Ascension Island September 2016 - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Ascension Island September 2016

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • #21
    Blir nog en del övervikt på flyget.... ops!!

    Jaha.... dags att börja packa liksom o kolla vad allt man tänkt att ta med egentligen väger... några veckor kvar men tiden flyger iväg..

    Hmmm tur att man inte ska till något traditionellt semesterparadis där dom förväntar sig kostym o lackskor i restaurangen på kvällarna. På den här resan är det nog mer en fråga om jag får plats med 2 eller 3 par kalsonger och kanske en tandborste...

    Lägger dom flesta rullarna i handbagaget 8kg. Spöna i spötuben såklart ca 7kg . Och en rullbag med resten av prylarna, (beten, tackel, verktyg, linor, fiskesele, drakar mm), ca 24 kg. Totalt 39kg packning .... och ändå får man nog inte riktigt med allt tror jag... suck... kan sambon verkligen ha rätt.... kan jag ha för mycket fiskeprylar?
    Nääääää!!!! Aldrig!!!!

    Blir ju mest kust/strandfiske på denna resa. Tar med utrustning för såväl traditionellt spinn/jiggfiske med vobbler, jerkbait och poppers både för tyngre klass 80/50lb , men har några spinnspön för medium och UL. Jag tar även med grejor för tungt bottenfiske, djupfiske, mete och en del hajriggar 400lb. Fiskedrakarna packas med och jag hoppas dom kommer leverera en del pelagiska storfiskar ffa gulfenad tonfisk och haj. Dorrado och Wahoo från stranden är det inte många som lyckats med så det vore ashäftigt om man kunde komma ut tillräckligt långt. Blir några nätter med hajfiske på stranden så pannlampor och belysning är med såklart. Allt väger mer än man tror, stora krokar och grova lekanden mm blir bara det över ett kilo.

    Click image for larger version

Name:	20160731_093640.jpg
Views:	1
Size:	468,1 KB
ID:	1782192Click image for larger version

Name:	20160731_094823.jpg
Views:	1
Size:	534,3 KB
ID:	1782193Click image for larger version

Name:	20160731_102556.jpg
Views:	1
Size:	423,3 KB
ID:	1782194Click image for larger version

Name:	20160731_095553.jpg
Views:	1
Size:	541,6 KB
ID:	1782195Click image for larger version

Name:	20160731_111125.jpg
Views:	1
Size:	450,8 KB
ID:	1782196Click image for larger version

Name:	20160731_113409.jpg
Views:	1
Size:	373,1 KB
ID:	1782197Click image for larger version

Name:	20160731_115802.jpg
Views:	1
Size:	965,9 KB
ID:	1782198

    Packar med sportkameran men jag e ganska kass på att filma. Nåt kul ska det väl ändå bli att visa så småningom. Vet ej om man kan ordna någon acceptabel internet uppkoppling på ön men det kanske ordnar sig så man kan ladda upp en blogg under resans gång.

    14 dagars grymt fiske väntar ... kan det bli bättre än så?
    /Gustav
    Senast ändrad av Husse0416; 2016-07-31, 12:21.

    Kommentera


    • #22
      Lite frågor

      Superintressant resmål, vi har snackat om det i Skånska kustfiskeklubben.

      Hur har du lagt resrutten?
      Var det svårt att boka boende?
      Ungefärlig kostnad?

      /Jan M

      Kommentera


      • #23
        Ursprungligen postat av iib Visa inlägg
        Superintressant resmål, vi har snackat om det i Skånska kustfiskeklubben.

        Hur har du lagt resrutten?
        Var det svårt att boka boende?
        Ungefärlig kostnad?

        /Jan M
        Halloj!
        Trevlig Hemsida - Skånska kustfiskeklubben- Man kanske skulle bli medlem?

