(4 pers.)
700 g. gösfilé
1 gul lök
1 ask sockerärter
1 msk smör
salt och peppar
TILLBEHÖR
Riven pepparrot
Skirat smör
Kokt eller pressad potatis
700 g. gösfilé
1 gul lök
1 ask sockerärter
1 msk smör
salt och peppar
TILLBEHÖR
Riven pepparrot
Skirat smör
Kokt eller pressad potatis
- Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva löken tunt. Förväll sockerärter och lök i lättsaltat vatten i ca 2 min. Lägg grönsakerna i en eldfast form och blanda ner en klick smör i dem varma grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
- Stek gösfilén i en klick smör med skinnsidan neråt. Stek på hög värme i bara någon minut och enbart på skinnsidan.
- Lägg filébiten på grönsakerna och efterstek i ugnen i ca 7-10 min. Servera fisken med riven pepparrot och skirat smör. Kokt eller pressad potatis passar bra till.
Kommentera