Allmänt meddelande

Collapse
No announcement yet.

Årets bete 2018

Collapse
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
new posts

 • Årets bete 2018


  Då var det äntligen dags igen för åttonde året i rad, årets bete! Vi har gjort det till en tradition att dela ut priset det i samband med Sportfiskemässan, så även i år.
  Årets bete är en återkommande utmärkelse här på FiskeFürAlle, lite som fiskebetenas egen Oscarsstatyett. Vill man läsa hur resultaten varit tidigare år klickar man länkarna i slutet av inlägget, och det är en kombination av handgjort och fabrikstillverkat som genom åren fått utmärkelsen.
  Kriterierna för att bli årets bete är ganska enkla – Det skall fånga fisk!
  I grund och botten, ett bete vi har förtroende för, alltid har med på varje tur och allt som oftast hänger i spötoppen och som slutligen levererar.
  Det finns även andra kriterier som väger in och de blir speciellt viktiga när det är tät kamp om förstaplatsen som årets bete. Saker som att det är lätt att fiska med, enkelt att rigga, finnas tillgängligt för alla på ett enkelt sätt är också viktiga parametrar.
  Så, då är vi klara med formalia och regelbeskrivningar. Nu beger vi oss på pudelns kärna och som vi måste erkänna var överraskande även för oss själva.
  Årets bete 2018: Fox Rage Pro Shad
  Bakgrunden till nomineringen bottnar i flera delar.
  – Fox Rage är en relativt simpel jigg som är otroligt hållbar.
  – Vi har kört den framför allt som ett referensbete när det varit trögt och valt att downsiza med bra resultat.
  – Gången är förförisk och är en väl beprövad storfiskjägare.
  – Fox Rage Pro Shad är en föregångare till många av de shadjiggar som kommit ut på marknaden under senare år.


  En stolt Magnus i gummihörnan på Sportfiskeboden i Täby visar upp Årets bete 2018 – Fox Rage Pro Shad  Format och storlek
  Fox Rage kommer i flera olika storlekar (7-23 cm) – även om vi, i detta fall, rekommenderar 18 cm för gäddfisket. Hellre något mindre format då det är enklare att stå att dänga under en hel dag på sjön.
  Betet är ganska smalt vilket gör att det inte väger så mycket, samt att det ger egenskapen att betet får hög rörlighet och har en mycket fin gång i vattnet.
  Färger
  Betet kommer i en otroligt stor range med färger. Här kan man verkligen välja och vraka och vi är övertygade om att alla kan hitta sin egen favorit.
  Silver bait fish
  • Firetiger
  • Marble
  • Pike
  Riggning av betet.
  Otroligt enkelt, som vilket gummibete som helst. Egen favoritriggning är en shallow skruv, stinger rigg med 1 st trekrok. Vår uppfattning är att en enkel stinger med 1 st trekrok krokar lika bra som en “dubbelrigg” samt att du har fördelen att det är enklare att kroka av gäddan. Färre krokar att hålla reda på och som du kan göra dig illa på. Går du på den större varianten på 23 cm så rekommenderas en dubbelrigg.
  Det finns även färdigriggat till extremt rimliga priser, både med stinger eller jiggskalle och är därmed även ett ganska bra nybörjarbete för den mindre vana fiskaren. Lösa stingers finns att komplettera med.
  Vill man fiska lite djupare så kan man med fördel hänga på ett lite päronsänke i beteslåset.
  Shad är ett kvalitetsbete som du hittar i alla bättre välsorterade sportfiskeaffärer, hållbart gummi i extremt många olika färgsättningar som funkar för de flesta förutsättningarna. Dessutom i flera olika storlekar.  Att fiska med Fox Rage Pro Shad
  Superenkelt. Kasta ut och veva hem precis som du vill. Betet har en mycket bra gång i alla hastigheter, paddeln skapar bra rörelse och en vaggande gång!
  Så där har ni det, årets bete för 2018 Fox Rage Pro Shad! Viktigt att poängtera, bara för att det vann för 2018 så betyder det inte att man inte kan fiska det under 2019, tvärtom. Köp en eller två eller kanske tre stycken och ut och nyp några fina gäddor. Vi säger grattis till dina kommande fångster redan i förskott, så bra tycker vi detta bete är.
  Läs, lär och Fox Rage säger vi
  Danne Peter Mange
  2017: Buster Jerk
  2016: Headbanger Tail
  2015: TN Lures Abstain Swimmer
  2014: Eastfield Wingman
  2013: Svartzonker McTail/Tail
  2012: Zalt
  2011: Savagegear Alien Eel
  Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på Facebook, Youtube & Instagram Ds.

  Inlägget Årets bete 2018 dök först upp på FiskeFürAlle.  Läs mer på bloggen
  www.fiskefuralle.se

  Välkommen in på en titt!

Foton

Collapse

Det finns inga resultat som uppfyller dessa kriterier.

Relaterat

Collapse

Ämnen Statistik Senaste inlägg
Startad av BigF, 2017-02-05, 20:40
1 svar
1 089 visningar
0 gillar
Senaste inlägg DIFAnders  
Startad av Swamp, 2017-03-14, 14:00
9 svar
2 333 visningar
1 gilla
Senaste inlägg jaesaren  
Startad av FilipBlomberg, 2018-06-17, 22:04
2 svar
436 visningar
0 gillar
Senaste inlägg FilipBlomberg  
Startad av bien, 2018-07-17, 22:10
6 svar
604 visningar
0 gillar
Senaste inlägg KN
av KN
 
Startad av Luis, 2018-07-19, 15:20
0 svar
275 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Luis
av Luis
 
Arbetar...
X