        Det finns bara ett enda flyg till Ascension Island från militärflygplatsen RAF Brize Norton utanför Oxford. Ett eller 2 flyg i veckan. Thats it! Inte mkt att välja på liksom. Så man får ta sig till England för egen maskin och åka ut till Oxford. Jag flyger från Kph till Heathrow på morgonen och flyg avgår kl 22 samma kväll från Brize till Ascension.
        Går att boka flyg via http://www.ascension-flights.com/. £969 för flyget. Se mitt tidigare inlägg om kostnader för resan.
        Det finns billigare boende än hotell men då jag åker solo denna gången fick det bli rum på hotellet ca £85 / natt tror jag för enkelrummet. Att åka ett gäng o hyra det hus/Bungalow som finns där nere är ju annars en bra ide om man är fler då tror jag man kan halvera boendekostnaden. Det finns ju bara ett enda hotell med ganska få rum så skall man resa dit får man nog planera och boka typ 6 mån i förväg. Jag tänkte egentligen åka redan i Juni men då var allt redan fullbokat. Ascension är ju verkligen inget turistställe och jag gissar att 99% av turisterna är sportfiskare.
        Man behöver ett speciellt inresetillstånd för att besöka ön.... Jag väntar fortfarande på att mitt ska bli klart! *Gulp* (Får verkligen hoppas att det inte den saken strular i sista minuten)
        Så det är ju ett dyrt resmål helt klart och därtill kommer kostader för båtcharter om man skall ut på sjön. Men stället är ju unikt på alla sätt och vis och ger förhoppningsvis en fiskeupplevelse utöver det vanliga. Man har ju läst, sett o hört mycket om Ascension så förväntningarna är höga. Mina blygsamma PB på storfiskar... tja man får väl hoppas att de förbättras påtagligt dessa 14 dagarna hehe! Tonfisksäsongen rullar på mer eller mindre året runt men höjdpunkten är juli/Aug/Sept.
        Jag tänkte ägna mig åt kustfiske från land i första hand. Jag kommer såväl fiska efter de vanliga "storfiskarna" men det ska bli kul att se hur många olika märkliga fiskarter, stora som små, som man kan lirka upp ur vattnet längt kusten på ön.

        En gruppresa i framtiden är kanske nåt att tänka på om det finns seriösa intresserade som är villiga att betala vad det kostar?
        Som sagt ett unikt resmål på alla sätt o vis.


        Nästa år blir det dock Nordnorge för min del! Har inte varit uppe på många år nu så en resa upp dit är redan under planering.
        Senast ändrad av Husse0416; 2016-08-04, 11:23.

        Kommentera


        • #24
          Inresetillståndet fixat!

          Pust! Blev nästan lite orolig ett tag. Det tog lite över en månad innan tillståndet idag kom till slut.

          Nu får man hoppas att vulkaner o terrorister håller sig lugna så man kan flyga ner utan strul!
          GÖTT!!

          Kommentera


          • #25
            Skönt när det ordnar sig.

            Verkar krävas en del rent fysiskt när man ser filmerna på youtube, dels i drillarmen och dels verkar det vara bergsklättring. Ta med bra skor och handskar.

            Ser nästan livsfarligt ut när Kate drillar fisk och det verkar krävas extra långa gaffar och spjut.

            Kommentera


            • #26
              Ursprungligen postat av iib Visa inlägg
              Skönt när det ordnar sig.

              Verkar krävas en del rent fysiskt när man ser filmerna på youtube, dels i drillarmen och dels verkar det vara bergsklättring. Ta med bra skor och handskar.

