Carpstalker: Helgvädret är emot mig! - Fiskesnack.com - För oss bakom flötet...

Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Carpstalker: Helgvädret är emot mig!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Klockan
  • Visa
Clear All
new posts

  • Carpstalker: Helgvädret är emot mig!

    7 plusgrader i luften idag och det tinar på bra under dagarna, men enligt expertisen, så ska det självklart bli ner emot 4 - 7 minusgrader under nätterna lördag och söndag och 1 -2 minus under dagen. Ever heard of the law of Satan?

    Så är det, Satans lag finns alltid med i bilden, oavsett vad du gör och framför allt i fisket. Kan han ställa till det för dig eller mig, så gör han det, men i dem flesta fall kan vi lura honom!

    Det är Satan, som skapar den lilla knuten på flugfiskarens tafs och sen skickar han fram megaöringen och sen går åt helvete.

    Det är Satan som skapade myggorna, Knotten och Fästingarna och det finns inga tveksamheter till vem som skapade Slynan - Du vet vem!
    Det börjar att släppa och det efter snart 5 månaders väntan på bättre tider, men vi kan se en ljusning i detta elände.

    Här det bäcken från Linnéasjön och ner mot Kärring gölen, som strömmar på, men Strömstaren har inte kommit än eller kanske är jag blind?
    Is har vi haft gott om i lilla Nybro vill jag lova, men det bryts sakta ner och grönskan kommer så småningom fram och vi står inför en av de bästa tider på året för vårt fiske.
    En talande bild på hur det är och hur det har varit och det under en ganska lång tid, jag brukar spana in Strömstaren, när den plockar vatteninsekter bland stenar och isflak i bäcken, en trevlig syn och man vet att våren är på gång.
    Här är det vårkänslor, dem flygande råttorna, har redan hittat sina paringspartners, fast i ena paret, är det nog inte helt klart än, vad det nu beror på.
    Tillbaka till mitt lilla hål, var fjolårets vass står och vajar i vinden, det är inte så många strån kvar, men de kommer, lika säkert, som att karparna kommer.

    Rådjuren har ätit en del av vassen och de har nog haft en otrevlig vinter, fast det har varit betydligt värre för om åren.
    Kul att se att busken med 10 mm Red Berrys fortfarande levererar fina beten, undrar om Rönnbär funkar som karpbete, varför inte?
    The road to Hell, har en del sagt som har släpat sina grejer över spången till andra sidan av sjön. Jag går oftast bara med stalkinggrejerna och de flesta gångerna, jag går här, så går jag med ett fett smajl på läpparna eller med ett självförtroende, som är på väg ut ur kepsen.

    Man har sett fisken i kikaren från andra sidan sjön och man går här och planerar, hur man ska ta tillvaro på det nya erbjudande, man så fint fick genom gluggarna.
    Nåväl, så här såg det ut på platsen 10 mars förra året, större öppning, ingen snö på backen och en karp missades tyvärr.

    Nu är det lite kallare, mera is och mindre hål att röra sig i, men kniporna ligger i mitten av bilden och jag hoppas att karpen är kvar och att jag får min chans under helgen.
    Jag ska ha detta på ena spöet, under busken. Lite 10 mm White Choclate boilies i en liten bag och 2 x 10 mm på min hair.

    Det gav som gav mig runnet, förra året, var en halv Tigers med ett flytande gult fakecorn, men något var framme även på dessa boilies och jag tog karp på dessa beten många gånger under våren, hösten, senhösten och fram tills isen hindrade mig.

    Så det finns ingen grund för en ändring av detta bete. Dock ska det med lite Tigers också, så de får välja lite!
    Det andra spöet ska ha en pop - up med en fake maggot på toppen och dessa ligger redan klara för bruk, även dessa gav gott om karp under dem kalla perioderna av fjolåret.

    Alla dessa syns bra i det lite grumliga vattnet, som strömmar ut från bäcken, alla har en bra doft, som karpen gillar och alla dessa har gett mig karp, så dessa blir mina betesalternativ.
    Jag ska mäska igen och sen är det dags att ta en titt under ytan med SmartCast lodet och kanske får man se något?

    Jag behöver inga långa kast, så det lilla pimpelspö räcker, lodet ska bara driva ut över platsen och eventuellt visa mig, vad som finns över mina utlagda beten.
    Lite blandad mums i form av små 6 mm boilies, ska förhoppningsvis dra fram någon karp under veckan, det rör sig om fruit, spice och meaty boilies, alla bra vinterdofter och man kan alltid coata dem med lite extra aroma, om man så önskar.
    Lite blandade pellets ska också läggas ut, från 2 - 10 mm med olika upplösningstider, för att hålla fisken på platsen eller åtminstone för att den eller de ska återkomma och ta för sig lite.

    Det låter väldigt bra allt detta, men vädret är emot mig under helgen och nätternas minusgrader, kan och vill minska hålet vid utloppet, men aldrig helt och det ger mig en chans till en karp och självklart ska jag ta vara på denna chans.

    Läs mer...

    (Detta inlägg har postats automatiskt)

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av MastaPike, 2017-03-16, 19:10
11 svar
3 174 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Henke E
av Henke E
 
Startad av Xerup, 2022-07-06, 19:49
85 svar
5 772 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Xerup
av Xerup
 
Startad av nybörjare-igen, 2023-01-30, 19:45
26 svar
2 230 visningar
15 gillar
Senaste inlägg anteman
av anteman
 
Startad av efc__, 2023-06-30, 23:15
12 svar
537 visningar
2 gillar
Senaste inlägg Flex
av Flex
 
Startad av MrTotte, 2023-07-23, 16:36
15 svar
1 420 visningar
1 gilla
Senaste inlägg Kolnej
av Kolnej
 
Arbetar...
X