Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Softwareoppdatering til Lowrance HDS Carbon - 18.3

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Softwareoppdatering til Lowrance HDS Carbon - 18.3

  Da var det tid for oppdatering igjen, og denne gangen er HDS Gen 3 utelatt siden den modellen ikke lengre støttes med oppdateringer. 18.3 er kun tilgjengelig for Lowrance HDS Carbon (og HDS Live).
  Software 18.3 gjelder for denne modellen, Lowrance HDS Carbon.
  Det er software 18.3 det er snakk om, eller NOS 61.1 for de som foretrekker det navnet. Skal vi flisespikke litt burde Lowrance kalt denne softwaren 19.01, ikke 18.3, siden det er første release i 2019 og ikke tredje release i 2018. Dog var planlagt dato for softwaren visstnok rundt juletider 2018 så det er sikkert derfor man bruker navnet 18.3.
  Endringene i 18.3
  Det er altså kun HDS Carbon vi snakker om denne gangen. HDS Gen 3 har blitt for gammel, og den splitter nye HDS Live har allerede fått 18.3. Om du sitter med en HDS Live med "pre release software", så kan du laste ned 18.3 til den også men husk at du må laste ned til HDS Live og ikke HDS Carbon.

  Du laster ned her:
  https://downloads.lowrance.com/
  Velg riktig modellserie i nedtrekksmenyen og klikk deg gjennom. Merk at filen du laster ned er ferdig utpakket, og skal rett på minnekortet uten endringer eller utpakking. Minnekortet skal som vanlig være maksimalt 32 GB og formatert til FAT32. Ellers er oppdateringen tilgjengelig via WIFI så du kan oppdatere direkte i HDSen også, så lenge du har et minnekort i den fra før.

  Som alltid anbefaler jeg STERKT at du tar back-up av waypoints før oppdatering, og at du tar hard reset etter oppdateringen. Waypoints kan du kopiere til minnekort, men enklest er å kopiere til Link-appen. Slik tar du hard reset:
  1. Slå av enheten.
  2. Trykk på og hold inne begge zoom-knappene (+ og -).
  3. Mens du holder zoomknappene inne, trykk på og slipp Power.
  4. Slipp zoomknappene når du hører et høyt piip eller ser bakgrunnskartet på skjermen.
  Hva er nytt med 18.3?

  Først og fremst bringer 18.3 Active Imaging til HDS Carbon, forutsatt at du bruker en Active Imaging-kompatibel ekkoloddgiver. Per i dag er dette primært "3 in 1" (erstatter TotalScan) og "2in 1" (erstatter LSS-2) men det har også en effekt for de av oss som har StructureScan 3D-systemet med ekkolodddgiver og modul.
  SideScan med Active Imaging
  Hva Active Imaging med de nye giverne betyr har vi sett på før, ikke minst i Dags film med AI ute på vannet:
  Det vi ikke har fått testet enda er hvordan denne softwaren vil påvirke StructureScan 3D, og da tenker jeg spesielt på SideScan. Dette får vi komme tilbake til på vårparten, det ligger uansett minimum an til endringer i palett og en ny palett (#10) for alle variantene.

  Interfacen i form av startbildet endres og blir likt det vi så på HDS Live. Den største forskjellen her er kanskje at SideScan og Downscan får hvert sitt ferdig oppsatte skjermbilde, men selve symbolene er også endret og endel menypunkter har flyttet på seg i undermenyene.
  Nytt startbilde
  Ser du på bildet over vil du se at det har dukket opp et tannhjul i øverste venstre hjørne, som gir tilgang til litt mer avanserte menyer mens de som nå ligger i menyen til venstre skal være av typen man ofte bruker. Jeg klarte ikke helt å venne meg til den varianten selv de få turene jeg hadde med HDS Live men det er sikkert en vanesak.

  Menypunktet som før het Filer/ Files heter nå Lagring/ Storage og har fått en ny vri på innstillinger.
  Hmm, den var ny.
  Foreløpig handler den nye innstillingen mest om opplastninger av ekkoloddlogger direkte til Genesis fra HDSen, en øvelse som er forbehold de med en solid dose mobildata i abonnementet sitt. Men mer spennende er at vi ser starten på den kommende integrasjonen mot den norskutviklede Embark-appen som C-Map kjøpte for en tid tilbake. Her legger Lowrance nok et løp som skal gjøre Embark til en reell konkurrent til Navionics Boating, en problemstilling som fikk ekstra moment da Garmin kjøpte Navionics i fjor. Foreløpig mener vi i Team Colibri at Navionics Boating er mye bedre enn Embark, men vi følger spent med på utviklingen.

  En ting undertegnede har irritert seg over helt siden GoFree WIFI kom til verden som en modul, og siden ble innebygget i HDS og Elite Ti, er at enhetene ikke har kunnet sende og motta samtidig. Den begrensningen var utdatert allerede da GoFree WIFI ble lansert og nå har endelig Lowrance også skjønt dette.
  Jada - endelig slutt på den meningsløse skiftingen mellom sender og mottager.
  De har også endret på tilkoblingen til internett slik at det skal bli enklere å få opp nettverket. Om de nå også har kodet oppkoblingen så mobilen skjønner den ikke kan koble mot nettet med WIFI fra HDSen har vi ikke fått testet enda.

  Det er diverse andre mindre endringer også, som du kan lese i de offesielle release notes nedeerst i artikkelen eller via DENNE LINKEN

  StructureScan 3D

  Det er også sluppet 18.3-software for StructureScan 3D modulen som vil gi den Active Imaging liknende bilder. Husk derfor å oppdatere modulen også, oppdateringen kan gjøres både via PC/ minnekort og via WIFI. Dette gleder jeg meg virkelig til å se nærmere på i 2019.
  StructureScan 3D med Aktive Imaging effekt.
  Bortsett fra AI inneholder også oppdateringen forbedringer av signalprosesseringen som skal gi mindre brus i vannsøylen der man bruker selve 3D-bildet.

  Lowrance sine egne release notes er tilgjengelig via samme nettside som du laster ned oppdateringen, men jeg legger de også her:
  Originale release notes HDS Carbon 18.3


  Läs mer på bloggen

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av Swamp, 2017-03-14, 14:00
9 svar
2 294 visningar
1 gilla
Senaste inlägg jaesaren  
Startad av FilipBlomberg, 2018-06-17, 22:04
2 svar
428 visningar
0 gillar
Senaste inlägg FilipBlomberg  
Startad av gavleoring, 2018-06-25, 10:30
0 svar
344 visningar
0 gillar
Senaste inlägg gavleoring  
Startad av Haze, 2018-06-25, 10:30
0 svar
335 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Haze
av Haze
 
Startad av Haze, 2018-06-25, 10:30
0 svar
243 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Haze
av Haze
 
Arbetar...
X