Sjukt gott!
Grava en urbenad filé av en 4-6kg lax som vanligt i 1-2dygn.
Rök sedan härligheten i max 120grader ca 90minuter.
Låt svalna och tjuvsmaka, in i kylen ett par dagar för mogning.
Servera med kokt potatis och kall sås bestående av Turkisk matlagnings yoggi och stenbitsrom, 3dl yoggi och halv burk rom blir lagom för fyra pers.
Laxen räcker till minst 8pers men bjud inte på allt för att det är brutalt gott på frukost/fiskemackan!
Tyvärr ingen bild, det tog slut innan jag hann ta fram kameran...
ps. kolla i ordboken på najad... hihi...
Grava en urbenad filé av en 4-6kg lax som vanligt i 1-2dygn.
Rök sedan härligheten i max 120grader ca 90minuter.
Låt svalna och tjuvsmaka, in i kylen ett par dagar för mogning.
Servera med kokt potatis och kall sås bestående av Turkisk matlagnings yoggi och stenbitsrom, 3dl yoggi och halv burk rom blir lagom för fyra pers.
Laxen räcker till minst 8pers men bjud inte på allt för att det är brutalt gott på frukost/fiskemackan!
Tyvärr ingen bild, det tog slut innan jag hann ta fram kameran...
ps. kolla i ordboken på najad... hihi...