              Ser nästan livsfarligt ut när Kate drillar fisk och det verkar krävas extra långa gaffar och spjut.
              Hehe! Jo jag faktiskt har lagt upp en plan för att fiska någorlunda säkert. Man vill ju inte sluta som hajmat innan man hunnit fiska av fler fina ställen runt jorden!
              Jag har en fiskesele både för att avlasta ryggen men också för att säkra mig själv med lina mot berget när och om man får på någon grövre firre. Det gäller att sätta hård press och ärligt talat är inte min fysik vad den borde vara. En bra fiskesele gör att jag kan pressa fisken till max vad linan klarar utan att mina veka biceps ger upp. Jag tränar med min tunga utrustning i trädgården fram till resan just nu. Släpar runt 2 bildäck på fälg med mitt 80Lb spö och 200Lb lina nån timme varje dag.... vågar inte tänka på vad grannarna tänker! :O Känns rejält i knäna men det blir bättre...
              Flytväst såklart, vattentät mobil och en VHF radio i fickan på västen. Bra Salmonkängor, byxor med knäskydd och så handskar såklart. Har funderat på hjälm men nää man måste sätta en gräns för säkerhetstänket någonstans. Sambon påstår att jag tänker med AR-LET ändå ju så det verkar onödigt med hjälm!
              Men alla försiktighetsåtgärder till trots måste man ändå ta det väldigt lugnt på klipporna. Titta vart man sätter fötterna och inte hetsa upp sig för mycket när man har napp. Det finns fler fiskar i havet och det kan ju vara bra att behålla livhanken så man får chans att fånga dom också. Likaså är det ok att erkänna att man är lite gammal o grå och kanske behöver ta en paus när musklerna känns stumma istället för att snubbla o kanske bryta en arm eller värre.

              Det finns annars också många små eller större stränder där jag kommer fiska. Kanske särskilt på natten. Nattfiske på klipporna vågar jag nog inte mig på. Stenig brant botten utanför stränderna tror jag så det kan nog vara knepigt att få iland en större fisk/haj om de går ner mot djupet vid napp. Men det hindrar ju inte att man försöker, tvärtom blir det en utmaning.

              En annan grej jag ska testa som jag inte läst eller sett någon annan göra där nere på Ascension är att få ut ett mete lång ut med en drake som bogserar ut det. Det blåser konstant ostlig vind (passadvindarna) så det är ju perfekt eftersom det mesta av fisket sker på läsidan (väst) av ön där också stränderna ligger. Under draken i vattnet hänger man lockblänken/flashers och en dunk med mäsk/chum för att locka till sig tonfisk, dorrado, Waho, Marlin etc. För att inte själva betet skall bli uppätet av "småfisk" på vägen ut lägger man det i en uppskuren petflaska som hålls ihop med en "lifesaver" minttablett (såna med hål i). Den karamellringen smälter efter 5-10 min i vattnet och då har betet redan släpats ut 3-400 m från land av draken. Då öppnas petflaskan och kroken med bete ligger fritt i vattnet under utlösaren på draklinan. Sen är det förhoppningsvis bara att vänta tills det hugger!!
              Jag hoppas chansen att få större fiskar där ute ökar men det blir nog färre napp totalt där ute antar jag. Medans man väntar kan man spinnfiska på stranden.... eller bara gotta sig i solen... kan det bli bättre än så?
              Sen kommer ju utmaningen att drilla in fisken till land... Puh! Blir nog en del svordomar på den här resan men en krokad fisk är ju nästan en halv fångst även om man tappar den!
              Det roliga är att man kan få nästan vad som helst där ute. Chansen till tex en marlin från land finns även om den är mycket mycket liten men dom kör trolling och tar ibland marlin bara några 100m från land nere på Ascension.

              Med i packningen har jag en vanlig kort flying gaff 70cm med kopplad lina och även en rock gaff med lina som man sätter över tafsen och hissar ner till fisken så man kan lyfta den. Jag brukar inte använda huggkrok här hemma i Sverige så det känns lite skumt att behöva göra det men nät funkar inte från klipporna med stora fiskar. Mindre fisk kan man oftast lyfta i tafsen. På stranden landar man ju fisken på sanden bara.
              Men vad jag ska göra om jag får på en sån 100 + kgs bjässe, tex en så stor tonfisk vet jag faktiskt inte??!! (risken är väl inte så stor kanske). Man får väl besluta om det när och om det händer och göra sitt bästa. Jag fiskar ju med vanlig stålkrok, (bara circle hooks vid mete/bete). Så man får väl kanske klippa loss en del fisk som annars bara skulle ta skada om man försöker landa dom. Dom påstår att krokarna rostar och lossnar ganska snart så jag hoppas det är korrekt?

