Får väl inviga den här avdelningen med ett av mina favvo recept på fisk!
Detta är ett mycket enkelt och gott recept...fast inte så nyttigt kanske!
Rensa dina nyfångade Öringar/Rödingar och bort med huvudet och brunranden i ryggen!
Gnid in ut o insidan med salt och ev. lite malen vitpeppar.
Rulla den fuktiga fisken i mjöl, dock inte insidan.
Ha stekpannan klar med ganska MYCKET smör i och stek fisken som du brukar göra. När ryggfenan lossnar när du tar i den, så är fisken klar.
Lägg upp fisken i på ett fat eller en liten långpanna.
Häll inte bort flottet som ligger kvar i pannan...utan tillsätt ca: 2 msk mesost och rör ut osten i den varma pannan.
Tillsätt grädde efter tycke och smak (ca: 1.5-2.5 dl) och rör om.
Klipp gärna ner lite gräslök i form av små bitar.
Smaka av såsen och salta efter behov.
Häll såsen över fisken.
Sätt ugnen på ca: 75º och in med fatet i ugnen, så att fisken hålls varm tills potatisen är klar eller nått sånt.
Garnera fisken med lite nyklippt gräslök och servera ENDAST med kokt Mandelpotatis.
Detta är ett mycket enkelt och gott recept...fast inte så nyttigt kanske!
Rensa dina nyfångade Öringar/Rödingar och bort med huvudet och brunranden i ryggen!
Gnid in ut o insidan med salt och ev. lite malen vitpeppar.
Rulla den fuktiga fisken i mjöl, dock inte insidan.
Ha stekpannan klar med ganska MYCKET smör i och stek fisken som du brukar göra. När ryggfenan lossnar när du tar i den, så är fisken klar.
Lägg upp fisken i på ett fat eller en liten långpanna.
Häll inte bort flottet som ligger kvar i pannan...utan tillsätt ca: 2 msk mesost och rör ut osten i den varma pannan.
Tillsätt grädde efter tycke och smak (ca: 1.5-2.5 dl) och rör om.
Klipp gärna ner lite gräslök i form av små bitar.
Smaka av såsen och salta efter behov.
Häll såsen över fisken.
Sätt ugnen på ca: 75º och in med fatet i ugnen, så att fisken hålls varm tills potatisen är klar eller nått sånt.
Garnera fisken med lite nyklippt gräslök och servera ENDAST med kokt Mandelpotatis.
Kommentera