Är det någon här inne som provat att "fuskröka" fisk i ugnen med hjälp av Liquid Smoke ? Håller för tillfället på att provröka 2 stycken regnbågar från Ica Maxi så det ska bli spännande att testa resultatet om ett tag.
Gjorde så här:
- Blandade en saltlag av 4dl vatten, 0,25dl grovsalt & 3msk Liquid Smoke.
- Lät fisken ligga och dra i lagen i ca 1 timme (lite kort jag vet)
- Tog upp fiskarna ur lagen och penslade på lite mer Liquid Smoke
- In i ugnen på 135 grader med varmluftsfunktionen påslagen i ca 35 minuter och fisken liggande på galler med dropplåt under.
- In i foliepaket med lite grovsalt där den nu ligger och gottar till sig.
Varför testar jag det här då ? Jo, var mest nyfiken på hur det blir då det finns folk som inte har möjlighet att röka fisk på riktigt. Det luktar väldigt gott iallafall. Återkommer med hur det smakar ...
Till fisken kommer det serveras färskpotatis och romsås gjord av Creme Fraiche, röd stenbitsrom, finhackad rödlök & finhackad gräslök.
Sökte lite på nätet om detta innan men hittade inget ... är jag månne först att testa detta ?
Gjorde så här:
- Blandade en saltlag av 4dl vatten, 0,25dl grovsalt & 3msk Liquid Smoke.
- Lät fisken ligga och dra i lagen i ca 1 timme (lite kort jag vet)
- Tog upp fiskarna ur lagen och penslade på lite mer Liquid Smoke
- In i ugnen på 135 grader med varmluftsfunktionen påslagen i ca 35 minuter och fisken liggande på galler med dropplåt under.
- In i foliepaket med lite grovsalt där den nu ligger och gottar till sig.
Varför testar jag det här då ? Jo, var mest nyfiken på hur det blir då det finns folk som inte har möjlighet att röka fisk på riktigt. Det luktar väldigt gott iallafall. Återkommer med hur det smakar ...
Till fisken kommer det serveras färskpotatis och romsås gjord av Creme Fraiche, röd stenbitsrom, finhackad rödlök & finhackad gräslök.
Sökte lite på nätet om detta innan men hittade inget ... är jag månne först att testa detta ?
Kommentera