              Säkert kommer man ändå tappa mycket fisk och jag kommer fiska en del utan hulling och kanske låta fisken kroka av sig själv i strandkanten så dom inte far illa. Jag behöver ju bara ta en fisk eller två varje dag till middagen resten får gå tillbaka om jag kan releasa dom säkert. Tur att jag är väldigt förtjust i fisk till middag!

              Fasiken! Jag har svårt att tänka på något annat just nu än fisket!
              / Gustav

              Kommentera


              • #27
                Gustav, det låter som du är väl förberedd!

                Jag vet inte om jag vågat bedriva det fisket utan medfiskande.
                sigpic Man lever inte för att fiska - man fiskar för att leva!

                Kommentera


                • #28
                  Ursprungligen postat av Sir Fish-a-lot Visa inlägg
                  Gustav, det låter som du är väl förberedd!

                  Jag vet inte om jag vågat bedriva det fisket utan medfiskande.
                  Jo jag har ju planerat denna trippen i 6 månader snart!

                  Visst hade det ökat säkerheten att vara fler. Men som alltid är det egna omdömet som är det viktigast. Att inte chansa om det är brant. Kanske avstå en klippa när det är svårt att ta sig ut dit fast det skulle vara spännande att fiska därifrån. Vissa "hotspots" är dessutom ofta besökta av fisketuristerna så där finns lite folk men som "glesbefolkad" svensk trivs jag bra ensam med mig själv och ett öppet hav som sjuder av fisk.
                  Senast ändrad av Husse0416; 2016-08-05, 16:30.

                  Kommentera


                  • #29
                    Bröstselen färdig. Kopia av AFTCOs. 3 lager material i dynorna. 500denier bomullsväv + 15mm skumgummi(liggunderlag) + 2mm neoprene. Stadigare band än på AFTCOs sele som jag tyckte kändes lite klen. Rostfria beslag på väg med posten. Jag vågar inte använda plastspännen till remmarna för att koppla på spöt.
                    Lägger upp lite fler bilder när remmarna är klara.
                    /GustavClick image for larger version

Name:	20160807_075725.jpg
Views:	1
Size:	963,8 KB
ID:	1782241Click image for larger version

Name:	20160807_075759.jpg
Views:	1
Size:	899,7 KB
ID:	1782242Click image for larger version

Name:	20160807_075850.jpg
Views:	1
Size:	970,6 KB
ID:	1782243
                    Senast ändrad av Husse0416; 2016-08-07, 11:51.

                    Kommentera


                    • #30
                      Jag flyttar denna tråden hit till en privat blogg istället då den kanske saknar allmänintresse på rese-forumet?

                      Jag fyller på med småsaker som händer inför resan och hoppas sedan jag kan rapportera dagligen under resans gång nerifrån Ascension Island. Detta förutsatt att jag kan ordna nån internetuppkoppling så jag kan lägga upp en del bilder och kanske nån film om jag har nu har någon vettig bandbredd på uppkopplingen.
                      Senast ändrad av Husse0416; 2016-08-07, 20:46.

                      Kommentera

                      Foton

                      Collapse

                      Relaterat

                      Collapse

                      Ämnen Statistik Senaste inlägg
                      Startad av Skruttapan, 2008-10-09, 21:59
                      171 svar
                      39 418 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg Hepper2
                      av Hepper2
                       
                      Startad av BERRA BOCK, 2022-03-09, 13:58
                      23 svar
                      5 536 visningar
                      1 gilla
                      Senaste inlägg Old Firehand  
                      Startad av BERRA BOCK, 2022-12-30, 11:15
                      7 svar
                      944 visningar
                      0 gillar
                      Senaste inlägg anteman
                      av anteman
                       
                      Startad av Fiskefuralles, 2023-02-04, 18:19
                      1 svar
                      487 visningar
                      7 gillar
                      Senaste inlägg Flex
                      av Flex
                       
                      Startad av RUSTY HOOK, 2023-03-31, 22:50
                      48 svar
                      3 289 visningar
                      2 gillar
                      Senaste inlägg anteman
                      av anteman
                       
                      Arbetar...
                      X