Binda E12 tips för nybörjaren. - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Binda E12 tips för nybörjaren.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Binda E12 tips för nybörjaren.

    E12, kan ju verka enkel att binda när man kikar på den. Men för den ovane bindaren finns det en grej som kan vara litet knepig att förstå hur man får till? Och det är nämligen vingens "hustak form".

    Man gör som följer:

    Placera de 2st Gräsand hona dunen uppe på varandra efter att noga ha tagit bort de luddiga fjäderfanen / stråna längst ned på skaftet.

    Klipp dessutom bort den värsta böjen på de nakna fjäder skaften. Men låt dem inte bli så korta att du inte kan ta tag i dem med finger spetsarna.

    Lägg sedan fjädrarna uppe på kroken, så att ca 1 1/2 - 2 cm sticker ut bakom kroken och linda 3 - 4 ganska lösa varv tråd över fjäderskaften.

    Knip lätt om fjädrarna med tummen och pekfingret, ungefär på mitten. Detta gör man för att styra upp fjädrarna inför nästa moment.

    Dra nu sakta i de nakna fjäderskaften med den andra handens fingrar tills att vingen blir lätt kupad ( Hustak formen ) och att den bakre delen av vingen sticker ut ca. en halv cm bakom krok böjen.

    Nu kan du dra åt bindtråden och förankra vingen med några extra varv tråd.

    Ett annat tips är att när du köper en påse sådana Gräsand hona dun är att ta dig tid att sortera bort de som är dåliga. Och att ta bort de mjuka, luddiga stråna på resten av fjädrarna. På så vis, så vet du att du bara har ok. fjädrar i påsen och slipper att hålla på att rensa fjädrarna när du väl sitter och binder.
    Senast ändrad av Jock Scott; 2018-02-01, 21:50.
    What a tourist terms a plague of insects, the fly fisher calls a great hatch.

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Arbetar...
X