Gjorde för första gången en egen inläggning av sill till den här julen, och då det var så enkelt tänkte jag dela med mig av det hela.
Det första som ska göras är själva inläggningen.
Blanda 2,25dl vatten, 1,25dl ättiksprit och 1,5dl socker i en kastrull till lagen, som sedan får koka upp, för att sedan kallna.
Det räcker till en burk med sill som visas på sista bilden.
Låt sedan fantasin flöda
Det klassiska receptet består av rödlök, morot, kryddpeppar och självklart inläggningssill.
Sillen sköljs av innan och får vattna av sig lite.
Kryddpepparn krossas lätt med sidan av kniven, och kniven är även praktisk till att skiva sill, morot och lök.
Skriver inga specifika mängder på ingredienserna, mer än till lagen då det är helt efter smak och tycke hur mycket utöver sillen var och en vill ha i burken.
Varva sedan ingredienserna i en glasburk med slutande lock innan den kalla lagen hälls på.
Låt det sedan stå i kylen i två dygn innan servering.
Testade även ett lite mer spännande recept. Saffransill.
Då blandades en påse saffran i lagen under uppkokningen, som sedan fick kallna precis som den tidigare lagen.
De ingredienser utöver det tidigare receptet i den här varianten är purjolök och gula senapsfrön.
Men som jag tidigare skrev, låt fantasin flöda och låt de spännande smakerna träda fram.
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)
Det första som ska göras är själva inläggningen.
Blanda 2,25dl vatten, 1,25dl ättiksprit och 1,5dl socker i en kastrull till lagen, som sedan får koka upp, för att sedan kallna.
Det räcker till en burk med sill som visas på sista bilden.
Låt sedan fantasin flöda
Det klassiska receptet består av rödlök, morot, kryddpeppar och självklart inläggningssill.
Sillen sköljs av innan och får vattna av sig lite.
Kryddpepparn krossas lätt med sidan av kniven, och kniven är även praktisk till att skiva sill, morot och lök.
Skriver inga specifika mängder på ingredienserna, mer än till lagen då det är helt efter smak och tycke hur mycket utöver sillen var och en vill ha i burken.
Varva sedan ingredienserna i en glasburk med slutande lock innan den kalla lagen hälls på.
Låt det sedan stå i kylen i två dygn innan servering.
Testade även ett lite mer spännande recept. Saffransill.
Då blandades en påse saffran i lagen under uppkokningen, som sedan fick kallna precis som den tidigare lagen.
De ingredienser utöver det tidigare receptet i den här varianten är purjolök och gula senapsfrön.
Men som jag tidigare skrev, låt fantasin flöda och låt de spännande smakerna träda fram.
Läs mer...
(Detta inlägg har postats automatiskt)