Abborrfiske med tjejerna - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Abborrfiske med tjejerna

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Abborrfiske med tjejerna

    Vi ska snart lägga ut, men Alice får syn på ännu en fjäril som måste fångas med håven.

    Skall bara fixa det sista innan avgång. Alice undrar otåligt vad jag håller på med och varför det dröjer så.

    Tramporna är monterade, rodret nedfällt och ekolodet startat. Alice är på bra humör dessutom.

    Nu trampar vi på! Sjön är full med kräftor och idag fiskar jag med en kräftimitation för chans på stor abborre; flera gånger har jag tung fisk på , men det visar sig vara väldigt svårt att kroka dem ordentligt.

    Jag trär på ny mask till Alice metspö. Småborrarna nappar friskt och Alice landar själv en abborre i håven, men tappar två. En tredje biter av kroken vilket signalerar att det är dags att pausa för lunch och fika.

    Kajakerna är uppdragna på land vid en av mina tidigare tältplatser. Nu är det dags för varm mat. Alice har dock fått nys om att det finns kanelbullar och hon matvägrar därför. Typiskt.

    Jag satte upp stenarna för eldstad när jag var här senast. Nu kör vi istället med en hopfällbar grill från UCO. Mer om denna förträffliga grill i en separat text.

    hPA’s gäddtänger kommer till användning. Jag kör ju ”dual use” på det mesta jag köper. Lammkorv i två olika varianter: en stark och en starkare.

    Pratstund och mys efter fikat.

    Igång med fisket igen (och kanske utflyktens bästa bild). Jag står upp och jiggar med min kräftimitation (Storm So-Run Crayfish) och Alice metar med sitt rosa metspö. Det nappar och hugger men ack så svårt att kroka fiskarna på detta bete.

    När vi är åter vid bryggan så är det en kvinna som badar med sin häst. Jätteroligt för dottern som är hästtokig. Jag släpper tillbaks den enda fisken jag lyckats kroka på kräftdraget, en gädda på högst ett kilo. Blir Savage Gear alternativt en liten stinger på betet nästa gång.

    Tjejerna är i land för att hälsa på hästen. Jag ställer stolsryggen bakåt och sträcker ut mig medan luftkajaken torkar på bryggan innan den viks ihop och läggs i bakluckan.

    LÄS ÄVEN:



    Läs mer på bloggen
    Intresserad av fiske från kajak? Kolla bloggen på www.kajakfiskarn.se

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Erik Walmann, 2012-03-24, 17:00
1 svar
5 266 visningar
4 gillar
Senaste inlägg Old Firehand  
Arbetar...
X