatis du tycker bäst om.
vill du lyxa till det ytterligare kan du lägga några dillkvistar och kräftstjärtar på laxen innan skummet läggs på.
fram för lite mer fettsnåla recept!
här kommer mitt första.
lax med champagene och fänkålsskum!
stycka lax i portionsbitar. stek dem med skinsidan ned i en varm panna tills de nästan gått igenom, fisken ska ha en nästan rå kärna. fräs blandade rotfrukter och lök i en panna tills de tagit lite färg, slå på champagen eller annat vitt vin, låt koka ned till hälften. slå på lite matlagningsgrädde max 15 procent, fisk eller skaldjursfond och fänkålsfrön och koka ned ytterligare. sila av. precis innan servering tillsätts en skvätt mosserande vin till såsen och den går att skumma upp till ett härligt skum med en stavmixer. servera rätten med den typ av potatis du tycker bäst om.
vill du lyxa till det ytterligare kan du lägga några dillkvistar och kräftstjärtar på laxen innan skummet läggs på.