Binda klassika torrflugor, Våtflugor och streamers med fjäder vinge för nybörjaren. - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Binda klassika torrflugor, Våtflugor och streamers med fjäder vinge för nybörjaren.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Binda klassika torrflugor, Våtflugor och streamers med fjäder vinge för nybörjaren.

    Jag fortsätter med litet nybörjare tips här:

    De gamla klassiska flugorna med 2 sektioner från en höger och en vänster vingpenna, är rätt bökiga att binda. Och när det gäller torrflugorna, så rekommenderar jag hellre en tofs av Antron garn eller en så kallad "Bunch wing" = Att man river av en tjockare bunt hackle strån, dun eller vingpenna strån ( fan ) och binder in som en rakborste liknande vinge i stället.

    Sådana vingar, släpper igenom fart vinden när du kastar och får inte flugan att betee sig som en helikopter i luften om du råkar att binda in vingen litet snett? Så att tafsen sedan ser ut som en gammeldags, spiral formad bakelit telefon sladd till slut.

    Men som varande flugbindare, så är det ju inte fel att även behärska de gamla bind teknikerna. Och det finns ju dessutom de som vill binda old style flugor att sätta bakom glas och ram i en så kallad djupare "Tittskåps ram" dessutom. Är ju alltid trevligt att ha på väggen i flugbindare hörnan. Eller att ge bort i present till någon fiske kompis.

    Nåväl.

    När det gäller fjäder sektion vingar, så använder du en nål för att skilja ut 2 st ca. 1 cm breda sektioner ur vingpennorna.

    För torrflugor, så lägger man ihop dessa så att du har denna profil sedd ovan ifrån )(. Och i motsatt riktning för klassiska våtflugor och streamers typ Muddler Minnow så här: ().

    Nu kommer vi till den litet knepiga biten i det hela.

    Torrfluga:

    Placera vingarna mellan tummen och pekfingret. Var noga med att de hamnar där precis lika långa i spetsarna och att själva vingarna inte blir för långa för den aktuella krok storleken. + att du har någon mm fria sektioner stickandes ut framtill mellan dina finger toppar uppe på kroken. Måste ligga precis rakt där! Annars så får du den där "helikoptern" jag snackade om tidigare....OM du nu ska fiska med flugan dvs?

    Nu så lägger du 3 st lösa varv tråd över den främre delen av sektionerna / kroken och pillar in tråd varven mellan fingerspetsarna utan att för den skull rubba fjädrarnas läge.

    Sedan drar du åt tråden och säkrar vingarna med några ytterligare varv tråd. .

    Res sedan vingarna rakt upp och stötta upp dem med några bestämda varv framför och bakom dem tills att de står stadigt av sig självt, och att du är säker på att vingarna sitter rakt på kroken innan du släpper finger greppet.

    Vill man binda de gammeldags och vackra Dagslända imitationerna, Royal Coachman fan wing mfl. med 2 st dun, så kallad Fan wing" till vingar? Så binder man in dessa på samma vis som för den klassiska torrflugan ovan.




    Våtflugor och vissa streamers:

    Här gör du samma manövrer i stort sett. Den enda skillnaden, är att du inte reser vingen uppåt. Utan låter vingen ligga utefter ryggen på flugan och att den sticker ut någon mm bakom krok böjen.

    Det var det hela.
    Senast ändrad av Jock Scott; 2018-02-03, 13:27.
    What a tourist terms a plague of insects, the fly fisher calls a great hatch.

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Arbetar...
X