Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Prova med levande Abborre!

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Prova med levande Abborre!

  Det går sakta med den tunna isen, men det finns lite möjligheter här och där och jag tar vara på dessa och det börjar hända lite. Kul och det kan bara bli bättre längre fram.
  Många ratar Abborren som bete för gädda, varför vet jag inte? Abborren har varit gäddans föda sedan dem träffade på varann för kanske miljoner år och det är samma sak just nu när dessa rader skrivs.
  Betet var levande Abborre.
  Det är inte alltid lätt att få fram levande Mört till sitt fiske, för mig är det enklare att få tag på mindre Abborrar och även dem ger fisk, kanske inte i samma omfång som Mörtarna.
  Flötmete med levande Abborre.
  Vad jag gillar med Abborren som bete är att dem hela tiden jobbar åt dig och skapar reklam, betydlig bättre än Mörten som ofta lägger av efter ett par drifter eller annat och de får bli deadbaits.

  Prova gärna med en levande Abborre och se skillnaden på rörelser mm och en hungrig gädda tvekar inte och du får ditt napp.
  Tailbaithugg nära land.
  Jag har provat det mesta den senaste tiden och det mesta har funkat bra, Tailbaits ger än så länge bara enstaka hugg, men många fiskar följer efter dessa beten och samma sak gäller under fiske med Jerkbaits och jag tror det blir lite bättre framöver.
  Tagen på Jerkbait.
  Huggen är stenhårda när dem väl har bestämt sig, oftast kommer hugget nära land och jag tror att det är fisk som har följd efter betet ett tag.

  En del gäddor är fruktansvärd tröga just nu, men som sagt, det blir bättre bara vi får vara fria från is och vi får lite mer värme.
  Tailbaits förföljs och tas ibland.
  Dessa tre Tailbaits har gett fisk, men bara om man vevar in dem väldigt sakta utan några knyckar. Den mjuka svansen verkar vara tillräckligt för ett hugg och det kan vara så att dem plötsliga knyckarna i betet, skrämmer mera än dem fiskar?
  Bottenmete med Sill.
  Jag har fiskat i strömmen i gölen med flötmete och Abborre och det har funkat och ända gäddan på ett stilleliggande bete, var denna som tog en hel Sill i ett bakvatten nära land.

  Lite trögt och lite svårt att förutse, just så är fisket just nu. Men man kommer ut, dagarna är fina och lite händer trotts allt och vad mera kan vi begära av Februarimånad? Skitfiske på er!


  Läs mer på bloggen

 • #2
  Jag har alltför stor respekt för abborren för att göra på det viset.

  Kommentera


  • #3
   Click image for larger version

Name:	hAETnMiKTe1U1to3fCi_ox57ziv1Y6nlLTFpLcPW68TdohooXLMd5JUcW0E9p1QV2SeH4iIPgYLIoe-twUTxRvi0qSRdcy_dwo79WKkQ2483jcZAvL86Yqr1etSXVW-rWqhyXMENDswiiHGi2-1eouMhqdF-GSqI4gE0o3YaL4Zyczr8L1ig9XfobWA45xEbXk1ILotwkzpSuSzj_VhImSMKW7nPhvBgOzrZhDO4PQEa-HV28wZ1d9CgrAbmcx1
Views:	1
Size:	8,2 KB
ID:	2494887
   På ismetet har jag använt både fryst och levande abborre med bra resultat, så det är inte alls att förakta. Dött agn har funkat minst lika bra som levande före mig. Abborre har faktiskt funkat bättre än mört de ggr jag haft båda betena. Men fångsterna är inte så många att de utgör ett statistiskt underlag för att jag skulle våga dra några slutsatser av det för den skull . Slumpens skördar... Bilderna är från tre magiska dagar mellan jul och nyår, agnet var fryst abborre!
   Senast ändrad av widetrak; 2019-02-27, 16:57.

   Kommentera

   Foton

   Collapse

   Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

   Relaterat

   Collapse

   Ämnen Statistik Senaste inlägg
   Startad av Swamp, 2017-03-14, 14:00
   9 svar
   2 250 visningar
   1 gilla
   Senaste inlägg jaesaren  
   Startad av Luis, 2018-04-21, 17:00
   1 svar
   435 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg karparn
   av karparn
    
   Startad av Msjoholm, 2018-05-18, 19:50
   2 svar
   761 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg Darkduck  
   Startad av BigF, 2018-05-26, 12:50
   0 svar
   323 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg BigF
   av BigF
    
   Startad av Haze, 2018-05-26, 17:00
   0 svar
   318 visningar
   0 gillar
   Senaste inlägg Haze
   av Haze
    
   Arbetar...
   X