Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

51, 52 och 53!

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • 51, 52 och 53!

  Sedan årets första nya art togs, nummer 47, har det sannerligen rullat på. Inom loppet av en vecka har nummer 51, 52 och 53 tagits. Lustigt nog så har målarterna missats. Förra helgen var målarten grässnultra. Det kom upp en massa andra läppfiskar och dessutom en glyskolja som blev nummer 51.

  Denna helgen har varit riktigt seg. Sonen är sjuk så brutala mängder Greta Gris har konsumerats. Jag fick dock möjligheten att sticka ut på ett kort pass runt 14-tiden igår. Hade en tanke om att kanske lyckas lura en sjustrålig smörbult. Besökte ett nytt ställe som jag ville testa då ett annat närliggande ställe inte känns optimalt för målarten. Fiskade på en mindre bult som visade sig vara svart smörbult. Såg flera större bultar med men som givetvis inte var av intresse. Plötsligt uppenbarade sig en bult som simmade runt. Mycket intressant! Sänkte ned kroken (storlek 26, agnad med en liten bit maggot) och fisken visade omgående intresse. Den sög snart i sig kroken och jag lyfte. Detta såg verkligen ut som en ny art men inte den tilltänkta eftersom fisken saknade den tydliga svarta fläcken framför stjärtfenan. Det visade sig vara min första bergstubb. Art 52!
  Rörde mig lite på fiskeplatsen och såg snart ett stim med fisk stå och trycka. Tänkte att det där måste vara sill men ville ändå testa. Vissa av fiskarna gjorde utfall mot kroken men jag fick fresta en stund innan en sög i sig den.


  Teorin stämde. Jag gick vidare och hittade ett stenigt parti som testades. Snabbt uppenbarade sig en större svart smörbult så jag avstod mer fiske här. Gick tillbaka där sillstimmet stod och såg en annan fisk hålla på i ytan, en tångspigg. Detta är en art jag fiskat på tidigare men som ratat både mask- och räkbit sådär riktigt irreterande. Denna tångspigg sög faktiskt i sig betet två gånger men spottade blixtsnabbt, som väntat. Efter andra utfallet blev jag dessutom av med agnet som åkte av från kroken. Jag märkte dock att om jag rörde kroken kvarstod intresset från tångspiggen som gjorde utfall mot den. Den var dessutom vänlig nog att inte dra utan höll sig kvar. Jag höll på ett tag men hade inga förhoppningar då denna art känns svår. Men så kom ännu ett utfall och jag registrerar att jag inte längre ser kroken. Lyfter och känner att den sitter! Tagen på blank krok! Två nya arter på kort tid. Ibland är det effektivt. Som sagt, ingen av målarterna tagna men svårt att inte vara nöjd.


  Art 53:


  Läs mer på bloggen
  http://enamatorfiskare.blogspot.se
  Instagram enamatorfiskare

 • #2
  Grattis o snyggt jobbat - vi fiskare är inte helt " friska i boet ". Vad har du för mål ?
  Keep up the good work - Peter b

  Kommentera


  • #3
   Tack! Nej vi är nog rätt speciella som nördar in oss i diverse grejer för att få kroka lite fisk . Jag hade målet att ta 50 arter och tänkte sedan att jag skulle lugna mig med artfisket. Vi får väl se hur det går med den biten, haha. Målet är numera att mer njuta av fisket och se nya arter som en bonus.
   http://enamatorfiskare.blogspot.se
   Instagram enamatorfiskare

   Kommentera


   • #4
    Cool , gillar hängivna människor , så länge det inte pajar för nån . Vad är svenska rekordet om det finns ett sådant. Kommer o hålla ett öga på dig😉. När man försöker förklara för " vanliga " människor att man är beredd o köra 20 mil i januari för o ev få ett napp på 5h stående i vattnet frysande och göra om det med samma resultat ngn dag senare så skakar folk på huvudet - konstigt, man får köra en stenmark ingen idé o förklara för den som inte förstår.
    Kör på Peter b

    Kommentera


    • #5
     Ja samma här, älskar hängivenhet oavsett om det handlar om artfiske eller att man som du säger är beredd att frysa arslet av sig för att kanske få känna lite öring på kroken. Gillar skarpt dina rapporter med ska du veta. Snacka om hängivenhet. Själv har jag småbarn så kan inte komma ut så mycket som jag önskar men det kommer väl en tid för det med.

     Den som har flest arter i Sverige har i nuläget 106 stycken så jag ligger hyfsat i lä där. I Norge där artfisket verkar vara än mer utbrett tror jag det finns folk som har tagit 120 arter och över. Men de har ju ett havsfiske som inte vi i Sverige kan konkurrera med.
     http://enamatorfiskare.blogspot.se
     Instagram enamatorfiskare

     Kommentera

     Foton

     Collapse

     Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

     Relaterat

     Collapse

     Ämnen Statistik Senaste inlägg
     Startad av rl001, 2013-07-10, 21:30
     2 svar
     1 855 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg Kimmen
     av Kimmen
      
     Startad av ThePikeFather, 2015-05-19, 17:00
     1 svar
     1 040 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg Williamgurebo  
     Startad av Waxin, 2016-01-05, 09:47
     28 svar
     5 511 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg Waxin
     av Waxin
      
     Startad av fishing4pikes, 2016-10-12, 12:00
     0 svar
     774 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg abc123456  
     Startad av Swamp, 2017-03-14, 14:00
     9 svar
     2 048 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg jaesaren  
     Arbetar...
     X